Hírmorzsák 2019-05-01 (16:45)

Kevin Durant szerint James Harden nem csalja a játékot. Steph Curry és Harden is kisebb sérüléseket szenvedtek. A ligának csinálnia kell valamit a folyamatos bírózással. Kyrie Irving nem érez magán plusz nyomást a 9 pontos meccse után. A Mavs első számú kiszemeltjei Kemba Walker és Khris Middleton lesznek. Gregg Popovich 3 évet hosszabbít a Spursszel, de évente dönti majd el, hogy folytatja-e. A Pelicans leszerződtette a Suns egykori erőnléti edzőjét. A Washingtonnál az új GM-et keresik, Masai Ujiri neve is felmerült a lehetséges jelöltek között.

Kezdjük a morzsát szakmai stáb hírekkel. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Gregg Popovich 3 éves szerződéshosszabbítást ír alá a San Antonio Spursszel, de évente fogja eldönteni, hogy folytatja-e pályafutását vagy sem - a Spurs tulajdonosai úgy érzik, hogy Popovich kiérdemelte ezt a jogot. A Memphis Grizzliesnél a Utah Jazz segédedzője, Alex Jensen is képbe került a vezetőedzői posztra - mint ismert, Jensen a Cleveland Cavaliersnél is jelölt. A New Orleans Pelicans megegyezett Aaron Nelsonnal, aki erőnléti edző lesz az együttesnél - korábban a Phoenix Sunsnál dolgozott 19 esztendőt, és sokan neki tulajdonítják Steve Nash és Grant Hill kiváló egészségi állapotát, ami a Sunsnál volt jellemző a két veteránra.

A Washington Wizards a Houston Rockets segéd GM-jével, Gersson Rosas-szal interjúzik a GM posztra, Danny Ferry-vel és Troy Weaverrel pedig már meg is volt a fővárosiak beszélgetése - Rosas a Pelicansszel és a Minnesota Timberwolvesszal is tárgyalt már a nyár során. Ben Standig (NBC Sports Washington) úgy tudja, hogy Masai Ujiri is kiszemelt a posztra, és állítólag Ujiri érdeklődik is az iránt, hogy Washingtonba költözzön, de a Toronto Raptors szinte biztosan nem fogja engedni, hogy jelenlegi szerződése lejárta előtt távozzon - nincs sok esély, hogy Kanadából átteszi székhelyét az amerikai fővásorba. Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a napokban meglesz a Suns második interjúja is Monty Williamsszel, amelyen már ott lesz Robert Sarver tulajdonos is - mint ismert, Williams a Los Angeles Lakersnél is jelölt.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a Dallas Mavericks nyáron Kemba Walkerre és Khris Middletonra akar leginkább rámenni, egyiküket meg akarja szerezni a texasi alakulat. Nik Vucevic is a kiszemeltek között van, de a hírek szerint atletikus, veterán shootereket akar leginkább szerezni a Mavs.

A Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving azt nyilatkozta ma hajnali 9 pontja után, hogy nem érez magán plusz terhet a teljesítménye miatt - mindössze a második alkalom volt ez Irving pályafutása során, amikor nem jutott el két számjegyű ponttermésig. Irving azt mondta, hogy próbált dobni, de mindig három embert küldött rá a Bucks, ami a tisztelet jele. Ő az ilyen pillanatok miatt játszik leginkább, amikor egy ilyen produkció után fel kell állni a padlóról és javítani kell - ezért cserélt érte a Boston, ezért is vitték oda a csapathoz. Elég régóta játszik már ahhoz, hogy ne nagyon szálljon el a jobb meccsek után, és ne keseredjen el akkor, ha gyengébben teljesít.

A Golden State Warriors és a Houston Rockets második mérkőzésén Steph Curry és James Harden is megsérültek, de mindketten visszatértek a pályára - Hardennek a szemével volt gondja, miután Draymond Green véletlenül belekapott, Currynek pedig az ujja ment ki, miután elütött egy labdát Clint Capela elöl.

A Warriors-Rockets párharc első meccsén és azt követően rengeteg bírózás ment, ami után sok amerikai újságíró rámutatott: gond van, nagyobb tiszteletet kellene mutatni a játékvezetők felé. Egy meg nem nevezett edző, akinek a csapata még versenyben van a PO-ban, azt nyilatkozta Frank Isolának (New York Daily News), hogy sokszor a saját csapatánál is teljesen elszabadulnak a dolgok, és a ligának tennie kell valamit ez ellen. Egy korábbi játékvezető, Steve Javie azt mondta a Sirius XM NBA Radio adásában, hogy Chris Paulnak már nem ez volt az első esete, hogy gondja volt egy-egy játékvezetővel, az ő idejében is megtörtént ez. Azt nem tudja, mi miatt van, de úgy tűnik, mintha nem tisztelné a sípmestereket - lehet, hogy ennyire nagy benne a versenyszellem, de mindenkinek fel kellene nőnie egyszer, Paulnak pedig ez nem sikerült.

A végére pedig Kevin Durant maradt, aki James Hardenről azt nyilatkozta, hogy szerinte egyáltalán nem csalja a játékot: mindenkinek megvannak a kis trükkjei, hogy a gyűrű közelében be tudja fejezni az akciókat, Harden sincs ezzel másképp. Talán nem olyan a stílusa, amit mindenki látni szeretne, de nagyon okosan tud eljutni a festékig, és kitűnően helyez nyomást az ellenfél védelmére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus