Hírmorzsák 2019-05-10 (15:00)

Marcus Smart szerint óriási butaság, hogy Kyrie Irving vezetői képességei nyírták volna ki a Celticset. Kevin Durant a Rockets elleni párharcot kihagyja, az esetleges főcsoportdöntőn visszatérhet. A Knicks Kemba Walker iránt érdeklődik. 9%-ot esett a PO nézettsége. Adam Silver szerint téma lehet a szezon rövidítése, a one-and-done szabály eltörlését csak a csapatok fele támogatja, és beszélt a szupercsapatok összeállásáról is.

Tegnap este beszámoltunk már arról, hogy Kevin Durant kihagyja a Houston Rockets elleni párharc hátralévő részét, de arról is volt szó, hogy a következő körben már pályára léphet, amennyiben nélküle is továbbjut a Golden State Warriors. Steve Kerr vezetőedző azt mondta, hogy persze nagy veszteség ez a gárdának, de így mások kerülhetnek pályára, nem látja az okát, hogy miért ne juthatnának tovább akár Durant nélkül is.

Szintén ide kapcsolódik, hogy a Warriors a Kerr-korszakban soha nem volt akkora underdog a rájátszásban, mint most lesz majd a Rockets elleni hatodik találkozón Houstonban - 6 pontos favorit a Rockets.

A Boston Celtics tegnap hajnali kiesését követően Kyrie Irving kerülte a jövőjét firtató kérdéseket, Marcus Smart azonban megvédte csapattársát - szerinte óriási butaság Irving vezetői képességeire fogni a Boston kiesését. Smart szerint a csapatból senki nem tudja, min ment keresztül Kyrie, nagyon kevesen vannak a világon, akik tudják, és neki is nehéz volt a búcsú a PO-tól. Kyrie Irvingről van szó, mégsem akarta megzavarni az addigi egységet, Smart szerint ez sokatmondó. Tárt karokkal fogadták, megpróbálták megérteni a helyzetét, de ahogy mondta, egyikük sem járt még az ő cipőjében. Még egyszer hangsúlyozta, hogy mekkora hülyeség, hogy Irving vezetői képességei nyírták ki az együttest.

Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a New York Knicks Kemba Walker iránt érdeklődik - mint ismert, Irvinggel és a Knicksszel kapcsolatban sokat cikkeztek a korábbiak során, de közel sem biztos, hogy a jelenleg még Bostonban lévő irányító James Dolan együttesénél köt ki.

A csütörtök hajnali mérkőzésekig bezárólag 9%-ot esett vissza a PO nézettsége a tavalyi rájátszás ugyanezen szakaszához viszonyítva - a Nielsen mérésében nincsenek benne a telefonon meccset nézők és az illegális streameket használók.

A végére pedig Adam Silver commish maradt, aki több dologról is nyilatkozott. Egyrészt arról beszélt Silver, hogy ha a pihentetés, a "terhetlés menedzsment" azt eredményezi, hogy a PO-ban jobban játszanak a kosarasok, hosszabb lesz a karrierjük, akkor rendben van, és ehhez a témához tartozik a szezon esetleges rövidítése is, amit továbbra is vizsgálnak. A one-and-done szabályt állítólag csak a csapatok fele támogatja - ő engedné a ligába a 18 éveseket is, de 2022 előtt szinte biztosan nem lesz szabályváltoztatás. Arra is kitért, hogy neki jobban tetszik, mikor egy csapat saját maga neveli ki a sztárjait annál, mint amikor egy egyébként is kitűnő gárdához még odaigazol egy kiemelkedő játékos - itt merül fel a kollektív szerződés kérdése, aminek sok más mellett a minél nagyobb paritás fenntartása is a célja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus