Hírmorzsák 2019-09-17 (13:00)

A Rockets tulajdonosa szerint Russell Westbrook jobban illik a csapat játékához, mint Chris Paul. Taylor Jenkins szerint a Grizzlies gyors kosárlabdát fog játszani. Jelen várakozások alapján 2020/21-ben 116 millió, 2021/22-ben 125 millió dollár lesz a fizetési sapka. Kemba Walker szívesen játszana a jövő évi olimpián. Négy csapat tulajdonosai tequilát dobnak piacra ebben a hónapban. Többek között Markelle Fultz 2020/21-es csapatopcióját is lehívta az Orlando. Rostermozgások a ligából.

A Houston Rockets tulajdonosa, Tillman Fertitta Sam Amickkel (The Athletic) beszélgetett arról, hogy szerinte Russell Westbrook jobban illik majd a kerethez, mint Chris Paul, ha megnézzük, hogyan akar játszani a Rockets. Fertitta szerint az egyik legjobb csapatot alkották a ligában, ha a gyorsindításokról volt szó, de az utóbbi pár évben lelassultak. A tulaj is kiemelte, hogy Westbrook és James Harden régóta ismerik egymást, úgyhogy más kommunikáció lesz közöttük, senki nem fogja azt gondolni, hogy a másik mentora. Mindketten nyerni akarnak, 30 évesek, még négy év van a szerződésükből, és tudják, hogy ez lehet az ő idejük.

A Memphis Grizzlies új trénere, Taylor Jenkins az nba.com munkatársának adott interjút, amelyben elmondta, hogy a gyors kosárlabdát fogják erőltetni, a pace-and-space-t. Sok pontot vár együttesétől, ugyanakkor a védekezésre is oda fognak figyelni, tele van a keret önzetlen játékosokkal. Jenkins szerint fontos, hogy a játékosok a pályán kívül is töltsenek együtt némi időt, mert a sikerhez elengedhetetlen, hogy szoros kapcsolatban legyenek. Azt is kiemelte még Jenkins, hogy folyamatosan fejlődniük kell. Ez most egy más típusú játék lesz, mint eddig, de reményei szerint szórakoztató lesz a közönség számára. A triplák és a zsákolások szépek, de az edzők a blokkokra, a jó váltásokra és arra "izgulnak", hogy megnehezítsék az ellenfelek dolgát.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a liga számításai szerint 2020/21-ben 116 millió, 2021/22-ben pedig 125 millió dollár lesz a fizetési sapka. A luxusadó előbb 141 millió, majd 151 millió dollár lesz, legalábbis a jelenlegi várakozások alapján.

Térjünk át az aláírásokra, rostermozgásokra. Az Orlando Magic lehívta Markelle Fultz, Mo Bamba és Jonathan Isaac 2020/21-es csapatopcióját. A New York Knicks hivatalosan is leigazolta Amir Hintont, Lamar Peterst, VJ Kinget és Kenny Wootent, így megvan a 20 fős kerete. A Minnesota Timberwolves Jordan Murphyt szerződtette nem garantált kontraktussal. A Miami Heat Mychal Muldernek adott edzőtábormeghívót. A Charlotte Hornets Kobi Simmonsszal szignózott, aki valószínűleg a G-Ligába megy majd. A Brooklyn Nets új vezérigazgatót nevezett ki David Levy személyében - mint ismert, ő korábban a Turnert irányította, a TNT kötelékein belül már dolgozott együtt az NBA-vel.

Az amerikai válogatott irányítójától, Kemba Walkertől megkérdezték, hogy jövőre tervezi-e, hogy a Team USA tagja lesz az olimpián, amire nagyjából ugyanazt válaszolta, amit pár napja Donovan Mitchell: nem rajta múlik ez, de természetesen szívesen ott lenne az ötkarikás játékokon, nagyon élvezte az idei nyarat is.

A végére pedig némi bulvár maradt: a Charlotte Hornets, a Boston Celtics, a Milwaukee Bucks és a Los Angeles Lakers tulajdonosai közös céget alapítottak, ebben a hónapban piacra dobják a Cincoro Tequilát. Michael Jordan, Wyc Grousbeck, Wesley Edens és Jeanie Buss tequilájából négy fajta lesz, a legolcsóbb 70, a legdrágább pedig 1600 dollár lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus