Hírmorzsák 2019-01-30 (21:30)

A Pelicans kezdő irányítónak tartja Lonzo Ballt. Dell Demps senkinek nem veszi fel jelenleg a telefont. A Celtics mindent megad Davisért, csak várjon a New Orleans nyárig. Enes Kantert játékvezetőktől kezdve buszsofőrökig mindenki támogatja. A Sixers Dewayne Dedmon iránt érdeklődik. Gregg Popovich leszedte a keresztvizet csapatáról. Bradley Beal szerint mindenkit tisztelni kell a ligában. Marc Gasol arról elmélkedett, mi lenne, ha Pau Gasolra cserélné a Memphis. Az újonc-másodéves meccs két edzője Dirk Nowitzki és Kyrie Irving lesznek. Damian Lillard szülővárosukban akarja legyőzni a Curry-testvéreket a tripladobón.

Most sincs új a nap alatt, Anthony Davisszel kezdünk. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy forrásai szerint a Boston Celtics meg fogja keresni a New Orleans Pelicanst, és meg fogja mondani, hogy mindent megad, amire a Pelsnek szüksége van Davisért, csak tartson ki a nyárig - akkor már Kyrie Irvinget sem kell feltétlenül elcserélni, ráadásul a pickekről is pontosan lehet majd tudni, hogy mit érnek majd.

Ez az üzenet mondjuk csak akkor fog eljutni New Orleansba, ha Dell Demps változtat: Dave McMenamin (ESPN) információi szerint a Pelicans GM-je egyelőre nem veszi fel a telefont senkinek. Ez a Boston szempontjából jó, mert azt jelentheti, hogy Demps legalább a nyárig ki akar várni Davis elcserélésével.

Arról volt már szó a napokban, hogy ha a Los Angeles Lakers Lonzo Ballt is beteszi a Davisért adott csomagba, és a magasember végül az aranysárga-lilákhoz kerül, Ball nem akar New Orleansba kerülni, mert olyan gárdában akar játszani, ahol nincs első számú irányító. Tania Ganguli (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy a Pelicans kezdő egyesnek tartja Ballt, és simán megadná neki a meccsenkénti 35 percet Jrue Holiday mellett - utóbbit a hírek szerint nem tartják irányítónak, mert nem akar az lenni.

A New York Knicksnél Enes Kanter az elmúlt négy találkozón nem lépett pályára, de elmondása szerint mindenki támogatja - legutóbb az egyik játékvezető mondta ezt neki, illetve tette hozzá, hogy fel a fejjel, a minap pedig Charlotte-ban egy buszsofőr biztatta amellett, hogy az egész ligából, sok játékostól kap üzeneteket, hogy ne adja fel, mert a végén minden megoldódik.

Tim Bontemps (ESPN) értesülései szerint a Philadelphia Sixers az Atlanta Hawks centere, Dewayne Dedmon iránt érdeklődik.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich a Phoenix Suns elleni, ma hajnali összecsapás után elmondta, hogy nagyon szerencsések voltak, hogy meg tudták nyerni ezt az összecsapást - a végén Rudy Gay dobása kellett a sikerhez. Popovich szerint jobban játszott a Suns, jobb edzői döntéseket hozott, fizikálisabb volt, és a véghajtásban is leverte a Spurst - ők nem tisztelték ellenfelüket, egyénieskedtek. A trénerlegenda szerint szánalmas teljesítményt nyújtottak, a Phoenixet pedig "kirabolták".

Hasonló problémába ütközött a Washington Wizards is, amely végül kikapott a Cleveland Cavalierstől. A mérkőzés után Bradley Beal elmondta, hogy úgy gondolták, hogy gyenge csapat a Cavs, ellenfelük azonban azonnal kihasználta ezt, ahogy a legutóbb is. Beal szerint senkit nem lehet lebecsülni a ligában, mindenkit tisztelni kell.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol Geoff Calkinsnak (The Daily Memphian) elmondta, hogy mennyire vicces lenne, ha a San Antonióhoz kerülne testvérért, Pau Gasolért, de lát rá esélyt. Marc szerint egy Gasol mindig volt Memphisben, és még mindig megvan Pau egykori memphisi lakása, mert most a szüleik laknak benne.

A végére pedig térjünk ki az All-Star gálára. Az újoncok-másodévesek mérkőzés két keretét ma reggel már láthattátok, ide tartozik, hogy a két tréner Dirk Nowitzki és Kyrie Irving lesznek. Luka Doncic twitteren jelezte is csapattársának, hogy legyen szíves ne kiabáljon majd vele, mire a német ikon jelezte a szlovén szupersztárnak, hogy ki kell majd érdemelnie a perceit.

Arról is volt már szó, hogy a tripladobón elindul Damian Lillard, Steph és Seth Curry is, a Portland TrailBlazers sztárja pedig Sean Meaghernek (The Oregonian) elmondta, hogy azért megy Charlotte-ba, hogy legyőzze a Curry-testvéreket szülővárosukban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus