Hírmorzsák 2019-07-12 (09:30)

Russell Westbrook Houstonban, Chris Paul a Thundernél. James Harden szerette volna, ha Westbrook újra a csapattársa lesz, Westbrook is leginkább a Houstonhoz akart kerülni. A Thunder fiatalokat kért a Heattől Westbrookért - Paul még Miamibe kerülhet. Kevin Durant eredetileg nem akart sign-and-trade-et, egy első körösébe került ez a Warriorsnak. A Nets évi 40 milliós bevételnövekedést vár Durant és Kyrie Irving megszerzésétől. Marcus Morris aláírt a Knickshez. Ron Adams marad a Golden State-nél, nem megy a Lakershez.

Kezdjük a morzsát a nap eseményével: Russell Westbrook a Houston Rocketshez került Chris Paulért és pickekért cserébe - részletek ezen a linken.

Kérdés, hogy Westbrook hogyan jön majd ki a pályán James Hardennel, de Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint Harden volt az egyik mozgatórugója ennek az üzletnek. A másik oldalról is megvolt a szándék: Ramona Shelburne (ESPN) azt írta twitteren, hogy a Thunder megkérdezte Westbrookot, hogy hova akar kerülni, és annak ellenére, hogy a Miami Heat többet tudott volna adni, végül Houstonba postázták az irányítót, mert Westbrook ott akart játszani.

Royce Young (ESPN) is úgy tudja, hogy csak a Rocketset vette igazán komolyan Westbrook, más csapatokkal nem foglalkozott igazán. Jonathan Feigen (Houston Chronicles) jelentette, hogy a Rockets kedden még úgy érezte, hogy szinte lehetetlen az, hogy Westbrookért cseréljen - amerikai idő szerint csütörtök estére viszont megköttetett a csere.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Thunder fiatalokat kért a Heattől, de a floridai klub ezt nem adta meg - Tyler Herrót is szerette volna megszerezni Sam Presti, illetve a Herro, Bam Adebayo, Justise Winslow hármasból legalább kettőt, de Adebayót semmiképpen nem akarta adni Pat Riley. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint ha Westbrookot nem is tudta megszerezni a Heat, Paulra is rámehet a Miami, újra tárgyalhat majd egymással a két csapat.

Térjünk át más témára: Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy Kevin Durant eredetileg nem akart sign-and-trade-del a Brooklyn Netshez kerülni. Mint ismert, KD simán is aláírhatott volna Brooklynba, és nem akarta segíteni csapatát az snt-vel, mert úgy érezte, hogy egy Durant - D'Angelo Russell csere egy az egyben nem fair üzlet. A Golden State-nek meg kellett győznie arról, hogy menjen bele a tranzakcióba - egy Top20 védett első köröst adtak Bob Myersék a Netsnek.

Brian Lewis (New York Post) információi szerint a Nets évi 40 millió dolláros bevételnövekedéssel számol csak attól, hogy megszerezte Durantet és Kyrie Irvinget - az esetleg új szponzorokból, különböző netses termékek eladásából és a jegyértékesítésből össze is jöhet ennyi még úgy is, hogy Durant valószínűleg a teljes 2019/20-as idényt, vagy annak jelentős részét kihagyja.

Marcus Morris aláírt a New York Knickshez, 1 évre 15 millió dollárért szerződött a Nagy Almába. Az érintett azt nyilatkozta Shams Charaniának (The Athletic), hogy ezt a döntést kellett hoznia a saját és a családja jövője miatt - egyáltalán nem a Spursről szólt ez, nagyon tiszteli a csapatot. Mint ismert, Morris szóban elígérkezett San Antonióba 2 évre 20 millió dollárért, de később kihátrált a megállapodásból.

A végére pedig Ron Adams maradt, aki nem fogadta el a Los Angeles Lakers ajánlatát, marad a Golden State Warriorsnál - segédedzőként dolgozott volna az aranysárga-liláknál is, de nélküle is tele van veterán trénerekkel a Lakers padja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus