Hírmorzsák 2019-03-10 (12:00)

Brandon Ingram (trombózis) és Lonzo Ball (boka) is befejezték az idényt. Kyrie Irving szerint nem fair, hogy LeBron James mennyi kritikát kap a Lakers idei teljesítménye miatt. Kobe Bryant szerint Ben Simmonsnak meg kell tanulnia tempót dobni. A Raptors hivatalosan is ott van a PO-ban. Mike D'Antoni Chris Paul és Steve Nash pályafutásának második részét hozta párhuzamba. Paul George 25.000 dolláros büntetést kapott. Most Bobby Portis akadt ki a játékvezetők miatt. Cameron Reynolds egyelőre marad Minnesotában.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy Brandon Ingramnek mélyvénás trombózisa van, így kihagyja a szezon hátralévő részét. Nem ő az egyetlen a Los Angeles Lakersnél, miután Lonzo Ball is befejezte az idényt: nem fog felépülni időben a bokasérüléséből az alapszakasz végéig, mert van egy csontzúzódása is, siettetni pedig nem akarják a visszatérését.

A Boston Celtics sztárja, Kyrie Irving azt nyilatkozta a ma hajnali, Lakers elleni mérkőzés előtt, hogy szerinte nem fair az a kritika, amit LeBron James kap csapata gyenge teljesítményéért a sérülések és a keret nagy részének kevés tapasztalata miatt. Irving szerint ha egy ilyen csapatba igazol valaki, azon rengeteg felelősség van, aztán a szezon közben is nehéz visszatérni, mert akkor a klubok nagy része már feljebb kapcsol egy fokozattal a PO-ért. Rajon Rondo és LeBron tudják ezt, de Kyle Kuzma és Ingram még nem - őket meg kell tanítani arra, mi kell ahhoz, hogy valaki folyamatosan sikeres legyen az NBA-ben.

A játékmester azt is hozzátette, hogy együtt érzett Jamesszel az ágyéksérülésénél, mert tudta, mennyire szeretne játszani és pályán lenni. Arról is beszélt Irving, hogy szerinte a Cleveland Cavaliersszel nyert bajnoki címe, illetve az ott szerzett tapasztalatok hasznosak lesznek számára a Boston idei PO-menetelésénél. Nagy önbizalommal játszik, főleg a PO-ban, mert ott teljesített a legjobban a korábbiak során - az átélt élményei és a bajnoki címe miatt bízik a csapattársaiban is.

A Houston Rockets mestere, Mike D'Antoni Tim MacMahonnal (ESPN) beszélgetett Chris Paulról - Steve Nash-hez hasonlította Pault, olyan szinten átlátja a történéseket. D'Antoni elmondta, hogy a Dallas Mavericks a semmiért adta fel Nash-t, mert nem látták, mennyire okos, milyen szinten akarja ezt, és mennyi mindent képes feláldozni azért, hogy felkészítse magát. Az irányító annyit mondott, hogy rengeteget tanult a testéről a legutóbbi sérülése alatt - folyamatosan új dolgokat próbál ki, hogy minél jobban megerősítse magát. Még mindig nincs olyan állapotban, amilyenben szeretne lenni, de jól van.

Arról tegnap délután írtunk már, hogy Paul George-nak megvolt a véleménye a játékvezetésről Los Angeles Clippers elleni találkozó után. Nem is maradt el a "jutalma": a liga 25.000 dollárra büntette az Oklahoma City Thunder sztárját.

Ugyanez a témakör: a Washington Wizards magasembere, Bobby Portis a Charlotte Hornets elleni egypontos vereség után twitteren jelezte a játékvezetők felé, hogy ugyan tudja, hogy nem ő a legkedveltebb fickó a ligában, de megálljt kell parancsolni annak, ami jelenleg történik. Kétszer is lefaultoták az utolsó percben (egy képet is mellékelt ennek illusztrálására), de egyik esetben sem fújtak az ellenfélre, márpedig ezen meccsek mennek el számukra.

A Charlotte ma hajnalban kikapott, a Toronto Raptors pedig ennek köszönhetően hivatalosan is bejutott a rájátszásba.

Kobe Bryant a Philadelphia Sixers sztárjáról, Ben Simmonsról beszélt: elmondása szerint tudja, hogy bután hangzik, de ausztrál játékosnak meg kell tanulnia tempót dobni, mert ha nem teszi, pályafutása végén nagyon fogja bánni.

A végére pedig a Minnesota Timberwolves maradt, amely adott egy második 10 napos szerződést is Cameron Reynoldsnak - az újonc 2 mérkőzésen 4 pontot szerzett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus