Hírmorzsák 2020-02-13 (10:45)

Aaron Gordont nagyon szerette volna elcserélni a Magic a deadline előtt, nyáron újra próbálkozik a csapat - a Nets, a Mavs, a Nuggets és a Suns lehetnek a kérők között. Kendrick Perkinsnek hánynia kell, akárhányszor Kyrie Irvingre gondol. Damian Lillard megsérült, kihagyja az All-Star gálát. A Kings tulajdonosa jobb belefolyik a játékosmegfigyelésbe a Luka Doncic-féle draftfiaskó miatt. Buddy Hield cserét kérhet, ha továbbra is a kispadon kezdi a meccseket. A Celtics hosszútávon tervez Gordon Haywarddal. Mike Miller maradhat a Knicksnél akkor is, ha más lesz a vezetőedző. Jonah Bolden a Sunsnál. LeBron alapítványa megegyezett a Kent State Egyetemmel. Gilbert Arenas up-edző lett Kobe Bryant hatására. Kobe-t és lányát múlt héten eltemették. Marvin Bagley III lábfejsérülése súlyosabb lehet, mint elsőre kommunikálták.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, Damian Lillard megsérült ma hajnalban, így ki kell hagynia az All-Star gálát is. Ugyanez a témakör. A Minnesota Timberwolves centerének, Karl-Anthony Townsnak a bal csuklójával vannak gondok - ma hajnalban nem játszott, de hogy mennyit kell kihagynia, azt még nem tudni, az All-Star hétvége alatt lesznek pontosabb eredmények az állapotáról. A Sacramento Kingsnél Marvin Bagley III bal lábfejsérülése súlyosabb lehet, mint azt eredetileg kommunikálta a csapat. Arról írtunk már, hogy van rá esély, hogy a magasember kihagyja a szezon teljes hátralévő részét, de eddig is csak 13 meccsen szerepelt ebben az idénybe.

A Shams Charania, Sam Amick, Jason Jones (mindhárman The Athletic) trió arról is írt, hogy a Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive ebben az idényben sokkal jobban belefolyik a draftolható játékosok megfigyelésébe, ennek oka pedig Luka Doncic, illetve az, hogy a Kings nem a szlovént választotta a 2018-as draft 1/2-es választási jogával. A hírek szerint a tulajdonosi kör Doncicot akarta, Vlade Divac, illetve két segítője, Brandon Williams és Peja Stojakovic azonban aggódtak, hogy mennyi fejlődési lehetőség van még az azóta már szupersztárrá váló európaiban. Emellett az is felmerült, hogy Doncic mennyire passzol majd a szintén labdadomináns De'Aaron Fox mellé, ezért sem őt választották.

Ranadive a hírek szerint odáig ment, hogy többször is kifejezte már elégedetlenségét a Kings jelenlegi helyzete, illetve az ehhez vezető események miatt - beszélt erről az üzlettársaival, illetve a vezetőséggel is, és állítólag nem csak a menedzsmenttel van gondja, hanem néhány edzői döntéssel is. Maga az érintett a The Athletic megkeresésére nem nyilatkozott, de a hírek szerint nem akar a közeljövőben változtatni sem a vezetőségben, sem a szakmai stábban. A Kings kiadott egy közleményt a cikkel kapcsolatban: ők is ugyanolyan frusztráltak az eredmények (illetve a hiányuk) miatt, mint a szurkolók, keményen dolgoznak, hogy előre tudjanak lépni, és továbbra is hisznek Divacban, hogy nyerő kultúrát tud kiépíteni.

Még mindig a Kings: a három újságíró forrásai szerint Buddy Hield cserét kérhet, ha továbbra is csereként fogja őt játszatni Luke Walton vezetőedző. A hírek szerint Hield úgy érzi, hogy kezdő szintű kosaras, ezért akar olyan csapathoz kerülni, amely így is használja, ha nem változik a helyzet Sacramentóban.

Sean Deveney (Heavy.com) értesülései szerint az Orlando Magic nagyon szerette volna elcserélni Aaron Gordont a deadline előtt, mindent megtettek ezért, és bár nem sikerült, a nyáron újra elő fog kerülni ez a téma. Deveney információi szerint a Dallas Mavericks, a Brooklyn Nets, a Denver Nuggets és a Phoenix Suns lehetnek Gordon potenciális kérői - 2018-ban aláírt, 76 milliós új szerződéséből még két év lesz vissza.

Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy Mike Miller a New York Knicksnél maradhat, akármi történik a nyáron az új edző kinevezésével kapcsolatban. Miller a hírek szerint többekre nagyon jó benyomást tett a klubnál, úgyhogy ha nem is vezetőedzőként, de más minőségben maradhat az együttesnél.

A Boston Celtics Gordon Haywardot szeretné hosszútávon megtartani - a swingmannek 34.1 millió dolláros játékosopciója van a következő idényre, amit június 29-ig kell lehívnia. Brian Robb (Boston Sports Journal) úgy tudja, hogy akár lehívja opcióját Hayward, akár nem, a Celtics hosszútávon számol vele.

Az is a Bostonhoz kapcsolható, hogy Kendrick Perkinsnek megvan a véleménye volt csapattársáról, Kyrie Irvingről. Perkins annyit mondott a Brooklyn Nets játékmesteréről, hogy nem akart a Celtics kosarasa lenni - bármikor Irvingre gondol, hánynia kell.

A Suns 10 napos szerződést adott Jonah Boldennek - őt nemrég rakta ki keretéből a Philadelphia Sixers, hogy beférjen a keretben Glenn Robinson III és Alec Burks.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James tovább fejlesztette az I Promise iskoláját: a suli közel 200 hallgatója részesülhet 4 éves ingyen oktatásban a Kent State Egyetemen, miután az intézmény megegyezett a LeBron James Family Foundation nevű alapítvánnyal.

A végére Kobe Bryant maradt, akit lányával Giannával együtt február 7-én, szűk körben eltemettek - a nyilvános megemlékezés február 24-én lesz a Staples Center előtt. Az is Kobe-hoz tartozik, hogy Gilbert Arenas elkezdett edzősködni, U11-es és U15-ös csapatok trénere lett, méghozzá Bryant hatására. Agent Zero instagramon jelezte ezt, miután Kobe az egyik találkozásuk alkalmával azt mondta neki, hogy inkább a jövő generációjának kellene átadnia a tudását ahelyett, hogy a tehetségét idióta módon pazarolja a közösségi médiában - Arenas megfogadta a tanácsot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus