Hírmorzsák 2020-03-13 (11:30)

Kevin Love 100.000 dollárt adományozott a Cavs és a Quicken Loans Arena munka nélkül maradó alkalmazottainak - a Cavs és a Kings is segít. Rudy Gobert-t nem bünteti a liga. 1-1,5 hónapos kihagyás sem jelenti feltétlenül a szezon törlését. Az NBA és az NBPA még nem beszéltek egymással a játékosok fizetésének csökkentéséről. Gobert elnézést kért instagramon. A liga betiltotta az edzéseket. Az NCAA eltörölte az idei March Madnesst. A Suns kitette Jared Harpert.

Reggel olvashattátok már Adam Silver levelét, és láthattátok, hogy az Inside the NBA műsorban is szerepelt, ahol több dolgot is megosztott a koronavírussal kapcsolatban. Silver azt is elmondta többek között, hogy Rudy Gobert nem kap eltiltást vagy büntetést a ligától - mint ismert, a francia center poénkodott is a vírussal, pár napra rá pedig elkapta. A commish szerint lehetetlen a liga összes játékosán elvégezni a tesztet, mivel jelenleg rettenetesen nehéz beszerezni, egyszerűen nincs belőle elég.

Silver szerint egyébként az egy vagy akár a másfél hónapos kihagyás sem jelenti feltétlenül a szezon végét - lehet, hogy júliusban lesz a döntő, de erre az idényre még nem feltétlenül kell keresztet vetni. Mivel nem tudni, hogy marad-e el meccs, így a liga és a Játékosok Szakszervezete még nem beszéltek arról, hogy csökkentik-e a kosarasok fizetését vagy sem. Silver szerint elképzelhető, hogy ez lesz a vége, de még semmi pontosat nem tudnak - a kollektív szerződés egyébként lehetőséget biztosít erre az NBA-nek.

Gobert instagramon szólalt meg: elnézést kért mindenkitől, akit veszélybe sodort. Amikor viccelődött a koronavírussal, nem tudta, hogy fertőzött, de gondatlan volt, és nem akar kifogásokat keresni. Reméli, hogy az ő esete figyelmeztetés lesz mindenkinek, hogy vegye komolyan a jelenlegi helyzetet. Gobert is arra kért mindenkit, hogy tegyen meg mindent a biztonságért és az egészségért, és a liga is arra biztatja a játékosokat és a csapatokat, hogy beszéljenek orvosokkal, tudjanak meg minél többet a betegségről.

Arról volt szó tegnap este, hogy a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban össze fog rakni egy tervet, hogy a liga leállása miatt munka nélkül maradó Mavs-alkalmazottaknak legyen bevétele. Kevin Love ugyanezt tette: tegnap este 100.000 dollárt adományozott a Cleveland Cavaliersnek és a Quicken Loans Arenának, hogy a csarnok és a csapat munkatársainak ne legyen financiális gondjaik, vagy legalábbis minél kevesebb. A Cavs később hozzátette, hogy mindenkit úgy fizetnek, mintha lenne meccs. A Sacramento Kingsnél Vivek Ranadive is megtette ugyanezt, segítenek az alkalmazottaknak annak ellenére is, hogy áll a liga.

Arról is írtunk tegnap délután, hogy a csapatok edzhetnek - Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a liga legalább hétfőig felfüggesztette ezt is. Az NBA utasításában az is megtalálható, hogy a játékosoknak a csapatuk székhelyének környezetében, lehetőség szerint otthon kell maradniuk. Minden csapatorvosnak legalább napi egyszer beszélnie kell az adott klub minden játékosával. Marc Stein (New York Times) hozzátette, hogy semmiféle meeting vagy felmérés nem tartható.

Az NCAA közben nemhogy felfüggesztette, hanem egyenesen eltörölte erre az évre a March Madnesst a hölgyeknél és a férfiaknál is. Ez egyébként nagyjából 1 milliárd dolláros kiesést jelent az egyetemi ligának, illetve az intézményeknek.

A végére pedig a Phoenix Suns maradt, amely kitette keretéből Jared Harpert - two-way szerződése volt, általában a G-Ligában szerepelt, ahol 20.9 pontot és 5.7 gólpasszt átlagolt a Northern Arizona Sunsnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus