Hírmorzsák 2019-10-03 (14:00)

Ricky Rubio szerint a Sunsnál vokálisabbnak kell lennie. Jimmy Butler hajnal fél 4-kor is edzett a Heat első tréningje előtt. Frank Vogel szerint Dwight Howard csak a munkával foglalkozik. Luka Doncic célja a PO-ba kerülés. Frank Ntilikina önbizalmat nyert a világbajnokságból. Andrew Wiggins úgy érzi, három évig töretlen volt a fejlődése - inkább az őszinte embereket tiszteli, nem azokat, akik kiabálnak. Kyle Kuzma a Pumánál, Stan Van Gundy a Turner Sportsnál. A Celtics elkezdett tárgyalni Jaylen Brownnal a hosszabbításról. Kyle Lowry az orvosokra vár, hogy végre edzhessen. Chandler Hutchison még legalább két hetet kihagy. Anthony Bennett bal térdét meg kell műteni. Bajnoki övet nyert a Nuggets dobóversenyének győztese.

A Phoenix Suns új irányítója, a friss vb-MVP Ricky Rubio elmondta, hogy a Utah Jazznél inkább a tetteivel mutatott példát, a Sunsnál viszont valószínűleg vokálisabbnak kell lennie, többet kell hallatnia majd a hangját. Sok a fiatal a keretben, a tapasztalata pedig segít abban, hogy tudja, mikor beszéljen és mikor ne. Próbálja ezt végrehajtani, és emellett persze továbbra is pldát mutatni a cselekedeteivel. Tudja, hogy mire képes, egész pályafutása alatt bizonyította, viszont minden együttesnél más és más kell.

Ha már a munkamorál, a Miami Heatnél Jimmy Butler máris mutatja az utat: amerikai, keleti parti idő szerint kedd reggel 10 órakor volt a Heat első edzése, Butler azonban már hajnal fél 4-kor lent volt a teremben. A sztár azt mondta Ira Windermannek (South Florida Sun Sentinel), hogy csak egy kis plusz munkát végzett, ennyi az egész.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Frank Vogel elmondta, hogy Dwight Howard csak a játékkal foglalkozik. Mindenkitől azt kérték, vegye komolyan a munkáját, ő pedig ezt tette - ez sokat segít abban, hogy az előttük álló feladatokra tudjanak koncentrálni.

A Dallas Mavericksnél Luka Doncic azt mondta, hogy Dirk 21 évig volt a csapat játékosa, ő pedig szeretne a német nyomdokaiba lépni. Fontos, hogy egy győztes kultúrát alakítsanak ki - be akarnak kerülni a PO-ba, és úgy érzi, képesek is erre. Ez a célja, és az egész csapat nagyon várja már az idényt.

A New York Knicks irányítója, Frank Ntilikina jól játszott a világbajnokságon, sokkal jobban, mint eddig az NBA-ben. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy a vb önbizalmat adott neki, látta, mennyire jó játékos tud lenni a pálya mindkét oldalán. David Fizdale vezetőedző szerint erre volt szüksége Ntilikinának, hogy megérezze a siker ízét. Pár fontos kosár kellett neki és a Team USA legyőzése, ami az egész francia válogatottnak sokat jelentett. Az, hogy ebben főszerepet vállalt, magabiztosságot adott neki. Fizdale azt is elmondta, hogy lehet, hogy a franciák néhány figuráját átveszi, hogy kihozza a legjobbat irányítójából.

A Minnesota Timberwolvesnál Andrew Wiggins Phil Mackey-nek (SKOR North) elmondta, hogy tudja, hogy javulhat, mindig van lehetőség a fejlődésre. Úgy érezte, hogy az első három évében ezzel nem is volt probléma, egyre jobb lett, aztán a sok változtatás miatt elkezdett egy kicsit lefelé menni. Azt is hozzátette a kanadai, hogy szerinte az állandó kiabálás nem sokat segít, de ha valaki őszinte vele, azt tiszteletben tartja, sokkal inkább, mint azt, aki csak kiabál. Mindenki fel tudja emelni a hangját, de nem sokan szoktak őszintén beszélni.

Voltak különböző megállapodások, aláírások, ebből szemezgetünk. Kyle Kuzma 3 évre 15 millió dollárért szerződött a Pumához. A San Antonio Spurs lehívta Derrick White és Lonnie Walker IV 2020/21-es csapatopcióját. A Turner Sports hivatalosan is megszerezte magának Stan Van Gundyt, aki több évre kötelezte el magát a csatornához - korábban az ESPN-nél dolgozott. A liga pedig bejelentette, hogy megállapodott a William Hill-lel, amely innentől az NBA hivatalos sportfogadó irodája lett az Egyesült Államokban.

A Boston Celticsnél egyelőre még csak próbálkoznak Jaylen Brown hosszabbításával, de próbálkoznak. Maga az érintett Bryan Robbnak (Boston Sports Journal) elmondta, hogy három éve figyeli már a Celtics vezetőségét - szeretik kivárni a megfelelő időt, és nincs miért sietniük, ő sem érzi ennek jelentőségét. Reméli, hogy a túloldal is így van ezzel, mert akár megegyeznek idő előtt, akár nem, neki mindenhogy jó. A beszélgetéseket valószínűleg nem gyorsítja egyébként, hogy Brownnak jelenleg nincs ügynöke.

Vannak sérülések, helyzetjelentések. A Houston Rocketsnél Anthony Bennett artroszkópos műtéten fog átesni a térde miatt, így valószínűleg nem fog bekerülni az alapszakaszkeretbe. A Chicago Bulls vezetőedzője, Jim Boylen elmondta, hogy még legalább két hét, mire Chandler Hutchison felépül combhajlító sérüléséből. A tréner azt is hozzátette, hogy elképzelhető, hogy másodéves játékosa a szezonnyitón sem fog tudni pályára lépni. A Toronto Raptorsnál Kyle Lowry arra vár, hogy zöld utat adjanak neki az orvosok - a bal hüvelykujját kellett műteni a nyáron.

A végére pedig a Denver Nuggets maradt, ahol dobóversenyt rendeztek, és a győztesnek Michael Malone egy bajnoki övet adott át. A "szerencsés" nyertes Malik Beasley lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus