Hírmorzsák 2019-12-10 (13:30)

A liga elutasította a Rockets óvását. Jimmy Butler és Anthony Davis lettek a hét játékosai. A Houston hajlandó beáldozni a jövőt, ha winget kap cserébe. Több gárda is érdeklődik Malik Beasley iránt. Masai Ujiri visszautasított egy komoly szerződéshosszabbítási ajánlatot. Kawhi Leonard holnap este megkapja bajnoki aranygyűrűjét a Raptorstól. Bill Self lehet Gregg Popovich utódja a Spursnél, ha utóbbi visszavonul. David Fizdale megbékélt azzal, hogy a Knicks menesztette. Lehet, hogy Zion Williamson csak 2020-ban kezdi meg profi karrierjét. Josh Jacksont G-Ligás csapata is eltiltotta.

A Miami Heat sztárja, Jimmy Butler és a Los Angeles Lakers egyik vezére, Anthony Davis lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Butler 3-1-es héten van túl klubjával, ami alatt 27.5 pontot, 9.0 pattanót és 8.5 gólpasszt átlagolt. Davis 4-0-t produkált a bombaformában lévő aranysárga-lilákkal, neki mérkőzésenként 35.0 pont, 8.0 pattanó és 2.0 blokk voltak a számai.

A liga elutasította a Houston Rockets óvását, hogy újrajátsszák a San Antonio Spurs ellen elveszített találkozó rendes játékidejének utolsó 7 perc 50 másodpercét. Adam Silver egyetértett abban, hogy a játékvezetők hibáztak, az indoklásban azonban az áll, hogy a Houstonnak elég ideje volt arra, hogy ellensúlyozni tudja ezt a bakit, és a hiba ellenére is megszerezze a győzelmet. Mindhárom spori büntetést kapott, a Rocketsnek azonban le kell nyelnie a vereséget.

Ha már Rockets, akkor itt térhetünk rá a cserepletykákra. Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt tegnap este, hogy a Houston hajlandó pickeket feláldozni, ha olyan wing játékost kap, aki segíteni tud az együttesnek, hogy minél sikeresebb legyen a jelenben. Szintén Charania jelentette, hogy több gárda is megkereste a Denver Nuggetset Malik Beasley miatt - egyelőre nem nagyon haladtak semerre a tárgyalások.

Howard Beck (Bleacher Report) úgy tudja, hogy Masai Ujiri visszautasított egy igen vaskos szerződéshosszabbítási ajánlatot a nyár folyamán. A Toronto Raptors elnökének még a következő idényre is van kontraktusa, de bizonyos körülmények esetén kiléphet ebből a megállapodásból.

A Raptors bejelentette, hogy Kawhi Leonard a holnap esti összecsapás előtt kapja meg a bajnoki gyűrűjét egy ünnepélyes ceremónia keretein belül.

Arról még régebben volt szó, hogy többen úgy gondolták, Gregg Popovich a 2020-as olimpia után visszavonul az edzősködéstől. Sam Amick és John Hollinger (mindketten The Athletic) forrásai szerint Pop egyelőre semmilyen jelét nem adta annak, hogy nem maradna a San Antonio Spurs trénere a következő idényben is, ha viszont mégis távozik, akkor Bill Self lehet az utódja. Self és a GM, RC Buford egyetemista koruk óta nagyszerű kapcsolatot ápolnak, voltak együtt segédedzők a Kansasnél Larry Brown idejében.

A New York Post forrásai értesülései szerint David Fizdale megbékélt a gondolattal, hogy a New York Knicks menesztette. A klub egyébként két különböző közleményt is kiadott a lépéssel kapcsolatban - először egy kétsorost, aztán egy bővebbet, amiben már megköszönték Fizdale-nek a munkáját.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a New Orleans Pelicansnél egyre többen gondolják úgy, hogy Zion Williamson csak 2020-ban mutatkozik be az NBA-ben, ebben a naptári évben nem láthatjuk a pályán. Mint ismert, Williamson a szezon előtt térdsérülést szenvedett, és az már többször is napvilágot látott, hogy extrán óvatos vele a klub.

A végére pedig Josh Jackson maradt, akinek nagyon gyorsan kitelhet az ideje az NBA-ben. Mint ismert, a Memphis Grizzlies játékosának rengeteg magánéleti gondja volt már a Phoenix Sunsnál is, majd amikor a Grizzlies csere útján megkapta, megkérte, hogy az edzőtábortól és a pro kerettől tartsa távol magát. Jacksonnal azonban a G-Ligában is akadnak gondok: a Memphis Hustle egy mérkőzésre eltiltotta, mert megsértette az együttes szabályzatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus