Hírmorzsák 2018-12-08 (18:00)

JR Smith iránt érdeklődik a Rockets és a Pelicans. A Lakers nem akarja megszerezni Carmelo Anthonyt. A Cleveland-Milwaukee-Washington hármascsere összes részlete: George Hill a Bucksnál, Dellavedova visszatért a Cavshez. Joel Embiid elégedetlen a szerepkörével a Jimmy Butler-féle csere óta. Giannis Antetokounmpo nem akar az ellenfeleivel edzeni a nyár folyamán. Paul Millsapnek eltört a lábujja. Ish Smith legalább két hetet kihagy (adductor szakadás). Kyrie Irving vállával nincs nagyobb gond. Frank Ntilikina teljesen kiszorult a Knicks rotációjából.

Ma hajnalban megírtuk már, hogy cserélt egymással a Cleveland Cavaliers és a Milwaukee Bucks: Matthew Dellavedova visszatért az ohióiakhoz, John Henson is a Cavsnél folytatja, George Hill pedig a Milwaukee játékosa lett - részletek ezen a linken. Annyi kiegészítést kell tennünk, hogy van még egy szereplője a tranzakciónak: a Washington Wizards. A fővárosiakhoz került végül Sam Dekker Jason Smith-ért és egy későbbi második körösért. A Washington ezzel 4.7 millió dollárnyi luxusadót spórolt.

Összesítve:

Milwaukee adja: Matthew Dellavedova, John Henson, egy későbbi első körös draftjog, 2021-es második körös draftjog (MIL)
Milwaukee kapja: George Hill, Jason Smith, készpénz, lekerült a 2020-as második körösről a védettség, amit még a Jodie Meeks-féle cserében kaptak, 2021-es második körös (CLE)

Cleveland adja: George Hill, 2021-es második körös (CLE), Sam Dekker, 2021-es második körös (WAS)
Cleveland kapja: Matthew Dellavedova, John Henson, későbbi első körös draftjog, 2021-es második körös (MIL), 2022-es második körös (WAS)

Washington adja: Jason Smith, készpénz, lekerült a 2020-as második körösről a védettség, amit a Jodie Meeks-féle cserében adtak, 2022-es második körös (WAS)
Washington kapja: Sam Dekker, 2021-es második körös (WAS)

Volt még egy rostermozgás: a Phoenix Suns two-way szerződést adott Jawun Evansnek, aki idén a Northern Arizona Sunsnál 18.5 pontot, 4.1 pattanót és 4.6 gólpasszt átlagolt 14 találkozón.

Térjünk még vissza egy kicsit a Buckshoz: Eric Nehm (The Athletic) információi szerint Giannis Antetokounmpo visszautasította Carmelo Anthony ajánlatát, hogy játsszon egy népszerű New York-i kosármeccsen a nyár folyamán, amelyen ott volt LeBron James, Kevin Durant és James Harden is. A görög azt nyilatkozta, hogy nem edzhet együtt valakivel az off-szezonban, hogy utána pár hónapra rá meg egymással szemben álljanak a pályán - ez neki furcsa, nem érzi helyesnek. Mások számára ez jó, neki viszont nem, így nem is akarja ezt tenni, nem haverkodik az ellenfeleivel.

Arról tegnap délután volt már szó, hogy LeBron James azt szeretné, hogy a Los Angeles Lakers leigazolja az előbb már említett Carmelo Anthony-t. Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint az aranysárga-lilák egyelőre nem akarják megszerezni Melót - a hírek szerint Anthony képviselői nemrég megkeresték a csapatot.

Van egy újabb pletyka: Kevin O'Connor (The Ringer) értesülései szerint Kyle Korver és Hill után JR Smith lesz a következő, akit elcserél a Cavs, a dobóhátvéd iránt pedig a Houston Rockets és a New Orleans Pelicans is érdeklődik.

Jöjjenek a sérülések. A Denver Nuggetsnél nagy a riadalom, mert Paul Millsap lábujja eltört ma hajnalban - akkor lehet tudni, mennyit kell kihagynia, ha visszatért Denverbe, és tüzetesebben megvizsgálták. A Detroit Pistons irányítójának, Ish Smith-nek a jobb adductora (közelítő izom) szakadt el a Milwaukee ellen még két napja, és legalább kéthetes kihagyásra kényszerül. A Boston Celticsnél Kyrie Irving jobb válla tegnap hajnalban sérült meg a New York Knicks ellen, de az irányító elmondása szerint nincs nagyobb gondja - az orvosok azt mondták neki, hogy az ízülettel van valami, de rendben lesz.

A Knicksnél Frank Ntilikina zsinórban harmadik mérkőzésén nem játszott, pedig nem sérült - november közepén kikerült a kezdőből, és több cserepletykában is szerepelt a neve. David Fizdale vezetőedző annyit mondott, hogy tudniuk kell, kivel számolhatnak hosszútávon, és ez sajnos nem érvényes az összes jelenlegi játékosra.

A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid a Detroit ellen pihent, és Keith Pompey-nek (Philadelphia Inquirer) bevallotta, hogy Jimmy Butler érkezése óta nem önmaga, szenved a hármasokkal is (a Butler-csere óta 29%-kal szór kintről). Embiid szerint ez amiatt van, hogy máshoz volt szokva. A csere óta megváltozott a szerepe: korábban érezte a támadójáték ritmusát, most pedig nem - nincs annyit a kezében a labda, gyakorlatilag stretch ötösnek használják, csak a periméteren kell álldogálnia, és erre megoldást kell találnia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus