Hírmorzsák 2018-12-06 (11:30)

Kevin Durant arról beszélt, hogy miért nem akarnak a játékosok LeBron Jamesszel játszani, és arról, hogy szívesen lenne egy Seattle-i NBA csapat tulajdonosa. James büszke a fiára, és érti, hogy miért pihenteti a Lakers. Klay Thompson a Cleveland 2016-os Halloween bulijáról beszélt: "Idióták". Brandon Ingram bokája megsérült. Russell Westbrook már egyedül a harmadik a TD-örökranglistán. A Rockets még ezen a héten cserélni akar. Derek Fisher a WNBA-ben lett vezetőedző.

Kezdjük a mai morzsát Kevin Duranttel, a Golden State Warriors sztárja több témában is megszólalt. Durant Nick Friedellnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nagyon szívesen lenne egy Seattle-i NBA csapat tulajdonosa, de ez rengeteg munkával jár, hiszen Seattle-ről van szó. Játszott ott, és úgy érzi, hogy több szeretetet kapott Seattle-ben, mint bárhol máshol az NBA-ben. Sokan szeretnék, ha újra főszerepe lenne a városban, és nagyon szívesen lenne egy Seattle-i csapat tulajdonosa - ő és üzleti partnere, Rich Kleiman az elmúlt két évben többször is találkoztak NBA tulajokkal, hogy megértsék, hogyan működik a liga, készülnek erre.

Ennél sokkal érdekesebb volt azonban a Ric Bucherrel (Bleacher Report) folytatott beszélgetése, amelyben arról beszélt Durant, hogy miért nem akarnak a sztárok együtt játszani LeBron Jamesszel. KD szerint attól függ, ki milyen stílusú kosaras. Kyle Korvernek például nagyon jól jött, hogy James mellett játszhatott, mert Korver Atlantában a támadójáték egyik fő alkotóeleme volt, pedig közel sem első számú opció - neki hasznos volt, hogy volt mellette egy ember, aki védelmet tudott bontani, majd kipasszolta neki a labdát.

Ott van viszont például Kawhi Leonard, akit nincs sok értelme összerakni Jamesszel - Leonard szereti, ha a kezében van a labda, ha ő diktálja a támadójátékot, és ő is szervezi azt, mert neki ez a játékstílusa. Durant szerint sok fiatal gondolkodik és játszik hasonlóan, nekik nincs szükségük egy másik labdadomináns játékosra. Kevin Love-nak is meg kellett változnia, és egy shooterré kellett lényegülnie, amiért szerinte több elismerést kellene kapnia, de ugyanez (volt) a helyzet Chris Bosh-sal is. LeBron olyan játékos, akinek kell a kezébe a labda, és aki mellé olyanok kellene, akik már tudják, hogyan kell hasznosan játszani, és akik shooterek. A fiataloknak is kellene a labda ahhoz, hogy fejlődni tudjanak, ezt pedig James mellett nehéz megtenni, mert ő akarja kontrollálni a támadójátékot, és ő akar helyzeteket teremteni másoknak.

A Warriors kétszeres döntő MVP-je azt is hozzátette, hogy óriási hype veszi körül LeBront - még a médiában is "fanboy"-ok, a saját szurkolói írnak róla, és még a beatwriterek is hízelegnek neki. Durant szerint ők kosaraznak, de sokszor nem is a kosárlabdáról esik szó, úgyhogy érti, hogy miért nem akarnak sokan ebben a környezetben lenni, ami szerinte mérgező. Hozzátette Durant, hogy ez nem LeBron hibája, egyszerűen csak rengeteg ember van a médiában, aki minden szaván csüng. Üzent is ezeknek az embereknek: vonuljanak félre, és hagyják őket játszani.

A "megszólított" LeBron James több mindennel bekerült a hírekbe. Egyrészt fia, LeBron James Jr. bemutatkozott a Santa Monica Crossroads csapatában, ahol apja után a 23-as mezt viselte - korábban 0-sban játszott. LeBron azt mondta, hogy nem tudja, meddig marad ezt így, de nagyon büszke, rendkívül jó érzés számára.

LeBron arról is beszélt, hogy érti a logikát, hogy a Lakers miért nem akarja őt csapágyasra hajtani: tele vannak fiatal játékosokkal, akiknek nagyon kell az, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek, mert ennek még híján vannak - őket megpróbálják minél többször előtérbe terelni, hogy szokják a nyomást és fejlődhessenek. Nem fog minden meccsen nagyszerűen játszani vagy kiemelkedően dobni, de a klubnál mindenki tudja, hogy amikor igazán kell, akkor oda fogja tenni magát. Szerinte azok, akik azt kérdezik, hogy minek szerezte meg őt a Lakers, ha nem használja, nem értik ennek a dolognak az okát.

Ugorjunk még vissza a Warriorsra, nemcsak Durant beszélt. Klay Thompson az Anthony Slaternek (The Athletic) adott interjújában arról beszélt, mikor felvetették neki a Cleveland Cavaliers 2016-os Halloween ünneplését (többek között Thompson és Steph Curry sírfelirattal rendelkező sütik is voltak a bulin), hogy az vicces egy történet volt, főleg ha megnézzük, hogy mi történt ezt követően - nézzük meg, hogy a kicsinyesség hova vezet: 1-8-as mérleghez a döntőben (a 2017-es és 2018-as finálékat összesítve ennyire nyerte a Golden State). Thompson hozzátette még, hogy nyomatékosítsa mondandóját, hogy "idióták".

Térjünk át egy kicsit a ma hajnalra. A Lakers játékosa, Brandon Ingram bokasérülést szenvedett a San Antonio Spurs elleni találkozón, miután LaMarcus Aldridge lábára érkezett le egy tempót követően - LMA kapott egy Flagrant 1-et a videózás után. Egyelőre annyit tudni, hogy Ingram bokája nem tört el, a röntgent negatív lett.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook megszerezte 108. tripla-dupláját is, így a megelőzte Jason Kiddet a vonatkozó örökranglista harmadik helyén - mint arról volt már szó nemrég, csak Magic Johnson (138) és Oscar Robertson (181) vannak Westbrook előtt.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai szerint a Houston Rockets még ezen a héten cserélni akar, miután kitette keretéből Danuel House-t.

A végére pedig Derek Fisher maradt, aki a WNBA-ben szereplő Los Angeles Sparks vezetőedzője lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus