Hírmorzsák 2019-06-18 (15:30)

Áll a bál a Rocketsnél. A Houston tulaja megbánta, hogy ekkora szerződést adott Chris Paulnak - próbálják felmérni, hova lehet elsózni az irányítót. Mike D'Antoni szerződéshosszabbítása nem nagyon halad előre. A Pelicans Bradley Beal felé kacsintgat... vagy az 1/2-vel elviszi RJ Barrettet? A Suns és a Bulls is akarja az 1/4-et. Anthony Davis nem akart Celtics mezt ölteni. A Boston adta volna Tatumot és a Memphis jövő évi első körösét is, de nem egyszerre. Irving hamarosan beszél a Celticsszel. A Grizzlies és a Jazz egyre intenzívebb tárgyalásokat folytatnak Conley-ról. A Bucks elpasszolná Snellt vagy/és Ilyasovát. A Nets lemondott Hollis-Jeffersonról. Mike Miller a Knicksnél. VanVleet szerint a Raptors és Toronto mindent megtett Kawhi Leonard meggyőzéséért. Lövöldözés volt a torontói bajnoki parádén.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Houston Rocketsnél óriási a zűrzavar jelenleg, mindenki fúj mindenkire. Az egyik forrás szerint abból fakad leginkább a Chris Paul és James Harden közötti ellentét, hogy Paul Harden "edzője" akar lenni, amire Harden nagyjából annyival felel, hogy "a saját emberedet sem tudod megverni, csak kussolj, és figyelj engem". Paul állítólag nagyobb szerepet akar a Rockets támadójátékában.

Egy csapatközeli forrás szerint mindenhol vannak problémák, ahol két alfahím van - elég megkérdezni a Golden State Warriorst, hogy voltak-e ilyen jellegű gondjaik. Ott is felmerült ez, de tudják, hogy együtt vannak ebben, és győzni akarnak - okosak, nem hagyják, hogy ez hatással legyen a csapatra. A forrás szerint nem emiatt kapott ki a Houston a Golden State-től. Paul a hírek szerint szeret a pályán lenni úgy, hogy Harden a kispadon van, és néha össze is kapott Mike D'Antoni vezetőedzővel, hogy tartsa tovább a pályán kívül Hardent - aki meg persze szeretne minél hamarabb a parkettára kerülni, ha már lecserélik.

Egy másik csapatközeli informátor szerint Paul egyszerűen nem tud elengedni semmit, néha csak mondja, mondja és még mindig mondja, amiből Hardennek olykor elege van, de nem csak neki. A forrás szerint Paul ezért győztes típus, aki viszont igazán komoly tétnél pont emiatt nem tud nyerni - az illető szerint ezen kell a játékmesternek változtatnia. Daryl Morey GM-et inkább az eredmények érdeklik, nem az, hogy ki milyen viszonyban van a másikkal. Ő azt nyilatkozta, hogy a liga egyik legjobb párosa játszik náluk, és az elmúlt két évben nagyon közel voltak a legjobb csapat kiejtéséhez, ezért bízik ebben a két játékosban - nem akarja elcserélni Pault.

Lehet, hogy Morey nem, de MacMahon információi szerint a tulajdonos, Tilman Fertitta már klubon belül és rivális csapatok vezetőségi tagjainak is elmondta, hogy megbánta, hogy ekkora szerződést adott az irányítónak. MacMahon mellett Shams Charania (The Athletic) is lehozta, hogy a gárda elkezdte felvenni a kapcsolatot azon együttesekkel, akik egy az egyben át tudják venni Paul szerződését, legalább ennyi helyük van a sapka alatt.

Van más ügy is a Rocketsen belül, Mike D'Antoninak ugyanis még továbbra sincs meg a hosszabbítása, ügynöke, Warren LeGarie pedig azt nyilatkozta MacMahonnak, hogy azóta nem is hallott a csapat felöl, mióta a vezetőség találkozott D'Antonival Nyugat-Virginiában. Akkor úgy tűnt, hogy elég lehet a megegyezéshez az, hogy kiveszik a szerződésből a kivásárlás lehetőségét, Fertitta pedig 2 millió dollárnyi, PO-teljesítményhez köthető bónuszt is bedobott, és akkor a tréner azt mondta, hogy az új ajánlat jól néz ki, de még ki kell dolgozni a részleteket - itt viszont megálltak a beszélgetések.

A New Orleans Pelicans lehívta Alvin Gentry vezetőedző 2020/21-re szóló csapatopcióját, tehát még két évig szerződés köti a trénert a csapathoz. Ahhoz a csapathoz, amely az előbb említett Shams Charania (The Ahtletic) forrásai szerint elkezdett puhatolózni Bradley Beal fronton, hogy mennyire elérhető a Washington Wizards dobóhátvédje. A fővárosiak egyelőre tartják magukat ahhoz, hogy Beal köré akarnak építkezni, de a játékos szerződése 2021-ben lejár, a Washingtonnak pedig egyelőre vezetője sincs - Tommy Shepard irányítja a gárdát, amíg Ted Leonsis nem talál új elnököt.

A Pelicanshez tartozik az is, hogy a Chicago Bulls és a Phoenix Suns is érdeklődnek az 1/4 iránt, hogy Darius Garlandot válasszák ki. Fletcher Mackel (NBC NOLA) forrásai szerint olyan üzletet köthet a New Orleans, mint tavaly az Atlanta Hawks a Dallas Mavericksszel - az 1/4-et odaadhatja az 1/6-ért vagy az 1/7-ért, és kaphat egy védett jövő évi első köröst is ezért. Marc Berman (New York Post) információi szerint arról is beszélgettek már a New Orleans vezetőségében, hogy az 1/4-gyel felcserélnek az 1/2-re, és kiválasztják Zion Williamson mellett a másik Duke-os RJ Barrettet is - így Ja Morant a New York Knickshez kerülhetne, a Knicks egyébként is többre taksálja az irányítót, mint Barrettet.

Ha már Pelicans, akkor természetesen Anthony Davis következik. Charania úgy tudja, hogy a Brooklyn Nets is megpróbálta megszerezni a magasembert, de a Pelicansnek egyáltalán nem tetszettek azok az assetek, amiket a Nets fel tudott ajánlani. Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers legjobb ajánlata a deadline előtt Josh Hart, Lonzo Ball, Brandon Ingram, Kyle Kuzma és két első körös pick volt, és az aranysárga-lilák átvették volna Solomon Hillt is. A lottery-n aztán javult a Lakers pickje, a Pelicans pedig a Hill-Kuzma csere helyett inkább kért még egy első köröst, plusz a 2023-as pickek kicserélésének lehetőségét.

Ugyanide lehet venni a Boston Celticset is, amely Charania értesülései szerint elérhetővé tette Jayson Tatumot és a Memphis Grizzlies jövő évi első körös pickjét, de nem ugyanabban az ajánlatban, tehát egyszerre a kettő nem ment volna New Orleansba. Davis ugyanis a hírek szerint egyetlen mérkőzést sem szándékozott lejátszani a Boston mezében - bár erről nem tudni, hogy csak blöff volt-e vagy sem. A Celtics így is próbált rizikózni, hogy egy év alatt meggyőzi a magasembert a maradásról, de azért nem olyan elánnal. A Pelicans tulajdonosi körében állítólag többen úgy gondolták, hogy majd a Bostontól érkezik valami megaajánlat idén nyáron.

Marc Stein (New York Times) hozta le egyébként a Davis-csere után, hogy Tatumot nem adná a Boston, de Charania mellett Steve Bulpett (Boston Herald), valamint Zach Lowe és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) is azt írták, hogy szerintük a Celtics nem teljesen zárta ki Tatum elcserélését, csak mellette nem sok mindent adott volna a New Orleansnak.

Maradjunk még a Bostonnál: Adam Himmelsbach (Boston Globe) információi szerint a csapat és Kyrie Irving között gyakorlatilag semmilyen kommunikáció nem történt az elmúlt hetekben - ennek egyébként lehetett az is az oka, hogy a Irving ügynököt váltott. Charania úgy tudja, hogy a franchise magasrangú vezetői hamarosan találkozni fognak az irányítóval - lehet, hogy már a draft előtt, hogy tudják, milyen irányba kell elindulniuk, mire számítsanak.

A korábban már megemlített Brooklyn Nets nem adott QO-t Rondae Hollis-Jeffersonnak, így korlátozások nélkül igazolhat bárhova, a csapatnak pedig 46 millió dollárnyi capspace-e lesz a nyáron, legalábbis jelen állás szerint.

Marc Stein úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks pickeket adna Tony Snell és/vagy Ersan Ilyasova mellé, a wisconsini együttes megpróbálja elpasszolni legalább az egyik játékost, hogy sapka alatti területhez jusson.

Shams Charania jelentette, hogy a Memphis Grizzlies egyre intenzívebb tárgyalásokat folytat Mike Conley elcseréléséről. A hírek szerint továbbra is a Utah Jazz a favorit Conley megszerzésére, mivel régóta tárgyal egymással a két együttes - már a deadline előtt is felmerült ez a tranzakció.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint Mike Miller veszi át Howard Eisley helyét a New York Knicks szakmai stábjában, David Fizdale egyik segítője lesz.

A Toronto Raptors egyik kulcsembere, Fred VanVleet azt nyilatkozta az ESPN munkatársának, hogy nem tudnak többet tenni azért, hogy meggyőzzék Kawhi Leonardot arról, hogy maradjon - a város, a franchise, az edzők és a csapattársak is mindent megtettek ennek érdekében. Szerinte az a legjobb módja a meggyőzésnek, ha egy évig saját magát adja az ember - Leonard most pontosan tudja, milyen hely Toronto, és mitől olyan különleges csapat a Raptors. Ha ez elég lesz a meggyőzésre, akkor jó, ha nem, akkor nem - mind szeretnék, ha maradna Kawhi, de ha nem, akkor mennek tovább, nem dől össze a világ. Leonard jött, és megtette, amit kellett, bajnoki címet nyert a városnak, úgyhogy kiérdemelte, hogy szabadon döntsön karrierjéről. Mind imádják és nagyon tisztelik őt.

A végére pedig egy szomorú hír maradt: azt már láthattátok ma, hogy megvolt a Raptors bajnokavató bulija Torontóban, volt azonban egy lövöldözés is, nem messze a beszédektől és a csapattól, ebben az incidensben pedig ketten súlyosan megsérültek - igaz, szerencsére nem életveszélyesen. A rendőrség egyébként el is fogta a két elkövetőt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus