Hírmorzsák 2019-09-07 (11:00)

Khris Middleton szerint nem csak Giannisra kell odafigyelni a görögöknél, több kiváló játékosuk is van. Gigi Datome szerint gyenge volt a bíráskodás az olasz-spanyolon, Marco Belinelli vállalta a felelősséget. Dirk Nowitzki a Mavs pályáján kap helyet, LeBron Jamesről a Nike nevez el egy új labort. Kris Wilkes mégsem lesz a Knicks játékosa. Több játékosügynökség is bojkottálni akarja az NCAA tesztjét. Sterling Brownnak 400.000 dollárt ajánlott Milwaukee városa, ő ezt kevesli.

A Milwaukee Bucks két kiválósága, Khris Middleton és Giannis Antetokounmpo ma egymás ellen fognak játszani a világbajnokságon az amerikai és a görög válogatott színeiben. Middleton azt mondta tegnap, hogy Giannis az MVP, de rajta kívül is nagyon jó játékosai vannak a helléneknek - több nagyszerű magasemberük és több kiváló shooterük is van, nem minden Antetokounmpóról szól. Azt is hozzátette Middleton, hogy Giannis okos játékos, tudja, hogyan használja a csapattársait, úgyhogy nem szabad, hogy csak rá figyeljenek.

Az olaszok kiestek, miután kikaptak Spanyolországtól, a 3/16-os mezőnymutatóval záró Marco Belinelli pedig magára vállalta a vereséget. Belinelli szerint pocsékul játszott, nagy szerepe volt a gyenge teljesítményben, ezért elnézést kér. Agresszíven, jól kezdtek, de a spanyolok nem adták fel, nagyszerűen járatták a labdát - egészpályás letámadást alkalmazott ellenfelük, ami ellen szenvedtek. Gigi Datome megszólta kicsit a játékvezetőket, de utána még egyszer elmondta gondolatait, csak hogy mindenkinek világos legyen: nagy felelősségük van a vereségben, nem a sporik miatt kaptak ki. Spanyolország megérdemelten győzött, de a játékvezetés nem nőtt fel a meccs színvonalához, a FIBA-nak változtatnia kell ezen.

A Dallas Mavericksnél új festése lesz a pályának a 2019/20-as szezonban - a második logo helyett Dirk Nowitzki lesz látható a pályán a róla elhíresült dobása közben. Hasonló témakör: a Nike-nak új kutatólaborja lesz a központjában, az épületet pedig LeBron Jamesről nevezi el a sportszergyártó.

Marc Berman (New York Post) jelentette, hogy a New York Knicks kihátrált a Kris Wilkesszel kötött szóbeli megállapodásából. Elvileg two-way szerződést kapott volna a UCLA-ről érkező kosaras, ám a nyári ligát kihagyta egy betegség miatt, és nem elég egészséges ahhoz sem, hogy az edzőtábor kezdetére készen álljon a játékra.

Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy több játékosügynökség is bojkottálni akarja az NCAA új tesztjét. Mint ismert, az egyetemi liga komoly kritikákat kapott, mikor nemrég bevezette a média által "Rich Paul szabály" névre keresztelt regulát - ki is vette az egyik kritériumot (már nem szükséges az egyetemi diploma). A személyesen megírt teszt azonban továbbra is kötelező, ha valaki olyan egyetemi játékost akar képviselni, aki még lehet, hogy visszamegy az egyetemre, ha meggondolja magát.

A végére pedig a Bucks játékosa, Sterling Brown maradt. Brown többek között leginkább arról híres, hogy 2018 januárjában egy rendőr meg akarta bírságolni, amiért a rokkantaknak fenntartott helyen parkolt, az egész dolog pedig odáig fajult, hogy sokkolót alkalmaztak ellene. Az esetről utána videó is felkerült a netre, Brown pedig beperelte a rendőrt. Milwaukee városi tanácsa 400.000 dollárt ajánlott a játékosnak azért, hogy peren kívüli egyezségre jussanak, Brown ügyvédje azonban azt nyilatkozta, hogy az ajánlat nem volt megfelelő, mert nem tartalmazta a bűnösség elismerését - bármilyen megegyezésnek ez az alapja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus