Hírmorzsák 2019-01-26 (12:00)

LeBron James emberei edzőváltást akarnak a Lakersnél. Az aranysárga-lilák Ingramet, Kuzmát és Ballt is feláldozzák, ha sztárt tudnak szerezni értük - lejáró szerződésű tripladobót is keresnek Magic Johnsonék. Doncic a Skills Challenge-en, Dennis Smith Jr. a zsákolóversenyen, Steph és Seth Curry a tripladobón fognak szerepelni az All-Star gálán. Wade nem választaná be magát All-Starnak. Dinwiddie jobb hüvelykujját műteni kell - a Nets abban reménykedik, hogy csak a nyáron. A Charlotte és a Portland Garrett Temple és JaMychal Green iránt érdeklődik. Mudiay két hetet kihagy (váll). James Harden a fogadóirodáknál is rekordot döntött. Cousins és Wall arról beszélgettek a nyáron, hogy Cousins a Wizardshoz igazol - Scott Brooks elmondta, miért nem történt meg.

Bill Oram (The Athletic) forrásai szerint a Los Angeles Lakers a deadline előtt tripladobót vagy egy szupersztárt akar szerezni. Oram úgy tudja, hogy az aranysárga-lilák inkább szabadügynök igazolással szeretnének sztárt pakolni LeBron James mellé, de hajlandóak megválni Brandon Ingramtől, Kyle Kuzmától és Lonzo Balltól is, ha franchise playert kapnak cserébe. A csapat olyan tripladobókat keres, akik lejáró szerződéssel rendelkeznek, mint Terrence Ross, Wayne Ellington, Garrett Temple és Trevor Ariza.

Ugyanide tartozik, hogy Jackie McMullen (ESPN) azt mondta a Brian Windhorst and the Hoop Collective podcastben, hogy számára világos, hogy a Jamest körülvevő emberek le akarják váltatni Luke Walton vezetőedzőt - nem LeBron, de gyakorlatilag az összes embere ezt akarja, és elég sok van belőlük. MacMullen azt is hozzátette, hogy elég nagy a feszültség a klubon belül - mint ismert, Jeanie Buss tulajdonos nem akarja kirúgni Waltont, többször megvédte nyíltan is, MacMullen azonban azt is kiemelte, hogy Buss elmondta: azért vette fel Magic Johnsont elnöknek, hogy az ilyen kérdésekben ő döntsön. MacMullen szerint ha Johnson úgy gondolja, váltani kell, Buss megadta neki a hatalmat, hogy megtegye.

Ha már szóba került, akkor folytassuk Garrett Temple-lel: Sean Deveney (Sporting News) információi szerint iránta és JaMychal Green iránt is több együttes érdeklődik, köztük a Charlotte Hornets és a Portland TrailBlazers. A hírek szerint a Grizzlies második körös picket vár értük cserébe, miután a klub újjá akar épülni.

A Nets Daily információi szerint a Brooklyn Nets abban reménykedik, hogy Spencer Dinwiddie jobb hüvelykujját nem kell megműteni, és az irányító a fájdalom és a sérülése ellenére is képes lesz játszani. A játékos több specialistával is konzultál, mielőtt döntést hozna - ha kés alá kell feküdnie, akkor várhatóan 4-6 hetes kihagyás elé néz. Az ESPN úgy tudja, hogy műteni biztosan kell Dinwiddie-t, csak az a nem mindegy, hogy mikor - lehet, hogy a játékos eltolja a beavatkozást a nyárra, amennyiben olyan mértékű a fájdalom, hogy képes azzal együtt is kosarazni, és nem okoz ezzel nagyobb károkat magának.

Ugyanide kapcsolható, hogy a New York Knicks irányítója, Emmanuel Mudiay legalább két hetet kihagy, miután a Houston ellen megsérült a bal válla.

A Houston Rockets MVP-je, James Harden újabb rekordot döntött: a Westgate Las Vegas SuperBook 42.5-es over/undert adott meg Hardennek a ma hajnali, Toronto Raptors elleni mérkőzésre - a kaszinó soha korábban nem adott ilyen magas értéket egyetlen játékos egyetlen meccsére sem. A kockázatkezeléssel foglalkozó részleg alelnöke, Jeff Sherman azt nyilatkozta, hogy ez csak reakció a SuperBook részéről Harden formájára, és ha a Houston vezére még több 50 pontos teljesítményt hoz, akkor még feljebb fogják emelni a "line-t", mert senki nem fog arra fogadni, hogy nem éri el a 41-42 pontot. Harden egyébként 35 ponttal zárt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Steph Curry és Seth Curry is részt vesznek az All-Star gála tripladobó versenyén. Steph azt nyilatkozta, hogy szép történet, hogy pont Charlotte-ban küzdhetnek majd meg egymással. Seth sokáig vezette a ligát a triplaszázalékot tekintve, az édesapjuk pedig 10 évig játszott a Hornetsben, a franchise egyik legendás alakja. Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Doncic ott lesz az All-Star gála Skills Challenge versenyén, csapattársa, Dennis Smith Jr. pedig a zsákolóversenyen fog részt venni - utóbbi tavaly harmadik volt Donovan Mitchell és Larry Nance Jr. mögött.

Ehhez a témához kapcsolható, hogy a szurkolók által a keleti hátvédek között második helyre szavazott, de a kezdőbe ennek ellenére nem bekerülő Dwyane Wade Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel), hogy ha választania kellene All-Star csapatot, ő sem rakná be saját magát - szerinte azok, akik megérdemlik ezt, ott lesznek a gálán. Életében először egyetért Charles Barkley-val: sokan először akarnak All-Starok lenni, és ha megérdemlik, akkor be kell kerülniük. Szerinte többen is megérdemlik, hogy a főmérkőzésen játszanak, és abban reménykedik, hogy meg is kapják erre a lehetőséget.

A Washington Wizards irányítója, John Wall azt mondta Candace Bucknernek (Washington Post), hogy DeMarcus Cousinsszal beszélgettek a nyár során arról, hogy a center a fővárosiakhoz igazol, Cousins fontolóra is vette ezt, de a sérülése miatt eléggé bizonytalan volt a helyzet. Maga Cousins annyit mondott, hogy beszéltek egymással, de ennyi. Scott Brooks vezetőedző hozzátette, hogy mikor elcserélték Marcin Gortatot, szükségük volt valakire, aki azonnal bevethető - nem engedhették meg maguknak, hogy 4-5-6 hónapot várjanak szezon közben. Olyas valaki kellett nekik, akire rögtön lehetett számítani - így esett a választás végül Dwight Howardra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus