Hírmorzsák 2019-01-15 (21:45)

Lonzo Ball megpróbál vezér lenni LeBron James és Rajon Rondo távollétében - nem szavakkal, hanem tettekkel szeretne példát mutatni. Iman Shumpert beszélni akart Jusuf Nurkic-csal kettejük ma hajnali összeröffenése után, Nurkicot nem érdekelte a dolog. A Kings érdeklődik Jeremy Lin iránt. A Sunsnak nem kell Dennis Smith Jr. Kyrie Irving megpróbálta visszaszívni a pár nappal ezelőtti kritikáját, Jaylen Brown szerint a Celtics gondjai mindenkire érvényesek. Tony Parkernek megmondta Gregg Popovich, hogy csak harmadik számú irányító lett volna idén a Spursnél. Új segédedző Minnesotában. Two-way szerződések: Pistons, Grizzlies.

A Sacramento Kings ma hajnalban 115-107-re legyőzte a Portland TrailBlazerst, a mérkőzésen azonban Iman Shumpert kapott egy kemény elzárást Jusuf Nurkictól, amit meg akart beszélni a bosnyákkal a meccs után - feltartóztatták, nem mehetett be a Blazers öltözőjébe. A Kings swingmanje azt mondta, hogy lett volna mit megbeszélniük, mint férfi a férfival, történtek bizonyos dolgok, amiket jobb lett volna megvitatni. Nurkic annyival rendezte le a dolgot, hogy őt ez nem érdekli, Shumpert hamarosan visszavonul, ő meg egy olyan emberrel nem foglalkozik, aki a közeljövőben befejezi a pályafutását.

Az is a Kingshez tartozik, hogy Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Sacramento is azon csapatok között van, akik felvették a kapcsolatot az Atlanta Hawksszal Jeremy Lin miatt - a Hawks elérhetővé tette Lint, Kent Bazemore-t és Dewayne Dedmont is, a csapat draftjogokat akar szerezni az említettekért.

A Philadelphia Sixers egyelőre más megoldás után próbál nézni: Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint több szabadügynököt és G-Ligás játékost is megnézett tegnap a Philly, köztük volt Jodie Meeks, Corey Brewer, Brandon Rush és Jamel Artis is.

Arról ma délután írtunk, hogy Dennis Smith Jr. eladósorba került, a Dallas Mavericks irányítójáért pedig bejelentkezett az Orlando Magic és a Phoenix Suns. John Gambadoro (Arizona Sports 98.7 Phoenix) értesülései szerint a Suns egyáltalán nem érdeklődik Smith iránt, nem beszéltek a Dallasszal arról, hogy esetleg megszereznék a hátvédet.

Napi Celtics is van természetesen most is - tegnap előtt Kyrie Irving fakadt ki, tegnap Al Horford gondolatait olvashattátok, ma pedig Marcus Morris és Jaylen Brown reakcióit. Irving próbálta visszaszívni az elhangzottakat: állítása szerint néha mond érdekes dolgokat, és még egyszer nem fogja megkérdőjelezni a csapattársait nyilvánosan, de nagyon szeretne nyerni. Ő kért cserét előző klubjától, és hisz mostani együttesében - nagyon szeretné, ha a fiatalok sikeresek lennének. Brown erre is reagált annyival, hogy szerinte a problémák nem egy emberhez köthetőek, és ezek nem a fiatalok vagy az idősebbek gondjai, hanem mindenkié. Mindannyiuknak felelősséget kell vállalniuk, hogy ki tudjanak lábalni a jelenlegi helyzetből. Vannak jobb periódusaik és rosszabbak is, de a lényeg az, hogy mindig segítsék egymást.

Mint azt láthattátok már ma reggel, Tony Parker emlékezetes fogadtatásban részesült a San Antonio Spursnél. Parker még a meccs előtt azt nyilatkozta Michael C. Wrightnak (ESPN), hogy azt hitte, a Spurstől fog visszavonulni, de júniusban leült beszélgetni Gregg Popovich-csal, aki elmondta neki, hogy csak harmadik számú irányító lesz, ha marad - ezért kezdett el gondolkodni azon, hogy San Antonióban folytatja-e vagy sem. Azt mondta Popovich-nak, hogy nem marad, de szerinte a klub még ekkor sem hitte el, hogy le fog lépni, és azt gondolták, hogy úgy lesz, mint Manu Ginobili esetében, hogy maradni fog.

A Los Angeles Lakers irányítója, Lonzo Ball az ESPN munkatársának elmondta, hogy megpróbál vezér lenni LeBron James és Rajon Rondo hiányában, de nagyon komoly lyukat kell betömnie - szerinte a két említett minden idők legjobb vezérei, vagy legalábbis köztük vannak. Mivel mindketten sérültek, és ők ketten azok, akik a legtöbbet beszélnek a pályán, így ő és Brandon Ingram is új helyzetbe kerültek, még Kyle Kuzma az, aki a legtöbbször hallatja a hangját a pályán. Megpróbál jó példával szolgálni, mert úgy érzi, hogy nem sokat dumálhat valaki, aki nem végzi el a dolgát - a saját játékát kell rendbe raknia, ezzel kell példát mutatnia a csapattársainak, a többi utána jöhet.

A Minnesota Timberwolves új segédedzőt szerződtetett, Jerry Sichtinget. Sichting legutóbb a New York Knicksnél dolgozott Jeff Hornacek irányítása alatt, és volt már kétszer is a TWolvesnál: először 1995 és 2005 között, majd 2008-tól 2010-ig.

A végére pedig kisebb szerződések maradtak. A Detroit Pistons two-way szerződést adott Isaiah Whiteheadnek - az irányítót a 2016-os drafton a Brooklyn Nets választotta ki, ebben az idényben pedig az orosz Lokomotiv Kubanynál játszott eddig. A Memphis Grizzlies pedig kitette keretéből Jarnell Stokest, és Julian Washburnnek készülnek two-way megállapodást adni - ő az Austin Spursnél 10.6 pontot és 4.7 pattanót átlagolt idén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus