Hírmorzsák 2019-07-28 (11:15)

David Griffin szerint Zion Williamson még növésben van, ezért nem tudják megmondani, mennyi lehet az ideális versenysúlya - egy atletikusabb Draymond Greent látnak bele, nem akarják, hogy egymaga cipelje a hátán a csapatot. A Buckstól és a Clipperstől várják a legtöbb győzelmet Vegasban, nyugaton a Jazz a második. Daryl Morey nem igazán hitt abban, hogy meg tudják szerezni Russell Westbrookot. Greg Monroe, RJ Hunter és Alan Williams is Európában folytatják. A Lakers menesztette Jerry West fiát.

A New Orleans Pelicans GM-je, David Griffin több témát is érintett Zion Williamsonnal kapcsolatban, amikor nemrég leült beszélgetni Jeff Nelsonnal (The Athletic). Griffin szerint nem nagyon lehet még belőni, hogy mi lehet az idei 1/1-es versenysúlya, mert Williamson még növésben van. A lényeg az, hogy a lehető legjobb állapodban legyen, és erős legyen a törzse, hogy bírja azt a terhelést, ami az elképesztő atletikusságából adódik. Nem azt várják Ziontól, hogy ő vigye a hátán az együttest támadásban, hanem az tetszik nekik igazán, hogy szerintük képes lesz a többieknek helyzeteket kreálni, egy atletikusabb Draymond Green lehet. Mivel ilyen Williamson természete is, nem fogják azt kérni tőle, hogy egymaga cipelje a hátán a csapatot.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy amikor az Oklahoma City Thunder elcserélte Paul George-ot, úgy voltak vele, hogy bejelentkeznek Russell Westbrookért, hátha meg lehet szerezni, ettől függetlenül semmit nem tudtak arról, hogy mennyire mozdítható. Morey ráadásul a Fertitta családnak azt is elmondta, hogy valószínűleg nem tudnak cserélni Westbrookért, mert így gondolta akkor. Nem hitt abban, hogy megvannak a megfelelő értékeik egy ilyen cseréhez, ezért jóval esélyesebbnek látta egy háromcsapat tranzakció kialakulását. Emellett úgy érezte, hogy más klubok jóval aktívabbak lesznek, akiknek jobb lehetőségeik lehettek volna Westbrook megszerzésére, mint nekik.

A bajnoki oddsok tekintetében a Los Angeles Lakers végső győzelmére adják a legkisebb szorzót a Las Vegas-i fogadóirodák, de ez nem véletlen: majdnem 6-szor annyi pénz érkezett LeBron Jamesékre a Caesars Sportsbooknál, mint bármelyik másik csapatra. A győzelmi over/undereknél keletet és a ligát is a Milwaukee Bucks vezeti 57 győzelemmel, a főcsoport második helye a Philadelphia Sixersé 54.5 győzelemmel. Nyugaton a Los Angeles Clippersnél van a legmagasabb határ, jelenleg 55.5 győzelem alá vagy fölé kell tippelni az új nagyágyút, a második a Utah Jazz 52.5 győzelemmel, a Lakersnél pedig 51.5 győzelmet lőtt be a fogadóiroda.

Voltak szerződtetések, de a legtöbb nem a ligában. A Clippers Derrick Waltonnak nem garantált, Johnathan Motley-nak pedig two-way kontraktust adott. Az előző idényben a Phoenix Sunsnál és a Brooklyn Netsnél is megforduló Alan Williams Oroszországba, a Lokomotiv Kubanyhoz igazolt. A Boston Celtics egykori első körös draftoltja, RJ Hunter a török Turk Telekom Ankara játékosa lesz. Aaron Harrison marad a Galatasaray-nál. Az előző szezonban három együttesnél is megforduló Greg Monroe pedig Németországba, a Bayern Münchenhez írt alá.

Bill Oram (The Athletic) jelentette, hogy a Lakers megvált Ryan Westtől, Jerry West fiától - 10 évig dolgozott az aranysárga-liláknál, és többek között D'Angelo Russell és Jordan Clarkson draftolását is az ő nevéhez kötik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus