Hírmorzsák 2019-08-28 (10:15)

Vince Carter anno megpróbálta a Raptorshoz csábítani Shaquille O'Neailt, úgy érezte, közel is volt a meggyőzéséhez. DeMarcus Cousinst halálos fenyegetéssel vádolja az exe, a center ellen vizsgálatot indított a liga és a Lakers is. Shaq továbbra is oltogatja Dwight Howardot. Marc Gasol szerint nem lehet hibáztatni Kawhi Leonardöt azért, hogy hazatért - nem is gondolta volna, hogy ennyit jelent majd számára a bajnoki cím megnyerése. Andre Drummond várja már a szabadügynökpiacot, de nem akar távozni Detroitból. JR Smith visszautasított egy kínai csapatot, Jeremy Lin viszont a Beijing Duckshoz igazolt. Új játékos a Warriorsnál és Atlantában. Malcolm Delaney a Knicksnél, Ben Moore a Sunsnál próbálkozik.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Los Angeles Lakers centerét, DeMarcus Cousinst azzal vádolja az exe, hogy halálosan megfenyegette őt a kosaras, miután nem engedte el fiukat Cousins esküvőjére. Az ügyben a liga és a Lakers is vizsgálatot indított, egyelőre ennyi látott napvilágot mindkét oldalról.

A legújabb Lakers-centerhez, Dwight Howardhoz kapcsolható, hogy 39-es mezben fog játszani. A TMZ Sports kérdezte Shaquille O'Nealt arról, hogy mit szól ahhoz, hogy Howard az aranysárga-lilákhoz szerződött, mire Shaq visszakérdezett, hogy "Kicsoda? Nem ismerek ilyen embert".

Ha már O'Neal, akkor térjünk ki Vince Carterre, aki Jacob Feldmannek (Sports Illustrated) elmondta, hogy bár korábban a szupersztárok nem próbáltak ilyen sűrűn összeállni, mint manapság, azért régen is előfordult ez. Carter egy esetre emlékszik, amikor Shaqet a Toronto Raptorshoz szerette volna csábítani. Úgy érezte, közel is járt ehhez, de nem volt egyszerű dolga, mert akkoriban nehéz volt meggyőzni bárkit arról, hogy Kanada egy jó hely, egész addig, amíg oda nem szerződött az illető.

A Toronto Raptors centere, Marc Gasol Marc Steinnel (New York Times) beszélgetett. A spanyol játékos elmondta, nem nagyon beszélt Kawhi Leonarddel a távozása óta, csak group chatben váltottak pár szót, de ennyi. Gasol szerint nem lehet Leonardöt hibáztatni azért, mert haza akart menni. Ha neki ajánlanák fel, hogy Barcelonába költözhet, rengeteg pénzt kap, és még az NBA-ben is játszik, ugyanezt tenné. Teljesen megérti a döntését, tiszteletben tartja, és a legjobbakat kívánja volt csapattársának.

Gasol arról is beszélt, hogy a bajnoki cím megnyerése olyan sokat jelentett neki, amit nem is hitt volna, és most még jobban tiszteli azokat, akiknek ez sikerült korábban. Ott van a Golden State Warriors, amely zsinórban öt finálét játszott, és háromszor győzött, vagy éppen LeBron James a sorozatban elért 8 döntőjével. Ő egyszer tudott végigmenni, és ezzel az egy sikerrel is óriási mértékben feszegette a határait mentálisan és fizikálisan is. Jó érzés volt számára, hogy át tudta lépni korábbi korlátait, és hogy mindent ki tudott adni magából.

Vannak szerződtetések a ligából és azon kívül is. A Warriors edzőtábormeghívót adott Andrew Harrisonnak - tavaly Oroszországban játszott, miután a New Orleans Pelicans kitette keretéből, a Golden State-nek pedig mindössze 14 garantált szerződése van. Az Atlanta Hawks ugyanilyen nem garantált kontraktust írt alá Armoni Brooksszal - a Houston Egyetemről érkezik az NBA-be. Kevin Wang (ESPN) jelentette, hogy Jeremy Lin végül megegyezett a Beijing Ducksszal - mint ismert, szeretett volna az NBA-ben maradni, de nagyon kicsi volt a kereslet az irányába.

Emiliano Carchia (Sportando) forrásai szerint JR Smith visszautasította a Jiangsu 1.6 millió dolláros ajánlatát, ő tehát Linnel ellentétben továbbra is kivár.

Eljött a próbajátékok ideje is. A Philadelphia Sixersnél többek között AJ English vizitál majd - tavaly a görög első osztályban 9.1 pontot átlagolt, igaz, mindössze 8 meccsen. A Phoenix Suns az Indiana Pacers és a San Antonio Spurs korábbi játékosának, Ben Moore-nak ad lehetőséget a bizonyításra ezen a héten - múlt héten, a Team USA elleni teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. A New York Knicks Malcolm Delaney-t fogja megnézni jövő héten - két évet lehúzott már az Atlantánál, az előző szezont a kínai Guangdong Southern Tigersnél töltötte.

A végére pedig a Detroit Pistons centere, Andre Drummond maradt, aki a riportereknek elmondta, hogy jövő nyáron szabadügynök lesz - várja már, mert izgalmas időszak elé néz. Azonnal elkezdtek pletykálni, hogy menni akar Detroitból, de Drummond instagramon cáfolt. Elmondása szerint izgatott, mert még soha nem volt FA, nem volt még ebben a helyzetben. Ez nem jelenti azt, hogy távozni szeretne, imád a Pistonsnál kosarazni - van egyébként egy játékosopciója 2020/21-re is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus