Hírmorzsák 2019-10-07 (11:45)

Daryl Morey állása nincs veszélyben, James Harden elnézést kért Kínától. Danny Ainge szerint az a kérdés, hogy elég jó-e a Celtics, főleg védekezésben. Joel Embiid több back-to-backet játszhat idén. LeBron James és Frank Vogel Anthony Davist dicsérték a Warriors elleni mérkőzés után. Erik Spoelstra Jimmy Butlert magasztalta. Kórház a város szélén Arizonában. Elköszönt egyik játékosától az Orlando.

Daryl Morey és Kína ügye központi téma az NBA-ben, így ma ezzel kezdünk. Tegnap este írtunk már a Houston Rockets ellen hozott kínai szankciókról - közben a Weibo, a kínai twitter is megszakította minden kapcsolatát a franchise-zal. A The Ringer cikket írt arról, hogy Morey állása veszélyben van, ám Sam Amick (The Athletic) két forrásból is úgy tudja, hogy ez nem igaz, a Rockets nem akarja kirúgni a szakvezetőt.

A liga közben kiadott egy nyilatkozatot, melyben leírták, hogy támogatják mindenkinek az egyéni véleményét, és reményeik szerint a sport segítséget jelent majd abban, hogy áthidalják a kulturális és egyéb különbségeket ebben a témakörben, mert nagy tiszteletben tartják Kína történelmét és hagyományait. Morey elmondta, hogy nem akarta megbántani a kínai barátait, James Harden viszont egyenesen elnézést kért - ő és Russell Westbrook is imádnak Kínában játszani.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Tim Bontempsnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy másfajta kérdések vannak a mostani kerettel kapcsolatban, mint tavaly. Egy éve azt nem lehetett tudni, hogy milyen lesz a csapategység, de a keret tehetségét senki nem kérdőjelezte meg, most viszont nem igazán tudni, hogy elég jók-e. Védekezésben nagyon jók voltak az elmúlt években, attól tart, hogy ezen a téren visszaléptek - mindenkitől több kell majd hátul.

A Philadelphia Sixers GM-je, Elton Brand Kurt Helinnek (Pro Basketball Talk) elmondta, hogy nincs kizárva, hogy Joel Embiid idén játszik majd a back-to-back mérkőzések mindkét felén. Ez összesen egyszer fordult elő az előző idényben, de a nyáron közel 10 kilót fogyó center nemrég elmondta, hogy többet akar a pályán lenni, és szerinte 70 mérkőzést is képes lesz lejátszani a most következő szezonban.

A Los Angeles Lakers első előszezonmeccsén Anthony Davis 22 pontot és 10 pattanót szerzett 18 perc alatt. A mérkőzés után LeBron James dicsérte csapattársát: nagyszerű volt támadásban, sok második esélyt szerzett a gárdának a támadólepattanóival, és volt vagy 5 zsákolása az első félidőben, mindemellett védekezésben is kiválóan teljesített. Frank Vogel vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy Davis egy igazi szörnyeteg, akit nagyon nehéz lesz lelassítani ilyen társakkal.

A Miami Heat trénere, Erik Spoelstra azt mondta Anthony Chiangnak (Miami Herald), hogy a klub ugyanúgy gondolkodik Jimmy Butlerről, ahogyan a szurkolók: a vérében folyik a Heat, egyszerűen elkerülhetetlen volt, hogy Miamiben játsszon valamikor. Amellett, hogy nagyszerű kosaras, van egy olyan magával ragadó személyisége, amit minden Heat-drukker imádni fog. Igazi two-way kosaras, aki megkönnyíti a társai dolgát, egy sztárjátékostól pedig pontosan ezt várják el.

A Phoenix Sunsnál Mikal Bridges, Kelly Oubre Jr. és Jalen Lecque is kihagynak egy-másfél hetet - Bridgesnek a jobb térdét kell kezelni, Oubre-nak a jobb csuklóját, Lecque-nek pedig a bal bokája ment ki. Az arizonai alakulat Aron Baynest és David Kramert is kénytelen lesz nélkülözni egy ideig, de náluk nem tudni, mennyit kell kihagyniuk.

A végére pedig az Orlando Magic maradt, amely kitette keretéből Hassani Gravettet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus