Hírmorzsák 2019-11-04 (11:00)

Russell Westbrook negatív karriercsúcsot döntött, James Harden szerint nem tudták felvenni a versenyt a Heat energiáival. Luka Doncic tovább nyújtja U21-es tripla-dupla rekordját. Domantas Sabonisnak a vádlijával van gond. Brandon Ingram játszhat ma este. David Fizdale nem aggódik RJ Barrett sok játékperce miatt. Filmet készít a Disney+ Giannis Antetokounmpóról.

Kezdjünk statisztikákkal ma. A Dallas Mavericks sztárja, Luka Doncic újabb tripla-duplát jegyzett, zsinórban a másodikat, a szezon során a harmadikat, NBA pályafutása során pedig a 11-et. Tovább nyújtja tehát rekordját a szlovén: korábban 7 tripla-dupla volt a legtöbb, amit egy játékos 21. születésnapja előtt elért, az illető Magic Johnson volt.

A Houston Rockets simán kikapott a Miami Heattől, Russell Westbrook pedig karriercsúcsot döntött, még ha nem is akarta: -46-tal zárt az irányító, soha ilyen rossz +/- mutatója nem volt (a korábbi leggyengébb teljesítménye egy -36 volt). Csapattársa, James Harden annyit mondott, hogy lerohanták őket, nagy energiával játszott a Heat, amire nem tudtak reagálni.

A Heat egyébként 16 perc után 59-18-ra vezetett, de már az első negyedben 46-14 volt az állás a floridaiaknak - ez minden idők egyik legnagyobb különbsége az első felvonásban.

Térjünk át a sérülésekre. Az Indiana Pacersnél Domantas Sabonis sem volt bevethető ma hajnalban, a vádlija húzódott meg. A New Orleans Pelicansnél Brandon Ingram ma este pályára léphet a Brooklyn Nets ellen, nem komoly a fejsérülése.

A New York Knicks újonca, RJ Barrett vezette a ligát tegnap estig a játszott percekben, és a Sacramento Kings ellen is 41 percet töltött a parketten. Edzője, David Fizdale azt nyilatkozta, hogy ezt a terhelés-menedzsment butaságot el kell felejteni, holnap úgyis szünnapja van fiatal kosarasának. Latrell Sprewell sem véletlenül átlagolt 42 percet anno, Barrett pedig 19 éves.

A végére pedig a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo maradt, akinek az életéről és pályafutásáról filmet készít a Disney+, a címe nem túl meglepő módon "Greek Freak" lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus