Hírmorzsák 2019-05-25 (20:45)

Frank Vogel szerint LeBron James mindenki fölött van egy szinttel, Brandon Ingram számára a határ a csillagos ég, Lonzo Ball pedig az egyik legkülönlegesebb játékos, akivel valaha találkozott. Draymond Green szerint nagyon furcsa lesz, hogy nem LeBron ellen játszanak majd a döntőben. Kevin Durant mesélt a sérüléséről. Mike D'Antoni szerint gyengén lepattanóztak, a Warriors felállt védelme pedig kiválóan teljesített, emiatt estek ki. A Netsnél többen is bíznak abban, hogy Kyrie Irving és D'Angelo Russell kihozzák egymásból a legjobbat - Irving érdeklődik a Nets iránt is? Jeremy Lint még mindig nem ismeri fel mindenki az NBA környékén dolgozók közül. Judy Seto visszatért a Lakershez.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Frank Vogel hosszabb interjút adott, amelyben részletesen beszélt több játékosáról is. Vogelt kérdezték, hogy LeBron James miben másabb, mint akkor, amikor még a Miami Heatnél kosarazott, és ellenfelekként néztek szembe egymással. A tréner azt mondta, hogy pályafutása előrehaladtával egyre nagyobb tudása lesz mindenkinek, egyre inkább lelassul a játék. LeBron már az előtt meglátja a dolgokat, mielőtt még megtörténnének, és egy szinttel mindenki felett áll, legalábbis Vogel szerint. Az újonnan kinevezett edző azt is elmondta, hogy sokat fejlődött James dobásban, jóval veszélyesebb távolról is, úgyhogy nagy "visszatérő" évet vár LeBrontól.

Vogel két fiatalról, Lonzo Ballról és Brandon Ingramről is beszélt. A tréner szerint Ball az egyik legkülönlegesebb játékos, akinek valaha tanulmányoznia kellett a játékát. Az erőssége az, hogy átlátja a pályát, és hajlandó is kiszolgálni a társait - ez pontosan illik abba a koncepcióba, amit az egész csapattól várnak. Vogel úgy érzi, hogy Ingram számára a határ a csillagos ég - rendkívül fiatal, és már eddig is sok dolgot ért el. Rendkívül képzett, a fizikai paraméterei pedig lenyűgözőek, ha például az atletikus képességeiről beszélünk. Mint minden fiatal játékosnak, neki is meg kell tanulnia, hogyan kell nyerő kosárlabdát játszani - ezen kell dolgoznia neki és a stábnak Ingrammel.

Szintén a Lakershez kapcsolható, hogy Judy Seto visszatért az együtteshez - ő 2011 és 2016 között felelt a játékosok egészségéért, az első számú fizikoterapeuta volt, és egyébként öt diplomája van ezen a szakterületen.

Térjünk még vissza Jamesre, a Golden State Warriors magasembere, Draymond Green ugyanis azt fejtegette Howard Becknek (Bleacher Report), hogy mennyire furcsa lesz az, hogy nem LeBron ellen játszanak majd a fináléban - tudják, hogy teljesen mások lesznek az ellenfeleik. Green szerint ez bizarr, és azt is hozzátette, hogy egy ilyen tehetségű játékos ellen mindig jó kosarazni.

A Warriors sztárja, Kevin Durant arról beszélt több riporternek, hogy szerencsére nem olyan súlyos a sérülése, mint amilyen súlyosnak először tűnt - látta a felvételeket, hallotta, ahogy Reggie Miller kijelentette, hogy elszakadt az Achillese, mindenki ideges volt. Emlékszik, hogy leérkezett a dobás után, vissza akart futni, és úgy érezte, mintha valaki átesett volna a lábán - hátranézett, és egyből beugrott neki, hogy DeMarcus Cousins, Kobe Bryant és Dominique Wilkins is azt mondták Achilles-szakadásuk után, hogy olyan volt, mintha valaki megrúgta volna őket. Kicsit lassított, és érezte, hogy tud rá némi súlyt helyezni, úgyhogy megnyugodott, hogy nem olyan súlyos a gond, mint először gondolta.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett a Warriors elleni kiesés okairól. A tréner úgy érzi, hogy nem lepattanóztak jól, túl sokat dobhatott ellenfelük - ennyi extra labdabirtoklást nem lehet engedélyezni a Golden State-nek, de ők megtették. Mivel nem lepattanóztak jól, annyi gyors indításuk sem volt, mint kellett volna legyen, az oaklandiek felállt védelme pedig pazarul működött. D'Antoni úgy érzi, hogy ennek a két dolognak a kombinációja okozta a vesztüket. A vezetőedző a szakmai stáb jelentős részének leváltásáról annyit mondott, hogy nehéz erről most beszélni, mert úgy érzi, hogy Jeff Bzdelik fantasztikus munkát végzett, de meg kell tanulni továbblépni, és ezt teszik most.

Brian Lewis (New York Post) értesülései szerint a Brooklyn Nets vezetőségében többen is úgy gondolják, hogy nemcsak simán képes egymás mellett meglenni a Kyrie Irving - D'Angelo Russell páros, hanem kifejezetten jó teljesítményt hoznának ki egymásból. Anthony Puccio (SNY.tv) úgy tudja, hogy Irving és tanácsadói komolyan fontolgatják, hogy a játékmester a Netshez igazoljon.

A végére pedig a Toronto Raptors cserehátvédje, Jeremy Lin maradt, akit még mindig nem ismernek fel mindenhol. Lin a Milwaukee Basketball Hall with Bill Michaels műsorban azt mondta, hogy a Milwaukee Bucks elleni második találkozó után fel akart szállni a Raptors csapatbuszára, mire az egyik biztonsági őr rákiabált, hogy mit képzel. Mondta, hogy felszáll a csapatbuszra, erre az illető megkérdezte, hogy ezt hogyan gondolta, hol van az erre jogosító pass-a. Lin azt válaszolta, hogy nincs ilyen belépője, azt se tudja, miről beszél - szerinte még mindig rengeteg helyen fordul elő ehhez hasonló eset, ő csak sodródik az árral.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus