Hírmorzsák 2019-04-21 (21:30)

Joel Embiid szerint Jared Dudley egy senki, csak kizökkenteni akarta ellenfele, ezért nem reagált. Damian Lillard szerint alkalmazkodniuk kell a játékvezetéshez. Sean Marks 25.000, Moe Harkless 15.000 dolláros büntetést kapott. Draymond Green több mint 10 kilót fogyott hat hét alatt, ennek tulajdonítja javulását. Green senki ellen nem félti Kevin Durantet, szerinte teljesen mindegy, milyen védekezést kap KD. Michael Winger marad a Clippersnél. Rick Pitino lesz a Cavs következő vezetőedzője?

A Philadelphia Sixers ma hajnalban legyőzte a Brooklyn Netset, így 3-1-es előnyre tett szert a párharcban, a találkozó azonban nem csak erről marad emlékezetes: Joel Embiid egy alkalommal keresztbe verte Jarrett Allent, amiért Jared Dudley próbált meg elégtételt venni rajta, ebből pedig lett egy kisebb lökdösődés, ami után Dudley-t és Jimmy Butlert is kiállították. Embiid annyit mondott, hogy Dudley egy senki, és ha az ellenfél ilyet csinál, az csak azért van, hogy kizökkentse őket - túl értékes csapata számára, ezért nem reagált semmit Dudley lökésére. Azt is hozzátette a center, hogy szerinte nem kellett volna flagrantet kapnia, mert a labdára ment, amikor odaütött Allennek. Embiid megemlítette, hogy a Butler kiállításával járó pénzbüntetést is kifizeti.

A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard az Oklahoma City Thunder ellen elbukott harmadik találkozót követően arról beszélt, hogy a továbbiakban okosabban kell játszaniuk, fel kell mérniük, milyen az adott estén a játékvezetői felfogás - ő és CJ McCollum kevesebb büntetőt dobtak összesen, mint Paul George egyedül. A játékmester szerint ha minden kisebb lökésre, mezhúzásra faultot fújnak, ahhoz alkalmazkodniuk kell, visszább kell venniük. Moe Harkless azt is hozzátette, hogy Lillard és Russell Westbrook között folyamatos a feszültség, és ez egyre inkább így lesz, minél hosszabb lesz a sorozat - mindkettejükben nagy a versenyszellem, és egyikük sem fog meghátrálni.

Az előző két témakörhöz tartozik két bírság is. A Brooklyn GM-je, Sean Marks bement a játékvezetők öltözőjébe a Sixers elleni negyedik találkozó után, emiatt 25.000 dolláros büntetésben részesült. A Blazersnél pedig az előbb említett Moe Harkless kapott egy 15.000 dolláros büntetést, mivel a Thunder elleni harmadik összecsapás legvégén a nézők közé dobta a fejpántját.

A Golden State Warriorsnél Draymond Green több mint 10 kilót veszített súlyából az elmúlt hat hétben, és a játékos nagyban ennek tulajdonítja, hogy jelentősen javult a formája is. Green azt mondta Marcus Thompson II-nek (The Athletic), hogy Bob Myers GM közölte vele, hogy bár valószínűleg nem nagyon szeretné hallani, de ahhoz, hogy bajnokok legyenek, formába kell lendülnie. A magasember szerint tudta, hogy nincs jó állapotban, de azt is, hogy ha valaki képes változtatni ezen, méghozzá nagyon gyorsan, akkor az ő - tudta, mit kell tennie, egész életében ezt csinálta. Green azt is megemlítette, hogy nem beszélt az ellenfélről a Los Angeles Clippers elleni párharcban, de tetszik neki Kevin Durant Patrick Beverley elleni ütközete - nála Durant bárki ellen jó, legyen akárki a védője. Szerinte teljesen mindegy, milyen védekezést kap KD - pontosan tudja ezt, ő is védekezett csapattársa ellen.

A Los Angeles Clippers GM-je, Michael Winger közölte a Minnesota Timberwolvesszal, hogy ő maradna jelenlegi klubjánál, ő tehát nem lesz a Minny elnöke - a csapat listáján Chauncey Billups, Trajan Langdon, Calvin Booth és Gersson Rosas vannak még.

A végére pedig Peter Vecsey maradt: az újságíró információi szerint a Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert találkozott Rick Pitinóval, és beszélt a trénerrel a csapat vezetőedzői posztjáról - Pitino jelenleg a Panathinaikoszt irányítja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus