Hírmorzsák 2019-07-31 (09:30)

CJ McCollum 3 évre 100 millió dollárért hosszabbított Portlandben. Anthony Davis élete legnagyobb kudarcának fogja megélni, ha nem lesz NBA bajnok, de egyelőre nem ez a helyzet. Zion Williamson egész pályafutását a Pelicansnél töltené. A Bulls 45 millió dollárt ajánlott Nikola Miroticnak. Jeremy Lin visszautasította a CSZKA Moszkvát. Ian Clark Kínában folytatja.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette tegnap este, hogy CJ McCollum is megkötötte idő előtti hosszabbítását a Portland TrailBlazersszel, 3 évre 100 millió dollárt kap jelenlegi szerződése lejárta után, így 5 év alatt 157 milliót keres majd Damian Lillard hátvédtársa.

Voltak egyéb szerződtetések. Az Indiana Pacers two-way megállapodást kötött Naz Mitrou-Longgal - tavaly a Utah Jazznél volt ugyanilyen szerződéssel. Josh Reaves szintén two-way papírt kapott a Dallas Maverickstől - nem kelt el a drafton, de a nyári ligában 12.6 pontot és 4.8 pattanót átlagolt. Az Orlando Magic DaQuan Jeffriesnek és Vic Law-nak, míg a Brooklyn Nets Deng Adelnek adott kontraktust.

A ligán kívüli események közül kiemelhető, hogy Jeremy Lin visszautasította a CSZKA Moszkva megkeresését - megpróbál az NBA-ben maradni, és ha nem sikerül neki, akkor Emiliano Carchia (Sportando) értesülései szerint Kínába szerződhet. Ian Clark már ott is van, ő aláírt a Xinjiang Flying Tigers együtteséhez.

A Los Angeles Lakers új sztárja, Anthony Davis az ESPN munkatársának elárulta, hogy egyelőre nem érzi úgy, hogy kudarcot vallott volna. Persze ha pályafutása végén sem lesz még egyszer sem bajnok, akkor úgy fogja gondolni, hogy ez élete egyik legnagyobb kudarca, de egyelőre nem ez a helyzet. Addig fog próbálkozni a végső győzelem megszerzésével, amíg nem sikerül ezt elérnie.

A New Orleans Pelicans új üdvöskéje, Zion Williamson Macklin Sternnel (Complex) beszélgetett, és elmondta, szeretné az egész karrierjét egy klubnál tölteni - mindig is ez volt a célja. Imádta, amit Kobe Bryant vagy Dirk Nowitzki tettek, és ha valaki Michael Jordan szurkolója, az szerinte törli magában a Wizardsnál töltött korszakot - ott is jól játszott MJ, ettől függetlenül azt a pár évet sokan nem veszik figyelembe. Van olyan is, hogy valaki szeretne egy csapatnál maradni, mégis elcserélik, előfordul ez is. A Pelicansnél akar maradni pályafutása teljes egészében, de ha történik valami, nem azért fog menni, mert utálja a várost vagy a klubot.

A végére pedig a Barcelona vezetőedzője, Svetislav Pesic maradt, aki a Mozzart Sportnak adott interjújában elmondta, hogy Nikola Miroticnak két NBA csapattól is volt ajánlata - az egyik a Chicago Bulls volt, amely 45 millió dollár környékén adott volna a magasembernek (azt nem tudni, hány évre). Persze az emberek egy ilyen ajánlat visszautasításánál azt gondolják, hogy még több pénzt kapott máshol, de a korábban napvilágra kerülő, 70-75 millió dollár környéki pletykák nem fedik a valóságot, legalábbis Pesic szerint. A trénerlegenda úgy gondolja, hogy Mirotic nagyon Európa-orientált, a családjával már vett is egy házat Barcelonában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus