Hírmorzsák 2019-06-29 (09:00)

Durant már beszélt másokkal, hogy igazoljanak együtt a Netshez - négy csapattal találkozik a piac nyitása után. Klay Thompson marad a Warriorsnál. A Golden State-nek lesz pénze mindenkit megtartani. Kawhi Leonard komolyan gondolkodik a Lakersen, Magic Johnsonnal is találkozni akar. Ha nem Leonard vagy Irving megy a Lakershez, akkor Rob Pelinkáék szétdarabolják a capspace-t. Az Orlando Vucevicnek, a Kings Harrison Barnesnak ajánl 4 évre 90 milliót. A Kings és a Sixers Horford felé nézelődik. A Rockets úgy érzi, megvan a vevője Clint Capelára. Darren Collison visszavonult. A Cavs nem cserélné Kevin Love-ot. A Bucks kitette George Hillt, de szívesen hosszabbítana. Lesz challenge-e az edzőknek a nyári ligában.

Kezdjük a ma reggelt a Golden State Warriorsszal, hiszen úgy tűnik, lesz egy megegyezésünk: Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a San Francisco-i klub beajánlja 5 évre a 190 millió dollárt, a maximumot Klay Thompsonnak, így nem lesz kérdés, a dobóhátvéd marad az együttesnél - többen már egyébként is feladták ezt a szálat, mondván gyakorlatilag esélytelen Thompsont elcsábítani a Golden State-től.

Szintén a Warriorshoz kapcsolódik, hogy a csapat megadta a QO-t Jordan Bellnek, aki így korlátozott szabadügynök lesz. A gárda többéves hosszabbítást kötött a vezetőség két fejével, Rick Welts-cel és Bob Myers-szel - Marcus Thompson (The Athletic) jelezte, hogy Myers a liga egyik, ha nem a legjobban fizetett elnöke lett, és az előző kontraktusából is még több év volt hátra.

Wojnarowski hozta a hírt, hogy Kevin Durant a Brooklyn Nets-cel, a Los Angeles Clippersszel, a New York Knicksszel és a Warriorsszal találkozik majd a szabadügynökpiac során, döntése pedig bőven a jövő hétre is elnyúlhat. Stephen A. Smith (ESPN) úgy tudja, hogy Durant Kyrie Irvinggel együtt a Netshez igazol majd, Brian Windhorst (ESPN) pedig megerősítette ezt azzal, hogy KD beszélt már többekkel, hogy szerződjenek Brooklynba vele együtt. Windhorst és Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint Bob Myers a szezon vége óta folyamatosan kapcsolatban áll Duranttel és üzleti partnerével, Rich Kleimannel.

Ha Thompson mellett Durant, és ne adj' Isten Kevon Looney és Bell is marad a Golden State-nél, a 375 millió dollárt is elérheti franchise fizetési listája a luxusadóval együtt. A Warriors azonban így is a legtöbb bevételt generálta az elmúlt években, évi 400 millió dollárt, ez pedig várhatóan további nagyjából 200 millióval fog nőni azzal, hogy a csapat Friscóba költözik új csarnokába, a Chase Centerbe.

Van másik fő téma is, ez pedig a Los Angeles Lakers és Kawhi Leonard. Stephen A. Smith értesülései szerint Leonard nagyon komolyan el fog gondolkodni az aranysárga-lilákon: jóban van LeBron Jamesszel, Steve Fischer volt az edzője, akinek kapcsolatai vannak Rob Pelinkával, Magic Johnsont is kedveli, rengetegszer edzett együtt nyaranta Kobe Bryanttel, és Lakers-szurkolóként nőtt fel, úgyhogy nem lehet leírni a csapat. Azt is hozzátette Smith, hogy a New Balance is jobban örülne Los Angelesnek, mint Torontónak. Marc Stein (New York Times) is azt írta, hogy a Lakers igazi veszélyt jelent a Raptors számára.

Broderick Turner (Los Angeles Times) jelentette, hogy Jeanie Buss mellett Magic Johnson is találkozni fog Leonarddal és képviselőivel - Sam Amick (The Athletic) hozzátette, hogy LeBron és Anthony Davis is ott akarnak lenni a hivatalos meetingen. Azon a meetingen, amin a egyébként Johnson biztosan nem lesz jelen, mivel ezt a liga szabályzata tiltja - mint ismert, Magic az alapszakasz legvégén lemondott elnöki posztjáról. Maga az érintett azt mondta, hogy egy barátja felhívta azzal, hogy Leonard találkozni akar vele, ő pedig szívesen tesz eleget ennek.

Ramona Shelburne forrásai szerint a Lakers Leonardra vagy Irvingre akarja ellőni a maximum sapka alatti helyét, ha pedig ez nem sikerül, akkor a gárda felosztja a capspace-t több olcsóbb szabadügynök között.

Van két nagyon hasonlóan alakuló tárgyalás. Egyrészt Marc Stein jelentette, hogy az Orlando Magic 4 évre 90 millió dollárt készül ajánlani Nik Vucevicnek, másrészt a Sacramento Kings szintén 4 évre 90 milliót akar Harrison Barnes elé tenni - arról nincs info, hogy ezt elfogadják-e a játékosok vagy sem. Ha Vucevic marad Floridában, a Kings másfelé kacsingathat: Brian Windhorst és Ramona Shelburne úgy tudják, hogy a Sacramento és a Philadelphia Sixers is rámozdulhat Al Horfordra - mint ismert, a Dallas Maverickst pletykálták Horforddal kapcsolatban, de a New Orleans Pelicans is kalapban van nála.

Jöjjenek a rövidhírek.

Ha már a Sixers: Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Sixers idén nyáron megadhatja Ben Simmonsnak a maximum hosszabbítást - jövő nyáron lenne korlátozott szabadügynök az ausztrál. Közvetve az is ide kapcsolható, hogy Marc Stein értesülései szerint a Houston Rockets úgy gondolja, megvan a vevője Clint Capelára, addig azonban nem cseréli el a svájci centert, amíg nem biztos, hogy sign-and-trade cserélni tud Jimmy Butlerért. Arról ma reggel olvashattatok már, hogy Darren Collison bejelentette visszavonulását. Zach Lowe pedig úgy tudja, hogy az Indiana Pacers TJ Warren megszerzése ellenére is meg akarja tartani Bojan Bogdanovicot.

A Milwaukee Bucks kitette keretéből George Hillt (19 milliós szerződéséből 1 millió volt csak garantált), de mindkét fél hajlik arra, hogy közösen folytassák tovább, csak egy új megállapodás keretein belül - Hill biztosíték is lehet arra az esetre, ha Malcolm Brogdont elveszíteni az együttes.. Zach Lowe jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers jelenleg nem akarja elcserélni Kevin Love-ot. A Brooklyn QO-t adott D'Angelo Russellnek - ezt egyébként bármikor visszavonhatja, de ha mégsem érkezik Irving, arra az esetre jó biztosíték -, a Kings Willie Cauley-Steinnek, a Clippers pedig Ivica Zubacnak. A Minnesota Timberwolves kitette keretéből Cam Reynoldsot.

A liga pedig bejelentette, hogy lesz challenge rendszer a nyári ligában - meccsenként minden csapatnak maximum egy akkor is, ha sikeres a challenge, és ahhoz, hogy valaki kikérje, legalább egy időkéréssel kell rendelkezni. Meg lehet vétózni szabálytalanságot, goaltendinget vagy minden olyan esetet, amikor az a kérdés, kiről ment ki a labda.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus