Hírmorzsák 2019-05-06 (11:00)

Lehet, hogy Marcus Smart visszatérhet a Bucks elleni negyedik meccsen, Malcolm Brogdon biztosan nem játszik. Joel Embiid nem tudott aludni tegnap éjszaka, megint megbetegedett. Ben Simmons imád Kawhi Leonard ellen védekezni. Kyle Lowry Yao Ming dominanciájához hasonlította Leonardét, Brett Brown szerint Kawhi Kobe Bryant szintjén képes helyzetet és dobást teremteni magának. Mike D'Antoni, Austin Rivers és Kevin Durant is PJ Tuckert dicsérték. Steve Kerr szerint nem lesz gond Steph Curry-vel - a Warriors hosszabbítani akar Kevon Looney-val. Elképzelhető, hogy Damian Jones és DeMarcus Cousins is visszatérhet a Golden State-nél ebben a PO-ban. Derrick Favors maradna a Jazznél. Zach Randolph szeretne még pár évet lehúzni a ligában. A Grizzlies Jarron Collinsszal és Alex Jensennel interjúzott.

A Houston Rockets tegnap hajnalban legyőzte a Golden State Warriorst, így 2-1-re szépített a párharcban. A mérkőzés után Mike D'Antoni vezetőedző azt nyilatkozta, hogy PJ Tucker egy igazi győztes, nem fogja hagyni, hogy csapata veszítsen. Kevin Durant a meccs utolsó 15 percében 2/7-tel dobott, amikor Tucker fogta, és a Warriors sztárja is dicsérte Tucker munkamorálját - szerinte Tucker minden alkalommal keményen játszik, mióta a ligába került, és ezt is várja tőle most már mindenki. Austin Rivers annyit tett hozzá, hogy Tucker óriási melót végzett azzal, hogy a bombaformában lévő Duranten így védekezett. Nincs válaszuk KD-re, de Tucker meg tudja fogni, vagy legalábbis le tudja lassítani, és Tucker nyerte meg ezzel a meccset számukra.

Arról olvashattatok már tegnap délelőtt, hogy Steph Curry a 7/23-as meccse után azt mondta, hogy ez egyszerűen nem az ő napja volt. Steve Kerr vezetőedző azért annyit hozzátett ehhez, hogy mindannyian tudják, mire képes Curry, arra számítanak tőle, és nem arra, hogy olyan off-nightja lesz, mint amilyen volt, de továbbra is az kell Curry-től, hogy önmaga legyen. Dobnia kell, függetlenül attól, hogy jól megy-e neki a dobás vagy szenved. Ha a pályán van, rengeteg területet nyit a csapattársai számára, ilyen szempontból mindig nagy hatása van a játékra, azt pedig tudják, hogy egyszer elkezdenek majd esni a dobásai.

Ugyanide tartozik, de más téma, hogy Kerr Kevon Looney-val kapcsolatban a jövőről beszélgetett Ethan Strauss-szal (The Athletic). A bajnok trénere azt mondta, hogy Looney fontos része az együttesnek, főleg a modern játékot is figyelmbe véve, amelyben rendkívül fontos szerepe van a váltásoknak. Minden edző szeretné, ha megtarthatná Looney-t, úgyhogy majd kiderül, hogyan alakul a sorsa - rendkívül okos játékos a pálya mindkét oldalán.

Még mindig Warriors: Kerr elmondta, hogy Damian Jones és DeMarcus Cousins esetében is lehetséges, hogy visszatérnek még ebben a rájátszásban. Jones december eleje óta sérült, a mellizma szakadt el, míg Cousinsnak a combizma. Kerr elmondása szerint előbbi a héten elkezdhet újra ütközésekkel együtt edzeni, míg utóbbi felépülése is jól halad, úgyhogy majd meglátják, hogyan alakul a centerek, illetve a csapat jövője.

Ugyanez a téma: a Boston Celtics - Milwaukee Bucks sorozat negyedik mérkőzésén Malcolm Brogdon biztosan nem lesz még bevethető, hiába javul állapota, Marcus Smart azonban lehet, hogy pályára léphet már. Maga az érintett annyit mondott, hogy úgy érzi, nagyon közel van a visszatéréshez - egyelőre még nem tudja, hogy mi lesz ma, ez majd ma reggel derül ki, hogy hogyan reagált a szervezete a tegnapi terhelésre. Mindenki tudja, hogy a sérülések nem egyszerűek, előfordulhat visszaesés is, de reményei szerint itt most nem ez a helyzet, és játszani tud a negyedik meccsen. Brad Stevens vezetőedző annyit mondott még, hogy gyakorlatilag biztos, hogy limitált lehetősége lesz Smartnak, ha vissza is tér, mert 4-5 hete nem csinál semmit, legalábbis nem PO intenzitással - 4-5 perces stintekre lehet majd beküldeni.

A Philadelphia Sixers és a Toronto Raptors sorozatának negyedik meccse előtt Ben Simmons arról beszélt, hogy mennyire szeret Kawhi Leonard ellen védekezni. Simmons szerint meg kell nehezíteni Leonard dolgát, nem szabad könnyű helyzeteket engedni neki - imádja ezt a kihívást, és hogy ebben a szerepkörben használják.

Más kérdés, hogy tegnap este idegenben kiegyenlítette a párharcot a Toronto, megint Leonard vezetésével. Kyle Lowry annyit mondott Kawhi 39 pontos, 14 pattanós teljesítményét követően, hogy egyetlen egy játékossal játszott együtt, aki ugyanígy dominált, ugyanígy nem lehetett megállítani, ha beindult, ő pedig Yao Ming volt - Leonard az elmúlt egy hónapban végig ezt csinálta. Leonard a liga történetének első játékosa, aki 30 pontot, 5 pattanót és 3 gólpasszt átlagol a PO-ban úgy, hogy az eFG%-a 65 fölött van. A Sixers edzője, Brett Brown annyit mondott, hogy Leonard olyan szinten tudja megcsinálni magának a helyzeteit és a dobásait, mint Kobe Bryant.

Ugyanide tartozik, hogy Joel Embiid nem aludt a mérkőzést megelőző éjszaka, hányt, és intravénásan kellett neki gyógyszert beadni - egyáltalán nem volt biztos, hogy játszani tud, végül 11 ponttal, 8 lepattanóval, 7 gólpasszal, illetve 2-2 blokkal és szerzett labdával zárt, de mindössze 7 mezőnykísérlete volt, amiből 2-t dobott be. A hírek szerint ennek a betegségnek nincs köze ahhoz a gyomorproblémához, ami a párharc második találkozóján gyötörte a Sixers centerét.

Lépjünk ki kicsit a rájátszásból. A Utah Jazz magasembere, Derrick Favors a Salt Lake Tribune munkatársának elmondta, hogy csapatopciója van, és azt szeretné, ha a klub le is hívná szerződése utolsó évét, mert maradni akar az együttesnél. A szomszéd nője nem mindig zöldebb - boldog a jelenlegi helyzetével, ami szerinte számára és a csapat számára is jó.

A legutóbb 2017/18-ban pályára lépő Zach Randolph Mark Giannottónak (Memphis Commercial Appeal) elmondta, hogy szeretne bekerülni a Hírességek Csarnokába, mint a valaha volt egyik legjobb játékos, és pár évet játszani akar még. Szerinte sosem lehet azt kizárni, hogy visszatér a Memphis Grizzlieshez - a csapatnak örökre különleges helye lesz a szívében.

A végére pedig maradjunk a Grizzliesnél, amely Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint interjúzott a Golden State segédedzőjével, Jarron Collinsszal, másrészt a Jazznél dolgozó Alex Jensennel is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus