Hírmorzsák 2019-02-14 (13:45)

Enes Kanter a Blazersnél folytatja. D'Angelo Russell szerint az volt a legjobb dolog karrierje során, hogy elcserélte őt a Lakers - nyáron megkereste LeBron Jamest némi tanácsért. Nincs veszélyben Luke Walton állása a Lakersnél. James Harden Wilt Chamberlain nyomdokain. A Pelicans ültetni akarta Anthony Davist az egész idény során. Dwyane Wade LeBronhoz hasonlította Luka Doncic passzkészségét. Clint Capela az All-Star szünet után visszatér. Fred VanVleet 5 hetet hagy ki (hüvelykujj). Kristaps Porzingis mégis hosszabbít már idén nyáron? A Knicks Marvin Bagley-t is megpróbálta elkérni Porzingisért.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a New York Knickstől kivásárolt Enes Kanter megegyezett a Portland TrailBlazersszel, az oregoni együttesnél folytatja pályafutását. A Memphis Grizzlies kétéves szerződést kötött Bruno Caboclóval - a brazilnak lejárt a második 10 napos szerződése, 9 meccsen 6.3 pontot, 3.1 pattanót és 1.2 blokkot átlagolt. Az Atlanta Hawks szintén kétéves szerződést köt Jaylen Adamsszel, akinek eddig two-way kontraktusa volt a csapattal, és a 2019/20-as szezonja részlegesen garantált lesz. A Hawksnak így is kell még egy játékost igazolnia február 21-ig. Az Oklahoma City Thunder 10 napos szerződést köt Scotty Hopsonnal, legalábbis Royce Young (ESPN) forrásai szerint.

A Houston Rockets centere, Clint Capela az All-Star szünet után visszatér, ezt Mike D'Antoni vezetőedző mondta el - január 13-án sérült meg a hüvelykujja. D'Antoni a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés után elmondta, hogy már mindent csinál a svájci center, de még kontakt nélkül, és az All-Star szünetet követő két edzés dönti majd el, hogy játszik-e Capela a következő találkozón vagy sem. A Toronto Raptorsnál Fred VanVleet bal hüvelykujjában volt egy részleges szakadás, ezért műteni kellett, 5 hetet fog kihagyni emiatt - 3 hétig lesz rajta rögzítőkötés.

A Houston Rockets sztárja, James Harden zsinórban 31. meccsén ért el legalább 30 pontot, ezzel feljött a második helyre a vonatkozó ranglistán - Wilt Chamberlain mellé lépett fel, de Wilt tartja a rekordot is 65 ilyen összecsapással 1961/62-ből.

Scott Kushner (The Advocate) információi szerint a New Orleans Pelicans azt tervezte, hogy az idény végéig ülteti Anthony Davist, aztán jött a liga és a Játékosok Szakszervezete azzal, hogy ezt talán nem kellene, és meggondolta magát a klub. Alvin Gentry vezetőedző legutóbb annyit mondott Davis cserekérelmével kapcsolatban, hogy eljutottunk arra a pontra, amikor már nem kellene minden alkalommal erről kérdezni őt, amikor a média nyilvánossága elé kerül. A tréner szerint a legtöbb kérdésre maga Davis tudna leginkább válaszolni, őt kell kérdezni. Mindegy, mi számít normálisnak, szeretnének ilyen kerékvágásba kerülni végre, és maguk mögött akarják tudni ezt a fejezetet.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade a Dallas Mavericks elleni összecsapás után azt nyilatkozta Luka Doncicról, hogy a szlovén nyomás alatt LeBron James szintjén találja meg a társait egy-egy halálpontos, villámgyors passzal. Nem sokan képesek erre, Doncic viszont nagyszerű ebben.

Ha már LeBron: a Brooklyn Nets sztárja, D'Angelo Russell nyáron megkereste Jamest, hogy segítsen neki, hogyan lehetne kiegyensúlyozottabb kosaras - LeBron azt tanácsolta neki, hogy minden meccsre úgy készüljön fejben, hogy dominálni fog, és akkor a társai követni fogják. Russell ezt követően ugyanazt a sémát csinálta minden nap a szezon során, és azt is hozzátette, hogy szimpatizál Brandon Ingrammel és Kyle Kuzmával, örül neki, hogy maga mögött hagyta azt a folyamatos spekulációt, ami a Los Angeles Lakerst körülveszi. Russell elmondása szerint fogalma sincs, mit kell kiállnia a két érintettnek, és ha nem cseréli el őt anno a Lakers, akkor most passzolták volna el, ez biztos, ugyanazt kellene átélnie, mint Kuzmáéknak. Azt is hozzátette, hogy a legjobb dolog pályafutása során az volt, hogy elcserélte őt az aranysárga-lila alakulat.

Ha már a Lakers: Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint Luke Walton állása nincs veszélyben az Atlanta Hawks elleni vereség ellenére sem.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Dallas Maverickshez cserélt Kristaps Porzingis kívánságlistáján négy együttes szerepelt, a Los Angeles Clippers, a Brooklyn Nets, a Miami Heat, illetve a Toronto Raptors. Stein úgy tudja, hogy bár a csere után az első hírek úgy szóltak, hogy Porzingis a QO-t akarja aláírni, most jóval nagyobb esély mutatkozik arra, hogy hosszútávú szerződést köt a lett magasember, illetve a texasi alakulat. Szintén Stein hozta a hírt, hogy a Knicks megpróbálta Marvin Bagley-t is elkérni a Sacramento Kingstől, de erre a felvetésre is nemet mondtak a kaliforniaiak - mint ismert, De'Aaron Foxra is rápróbált a New York Porzingisszel.

A végére pedig egy kis érdekesség: a Forbes által 1.2 milliárd dollárra becsült Charlotte Hornets 90%-a Michael Jordané. A legenda úgy lett 2010-ben a franchise többségi tulajdonosa, hogy a vételárban mindössze 30 millió dollár készpénz volt - akkor 275 millió dollárt ért a klub.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus