Hírmorzsák 2019-05-04 (10:45)

Kyrie Irving egy zseninek tartja magát a kosárlabdában - a játékról szívesen beszél, személyes dolgokról nem - szerinte nevetséges, hogy Giannis Antetokounmpo 22 büntetőt dobhatott. Jaylen Brown szerint nincs és soha nem is volt gond a Celtics öltözőjén belül. A Suns kinevezte Monty Williamst, a Bulls hosszabbított Jim Boylennel, a Lakersnél Tyronn Lue lesz a következő vezetőedző. Allen Crabbe lehívta 18.5 milliós játékosopcióját. Ben Simmonst 20.000 dollárra és utólagos Flagrant 1-re büntette a liga. Daryl Morey szerint a Warriors elleni második meccs játékvezetése kifogástalan volt - a Warriors ötöse ellen mindenki gyengének tűnik. Gregg Popovich azt szeretné, ha a Spurs megtartaná Rudy Gay-t. A Pistons kinézte magának Derrick Rose-t.

Edző hírekkel kezdünk, ha már tegnap este volt arról szó, hogy Monty Williams 5 évre a Phoenix Sunsé, a Los Angeles Lakersnél pedig Tyronn Lue lesz a következő vezetőedző, legalábbis jelen állás szerint.

A Chicago Bullsnál is léptek: Jim Boylen többéves szerződést kapott a klubtól. John Paxson elnök közleményében azt mondta, hogy Boylen nagyszerű munkát végzett annak a kultúrának a kialakításában, amelyet szeretnének a jövőben a csapatnál látni - jól kommunikál, és kiválóan fejleszti a fiatalokat, nagyszerűen illik a posztra. Mint ismert, Boylen a szezon közben vette át Fred Hoibergtől a tréneri posztot, és a viharos kezdés után megtalálta a közös hangot a fiatalokkal. Ugyanide kapcsolható, hogy a Cleveland Cavaliers Ime Udokával interjúzik majd vasárnap - ő jelenleg a San Antonio Spurs segédedzője.

Nem túl meglepő, de a Brooklyn Nets dobóhátvédje, Allen Crabbe lehívta 18.5 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre - így 2020 nyarán jár le monstre szerződése.

A Philadelphia Sixers és a Toronto Raptors párharcának harmadik mérkőzésének első félidejében Ben Simmons odakönyökölt egyet egy kizárás után a földön Kyle Lowry ágyékára, amiért a félidőben elnézését kért a kanadaiak irányítója szerint. Lowry azt mondta, hogy Scott Foster játékvezető nem látta az esetet, nem ítéltek semmit a pályán, de az ausztrál azt mondta neki, hogy nem direkt volt, ő meg nem fog ezen pörögni. Utána rendesen elporolták a feneküket, úgyhogy egyébként sem számít semmit ez a történet. A liga nem így gondolta, utólag kiosztott egy Flagrant 1-et Simmonsnak, és 20.000 dolláros büntetésben részesítette a Sixers sztárját.

Nagy vihart kavart a Golden State Warriors és a Houston Rockets párharcában a játékvezetés, a texasiak GM-je, Daryl Morey azonban a második meccs után elmondta, hogy nagyon jól vezették ezt a mérkőzést a sípmesterek - simán legyőzte őket a Warriors, a végeredmény nem is tükrözi, hogy mennyire simán, erre pedig reagálniuk kell. Morey szerint az elmúlt két évben lejátszott öt PO-párharcukból négyben kiválóan védekező együttesek ellen kellett helyt állniuk, a Utah és a Golden State ellen mindenki rosszabbnak tűnik, mint amilyen valójában. A Warriors ötöse ráadásul egy olyan felállás, amely minden idők egyik, ha nem a legjobbja net rating alapján - sokan beszélnek a Houston támadásbeli gyengélkedéséről, de ez ellen az ötös ellen mindenki szenved.

A Boston Celticsnél rengeteg volt a média szereplés szezon közben, nem éppen a jó értelemben: Kyrie Irving többször is összerúgta a port a fiatalokkal, Jaylen Brown többször is visszaszólt neki. Brown azt mondta, hogy próbálták megoldani a dolgokat, és nemcsak a játékosok, hanem Brad Stevens vezetőedző és Danny Ainge GM is. Talán túl sokat beszéltek a médiának, aztán mindenki olvasta, hogy mit mondott a másik - ez egy kis széthúzást eredményezett, de igazán rossz viszony és harag nincs az öltözőn belül, nem is volt soha. Ő egyébként egyet is értett Irvinggel, csak szerinte nem volt szerencsés bárkit kipécézni, mert mindannyiuknak feljebb kellett kapcsolniuk.

A megszólított, Kyrie Irving azt mondta, hogy sokan úgy csinálnak, mintha számukra a kosárlabda a legfontosabb az életben, de ez nem igaz - nem az a fontos, hogy meglegyen az embernek mindene, hanem hogy boldog legyen. Más témában is megszólalt Irving: sokkal régebb óta játssza ezt a játékot, mint az elemzők, és egy zseninek tartja magát, ha a kosárlabdáról van szó. Ha a sportágról kérdezik, 0-24-ben képes erről beszélni, azt is szívesen elmagyarázza, hogy a második negyedben 3:33-nál milyen volt a spacing, mi működött, milyen változtatásokat eszközöltek. Ha azonban személyes dolgokról vagy arról kérdezik, hogy "jobbnak gondolod-e magad XY-nál", az őt nem érdekli, ebben nem vesz részt.

Irving a ma hajnali mérkőzésről is beszélt: a Celtics elbukta a pályaelőnyt, 123-116-ra kikapott hazai pályán a Milwaukee Buckstól, Giannis Antetokounmpo pedig 22 büntetőt dobott. Az irányító azt mondta a meccs után, hogy elkerülhetetlen volt a dolog: ellenfelük minden egyes alkalommal megkapta a fújást, nem tudtak mit tenni, ez pedig csak lassította a játékot. 22-t büntetőt dobhatott Antetokounmpo, ami szerinte nevetséges - a görög egyébként 16.7 büntetőt átlagol meccsenként, ami 12.7-del több, mint amennyit bármelyik Celtics játékos. Irving ettől függetlenül azt mondta, hogy jobban is reagálhatnak a játékvezetői ítéletekre, de ez a PO, itt mindenki agresszíven játszik. Döbbenet, hogy 8 perccel a negyed vége előtt már bónuszban vannak - ilyenkor utána persze már nem nagyon érhetnek senkihez, és megint elmondta, hogy lassul a játék.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy reményei szerint a csapat meg tudja tartani Rudy Gay-t. Nagyszerű scorer, aki képes megváltoztatni egy-egy mérkőzés menetét, ráadásul védekezésben és lepattanózásban is fejlődött - ezek sosem tartoztak az erősségei közé, de tudja, hogy fontos szegmensei a játéknak, és évről-évre javult. Könnyű vele kijönni, az emberek jól érzik magukat mellette. A fiataloknak, például Lonnie Walkernek fontos, hogy van egy veterán mellettük, akivel leülhetnek vacsorázni, szórakozhatnak egy kicsit, Gay pedig tökéletes erre a szerepre.

A végére pedig a Detroit Pistons maradt: Vince Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint az autóvárosiak fontolgatják Derrick Rose leigazolását a nyár folyamán - az egykori MVP a valószínűleg távozó Ish Smith helyére kellene a csapatnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus