Hírmorzsák 2018-11-19 (15:45)

Erik Spoelstra szerint Luke Walton a tökéletes edző a Lakers kispadjára. Steve Kerr szerint négy és fél évig egy álmot éltek át, most viszont megérkeztek az igazi NBA-be. Scott Brooks a Wizards cseréit dicsérte a Blazers elleni zakót követően. Aaron Gordon szerint napról napra egyre jobb az Orlando. Victor Oladipo térdsérüléssel bajlódik. Ryan Anderson a fiataloknak szeretne segíteni. Josh Jackson összeveszett kicsit TJ Warrennel.

A Los Angeles Lakers ma hajnalban a Miami Heat vendégeként játszott, a floridaiak trénere, Erik Spoelstra pedig az aranysárga-lilák vezetőedzőjét, Luke Waltont dicsérte a meccs után. Spoelstra azt mondta kollégájáról (amit egyébként Waltonnak is megmondott), hogy ő a tökéletes ember a Lakers kispadjára - aranysárga-lila a vére, egy igazi Laker, és a Golden State Warriorsnél is csodálatos munkát végzett, amikor át kellett vennie a stafétát Steve Kerrtől. Spoelstra szerint azt is érdemes megnézni, hogy Walton csak ilyen csapatokban játszott, amelyeken nagy volt a nyomás, nem is ismer másfajta környezetet - nem találni olyan edzőt, aki jobban illene ehhez a Lakershez.

A Golden State-hez kapcsolható, hogy nagyon gyenge formában van az együttes, Steve Kerr pedig természetesen nem köntörfalazott - érzése szerint négy és fél évig egy álmot élhettek át, de most megérkeztek az igazi NBA-be, ez a legnehezebb időszakuk, mióta ő az edző. Most igazi problémáik vannak, amikből meg kell próbálniuk kiverekedni magukat. Azt is hozzátette a tréner, hogy nem sajnáltathatják magukat, mert senki nem fogja megsajnálni őket. 48 percig folyamatosan keményen kell játszani, és ma hajnalban nagyjából 24 percig tették meg mindezt - a második félidőben nyújtott teljesítményre büszke, visszakapaszkodtak a meccsbe, de ez nem elég, végig oda kell tenniük magukat.

A Washington Wizardsnál Scott Brooks vezetőedző a Portland TrailBlazers elleni vereség után kiemelte, hogy a cserejátékosaik tűzzel, szenvedélyesen játszottak, és ezt kell tenni ebben a ligában. A második félidőben, a negyedik negyedben szépen felvették a kesztyűt, és csak így lehet meccseket nyerni az NBA-ben - csak játékkal nem, küzdéssel igen.

Az Orlando Magic egyik vezére, Aaron Gordon a New York Knicks elleni győztes találkozót követően az nyilatkozta, hogy napról napra fejlődnek, mert egyre otthonosabban mozognak támadásban, egyre jobban ismerik egymást, mindenki keményen dolgozik, és mindenkire nagyon büszke. Ma pihenőnapjuk van, de szerinte mindenki menni fog edzeni - szerinte az egész csapat nagyon odateszi magát.

Az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo állapota day-to-day, miután az Atlanta Hawks ellen megsérült a már egyébként is fájó jobb térde.

A Phoenix Suns magasembere, Ryan Anderson egyre kevesebb lehetőséget kap, de próbál pozitív maradni. Anderson Duane Rankinnek (Arizona Republic) elmondta, hogy amikor ő kezdte a pályafutását, mint néhány mostani csapattársa, akkor csereként kezdett, de készen állt mindig, amikor pályára szólították - jól teljesített, és ez vezetett ahhoz, hogy egyre több lehetőséget kapott, és később kezdő lett. Ha ezt el tudja érni egy fiatal játékosnál, és tud segíteni mondjuk edzések után is, az sokkal fontosabb számára, mint hogy 10 perceket játszik. Anderson azt is hozzátette, hogy sok a tehetséges fiatal a keretben, akiknek tapasztaltra van szükségük - minél többet lesznek a pályán, annál jobbak lesznek.

És a végére is maradjunk még a Sunsnál - amint az ebben a videóban is látszik, Josh Jackson nem vette jó néven, hogy TJ Warren nem tette oda magát egy bedobásból, amiből eladott labda lett. Jackson felkérdezte csapattársát, hogy "játszani akarsz, vagy mi a **** van?"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus