Hírmorzsák 2019-11-26 (12:45)

Richard Jefferson a Knicks kárára trollkodott, a klub nem értette a viccet. Luka Doncic és Spencer Dinwiddie lettek a hét játékosai, előbbi vezeti a PER-listát. Doncic Dirk Nowitzkivel poénkodott. LeBron James úgy érzi, a Spurs miatt lett mára jobb shooter. Anthony Davis most érezte át, hogy már a Lakers játékosa. Josh Hart szarkasztikus humora miatt kénytelen volt magyarázkodni a Lakers felé. Carmelo Anthony és LeBron is felléptek egy-egy All-Time lista 18. helyére. Joel Embiid a 0 pontos meccséről osztotta meg gondolatait. Jeff Teague a kispadra került a Timberwolvesnál Gordon Hayward törött kézzel is tudja használni a videojátékokat. RJ Barrett különleges fogadtatásban fog részesülni Torontóban. Hamidou Diallo 4-6 hétre kiesett.

A Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie és a Dallas Mavericks sztárja, Luka Doncic lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Dinwiddie 3-1-es hetet vezényelt csapatának, miközben 25.3 pontot, 3.5 pattanót és 6.8 gólpasszt átlagolt, míg a szlovén kiválóság a Mavs 4-0-s hete során átlagban 37.0 pontot, 8.5 pattanót és 11.8 gólpasszt tett a közösbe. A PER-listát Doncic vezeti (33.1) Giannis Antetokounmpo (31.8) és James Harden (30.1) előtt - a Top25-öt ezen a linken találjátok!

Maradjunk még Doncicnál, akiktől megkérdezték, hogy mi az oka a védekezésbeli javulásnak. Az ifjú sztár annyit mondott, hogy tavaly még ott volt Dirk, úgyhogy nem volt könnyű... majd egy kis hatásszünet után hozzátette, hogy természetesen csak viccel.

Tegnap előtt volt arról szó, hogy a liga lebonyolítása nagyban átalakulna a 2021/22-es idényre. Zach Lowe (ESPN) podcastjében azt mondta, hogy a csapatok leginkább a szezon közben rendezett "kupával" kapcsolatban szkeptikusak - nem igazán tudják, hogy őket vagy bárkit érdekelni fog-e egy ilyen torna. Az újságíró rámutatott arra is, hogy már az All-Star meccs is egyre kevésbé érdekli a sztárokat.

Az Oklahoma City Thundernél Hamidou Diallo legalább 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, miután jobb könyöke megsérült a LeBron James elleni ütközés során még szombat hajnalban.

A Los Angeles Lakers megemlített sztárja, LeBron James arról beszélt Dave McMenaminnek (ESPN), hogy a San Antonio Spurs miatt lett sokkal jobb a tempódobása az utóbbi évekre. Az első döntőjében, 2007-ben folyamatosan úgy védekezett ellene Gregg Popovich csapata, hogy hagyták neki a dobást, ő viszont ekkor még nem igazán érezte magát kényelmesen ilyen szituációkban. Ezért mond köszönetet a San Antoniónak és a többi csapatnak is, amelyek rákényszerítették arra, hogy jobb shooter legyen.

James ezt azután mondta, hogy a Lakers ma hajnalban legyőzte a Spurst, ő pedig fellépett az All-Time lista 18. helyére a bedobott hármasokat tekintve. Frank Vogel vezetőedző annyit mondott, hogy LeBron a továbbiakban is megbünteti majd azokat, akik alulról védik ellene az elzárás-leválás játékokat. A tréner szerint addig játszanak, amíg valaki üresen lesz, és ez a csapat képes értékesíteni ezeket a helyzeteit. James zöld utat kapott, bármikor eldobhatja kintről, amikor a védője lelép róla, mert nagyszerű shooter, és a San Antonio ellen is volt több fontos dobása a második félidőben.

A gárda másik sztárját, Anthony Davist arról kérdezte Jarrel Harris (Sports Illustrated), hogy mit jelent számára az, hogy a Lakers játékosa. Davis azt válaszolta, hogy nagyon érdekes, hogy pont most merült ez fel. Az előző meccsén az egyik időkérésnél felnézett, körbenézett, és akkor realizálta, hogy ő végülis most már Laker. A magasember azt is hozzátette egy újabb kérdésre válaszolva, hogy nagy dolog lenne, ha jelenlegi klubjánál bajnoki címet tudna szerezni, tekintve azokat a legendákat, akiknek ez sikerült korábban. Persze hosszú még az út odáig, sok mindenen kell dolgozniuk, de örülnek annak, hogy a bajnokesélyesek táborába tartoznak.

A New Orleans Pelicans játékosai, Lonzo Ball és Josh Hart a LightHarted podcastben beszélgettek egymással. Ball elmesélte, mennyire rosszul érezte magát Litvániában, amikor meglátogatta testvéreit - senki nem mosolygott, olyan volt, mintha mindenki utálná, hogy ott kell élnie, úgyhogy minél hamarabb vissza is tért Amerikába. Hart erre rávágta, hogy olyan, mint Los Angeles, de nem a városra gondol. Erre a producer azt mondta neki, hogy nyugodtan mondja el, mire céloz, úgyis meg fogják vágni az adást, mire Hart mondta, hogy a Lakersre.

A két együttes holnap éjszaka találkozik majd egymással, Hart pedig azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy ezt a szarkasztikus részt ki kellett volna vágni, nem lett volna szabad bennhagyni az adásban. Azonnal felhívott néhány Lakers-vezetőt és volt csapattársát, hogy tudassa velük, nem róluk szólt ez az egész. Imádta az LA-ben töltött időszakát, és semmire nem cserélné le - nagyon szereti a szurkolókat is.

LeBronnál kiemeltünk egy ranglistát, tegyük meg azt Carmelo Anthonynál is: a Portland TrailBlazers játékosa a ma hajnali 25 pontjával fellépett az örökranglista 18. helyére, Alex English-t előzte meg.

A Philadelphia Sixers centerének, Joel Embiidnek másról marad emlékezetes ez a hajnal: pályafutása során először maaradt nulla pontos egy meccs végén - 0/7 dupla, 0/4 tripla, 0/3 büntető volt a mutatója. Embiid a találkozó után elmondta, hogy nem nyújthat ilyen teljesítményt, és soha nem gondolta volna, hogy egyszer arról kell beszélnie, hogy nem dobott pontot. Azt is elmondta, hogy van ilyen - az embernek néha jobban sül a keze, máskor kevésbé. Hozzátette, hogy a Raptors védekezésben mindenhol ott van, kitűnő adottságokkal rendelkező játékosaik vannak, és megszállják a festéket.

A Minnesota Timberwolvesnál változásra szánta el magát Ryan Saunders vezetőedző: Jeff Teague kispadra került, helyét pedig Jarrett Culver vette át kezdőben. Jon Krawczynski (The Athletic) úgy tudja, hogy Saunders és Teague megbeszélték ezt a döntést a hétvége során, és utóbbi nyitott volt erre, mivel a támadójátékot leginkább Andrew Wiggins szervezi a kezdőknél, az ő kezében van a legtöbbet a labda. A tréner azt mondta a ma hajnali összecsapást követően, hogy egyenesen Teague dobta be az ötletet, hogy mi lenne, ha a padról szállna be.

Jared Weiss (The Athletic) hozta a hírt, hogy bár Gordon Haywardnak eltört a keze, ezért még nagyjából egy hónapig nem léphet pályára, a videojáték megy neki. Hayward azt mondta, hogy ez segít a rehabjában, mert így mozgatni tudja az ujjait.

Marc Berman (New York Post) jelentette, hogy a Toronto Raptors a kanadai válogatottnak készül ünnepséget adni szerda éjszaka - akkor, amikor a Knicks Torontóban játszik, RJ Barrett pedig visszatér szülővárosába. Barrett Torontóban nőtt fel, az édesapja pedig a kanadai válogatott GM-je. Egy kanadai játékosmegfigyelő, Joe Raso azt nyilatkozta, hogy nagyon meleg fogadtatásban fog részesülni az idei 1/3-as. Elismert az egész család az édesapja miatt és azért is, ahogyan Barrett viselkedik - mindig nagy hazafi volt, ezért komoly ovációt fog kapni.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Will Arnett-tel együtt egy új vígjáték sorozaton dolgozik. A cselekmény lényege az lenne, hogy adott egy visszavonult NBA játékos, aki visszaköltözik Charlotte-ba, de nehezen találja meg a közös hangot az édesapjával, a lányával, az ex-barátnőjével és a gyerekkori legjobb barátjával

A végére pedig Richard Jefferson maradt, aki a Nets-Knicks mérkőzés közben azt mondta, hogy a Knicks volt az egyetlen csapat, amely szerződést ajánlott számára 2018 nyarán, ám ő inkább visszavonult. Amikor a New York bejelentkezett, hogy azt szeretnék, ha csatlakozna a csapathoz, akkor érezte, hogy lejárt az ideje az NBA-ben. A Knicks közleményben reagált, hogy sem idén, sem tavaly nem próbálták megszerezni Jeffersont, aki egyébként a közvetítés későbbi részében el is mondta, hogy csak viccelt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus