Hírmorzsák 2019-03-02 (14:30)

Eric Bledsoe 4 évre 70 millió dollárért hosszabbított a Bucksszal. Pau Gasolt kivásárolta a Spurs, Milwaukee-ban folytatja karrierjét. Giannis Antetokounmpo és Paul George február hónap játékosai, Trae Young és Luka Doncic a hónap újoncai. A Hawks rá akar menni a legnagyobb szabadügynökökre a nyáron. Adam Silver szerint az All-Star gála megbukott - szóba került az alapszakasz rövidítése és a játékosok mentális egészsége is. Ryan Saundersnek jó esélye van arra, hogy ő maradjon hosszabb távra is a Minnesota vezetőedzője. Glen Taylor nem akarja eladni a Timberwolvest. Channing Frye a szezon végén visszavonul. Mitchell Robinson szerint 6 blokkot átlagolhat meccsenként, ha eleget lesz a pályán. Mario Chalmers Olaszországban folytatja.

Két nagyobb történés volt az este és a hajnal folyamán. Egyrészt a Milwaukee Bucks adott egy 4 éves, 70 millió dolláros szerződéshosszabbítást Eric Bledsoe-nak, amit a játékos el is fogadott, így a nyáron nem lesz szabadügynök. Másrészt a San Antonio Spurs kivásárolta Pau Gasolt - még épp időben ahhoz, hogy a rájátszásban szerepelhessen új csapatában, amely a Bucks lesz.

A hónap játékosai Giannis Antetokounmpo, illetve Paul George lettek februárban - a Milwaukee sztárja 10-1-et ment csapatával, miközben 30.6 pontot, 12.6 pattanót és 6.0 gólpasszt átlagolt, míg az Oklahoma City Thunder vezére 6-5-öt teljesített saját klubjával, neki pedig 35.0 pont, 8.4 pattanó és 5.4 gólpassz voltak a számai. A hónap újoncai Trae Young és Luka Doncic lettek - az Atlanta Hawks üdvöskéje 23.3 pontot, 4.3 pattanót és 9.3 gólpasszt hozott meccsenként, míg a Dallas Mavericks szlovén szupersztárja átlagban 24.4 pontot, 9.4 pattanót és 7.4 gólpasszt tett a közösbe egy-egy összecsapás során.

Ha már a Hawks: Sam Amick (The Athletic) forrásai szerint az Atlanta megpróbál a nagynevű szabadügynökökkel is leülni tárgyalni, és abban bízik, hogy a Young-Kevin Huerter-John Collins fiatal trió elég lesz ahhoz, hogy Kevin Durant szintű FA-kat is megszerezhessenek, vagy legalább elérjenek egy-egy komoly találkozót - a Hawksnak jelenleg 41 millió dollárnyi sapka alatti helye van.

A liga komisszárja, Adam Silver az MIT Sloan Sports Analytics konferencián több dologról is beszélt. Silver azt mondta, hogy az All-Star gála nem működik, és egy szezont megelőző vagy idény közben tartott torna válthatja fel - erről egyelőre nincs döntés. Azt is hozzátette a commish, hogy szó van az alapszakasz 70 meccsre rövidítéséről, de logisztikai problémákat vet fel, hogy a csapatoknak 6-6 hazai mérkőzést fel kell áldozniuk, a játékosoknak pedig valószínűleg 20%-kal meg kell vágni a fizetését. A komisszár arról is beszélt, hogy a mentális egészség mennyire fontos, és hogy sok játékos egyáltalán nem boldog, elszigeteltek, és ez a jelenség mára nagyon komoly probléma lett.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor Sid Hartmannal (Star Tribune) beszélgetett, és elmondta, hogy majd a szezon végén döntenek az ideiglenes vezetőedző, Ryan Saunders sorsáról, de jelen állás szerint úgy tűnik, hogy jó esélye van a trénernek arra, hogy végleg megkapja a posztot - jól kezdett a csapat élén, és nagyon kedveli emberként is, régóta ismeri. Taylor azt is elmondta, hogy jelenleg nincs szándékában eladni a klubot - 19%-ot emelkedett a franchise értéke, amire nem is számított, de élvezi, hogy egy csapat tulajdonosa, és nagy jövőt lát a jelenlegi Timberwolvesba.

A Cleveland Cavaliers veterán magasembere, Channing Frye utolsó Madison Square Gardenbeli fellépése előtt twitteren jelezte, hogy a szezon végén befejezi pályafutását - 2005-ben a New York Knicks draftolta őt.

Ha már Knicks, akkor itt lehet megemlíteni Mitchell Robinsont, aki a naptári évben 5.5 blokkot átlagol 36 percre vetítve, ennek a felét tölti egyébként a pályán. Robinson Tom Beernek (Forbes) elmondta, hogy szerinte meccsenként 6 blokkot átlagolhat, ha többet lesz majd a pályán. Edzője, David Fizdale annyit tett hozzá, hogy nem akar semmiféle korlátot megjelölni Robinsonnak, ha hisz magában játékosa, akkor ő is, hiszen bizonyította, hogy dobásblokkolásban elit szinten van. Megpróbálja fejleszteni és felépíteni Robinsont, hogy egyre többet lehessen a pályán, de a határ a csillagos ég számára.

A végére pedig Mario Chalmers maradt, aki az olasz Virtus Bolognához szerződött - tavaly még játszott 66 mérkőzést a Memphisnél a májusban 33 esztendős játékos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus