Hírmorzsák 2020-03-16 (12:00)

Carmelo Anthony életébe és pályafutásába is nagyon fontos pillanatban érkezett meg Portland. Az optimista becslés szerint június közepétől lehet megint NBA - a tulajdonosok három forgatókönyv anyagi vonzatait vizsgálják. A csapatedzéseket betiltotta, az utazást engedi a liga. A G-Liga szezont valószínűleg törlik. Courtney Kirkland játékvezető negatív tesztet produkált. Steve Kerr nagyon félt attól, hogy Steph Curry elkapta a koronavírust. A Charlotte Hornets és Mo Bamba is fizeti a részmunkaidős dolgozók kieső bérét, Karl-Anthony Towns a tesztekre ad 100.000 dollárt. A kínai bajnokság újraindul, de vajon külföldiekkel együtt vagy nélkülük?

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, a jelenlegi tervek szerint legkorábban június közepén indulhat újra az NBA szezon, de ez a legoptimistább becslés. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a tulajdonosok most azokat a számításokat várják, hogy milyen pénzügyi hatásai lennének annak, ha a.) az idény további részét törölnék; b.) zártkapus meccsekkel indulna újra a szezon; c.) csak a PO-meccseket játszanák le, de nézőkkel. A financiális következmények a jövő évi sapkában és a játékosok BRI-ből (kosárlabdával kapcsolatos bevételek) meglévő részesedésében is meg fognak látszódni.

Tim Bontemps (ESPN) jelentette, hogy a liga határozatlan időre betiltotta a csapatedzéseket - alapvetően hétfőig volt tiltás, ezt terjesztette ki most az NBA, ami nem meglepő, hiszen a vírus terjed, a szezon pedig jó ideig áll még. Egyénileg edzhetnek a játékosok a csapatok edzőközpontjaiban, az nem tiltott. Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, hogy a liga engedi a játékosoknak, hogy elutazzanak a csapatuk térségéből is - meg kell adni, hogy hol tartózkodnak, otthon kell maradniuk, és távol kell tartaniuk magukat a közösségtől. 

Wojnarowski és Malika Andrews (ESPN) forrásai szerint a G-Liga szezont szinte biztosan törlik - márciusig tartott volna az alapszakasz, a PO pedig áprilisban került volna megrendezésre. A játékosokat már tájékoztatták, hogy kifizetik őket az idény végéig.

A Utah Jazz és a Toronto Raptors múlt hétfői mérkőzésen dolgozó egyik játékvezető, Courtney Kirkland negatív tesztet produkált, így elhagyhatta Sacramentót - házi karanténban volt szerda óta. A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Logan Murdocknak (NBC Sports Bay Area) elmondta, hogy nagyon is tartottak attól, hogy Steph Curry elkapta a koronavírust, ezért a csapat orvosai különös figyelmet fordítottak rá - mint később kiderült, csak sima influenzája volt. Curry és Rudy Gobert is bejelentkeztek a közösségi médiában: komolyan kell venni a vírust, felelősségteljesen kell viselkedni, hogy meg tudják állítani a terjedés.

A Charlotte Hornets is csatlakozott azokhoz a csapatokhoz, akik alapot hoztak létre annak érdekében, hogy a részmunkaidős alkalmazottaik kieső bérét ki tudják pótolni. Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint a játékosok és a klub azért tették meg mindezt közösen, hogy elkerüljék annak a látszatát, hogy egymással vetélkednek, vagy hogy önmagukat reklámozzák. Az Orlando Magicnél Mo Bamba bejelentette, hogy anyagi segítséget nyújt az Amway Center dolgozóinak, akiket érint a meccsek elmaradása - mindig számíthatott rájuk, most ők is számíthatnak rá.

Világszerte kevés a teszt, erre feküdt rá a Minnesota Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns, aki 100.000 dollárt adományozott a Mayo Clinicnek a tesztek minőségi és mennyiségi növelésére

A kínai bajnokság április elején újraindul, zárt kapuk mögött. Jonathan Givony (ESPN) úgy tudja, hogy egy vagy két városban gyűlnek össze a csapatok, itt zavarják le az alapszakasz hátralévő részét, majd rögtön bele is vágnak a rájátszásba. Négy amerikai játékos már vissza is tért vagy el sem hagyta Kínát. Állítólag van egy olyan klub is, amely életfogytig tartó kitiltással fenyegette azokat a játékosokat, akik nem utaztak vissza a tegnapi napig. A Sportando forrásai szerint légiósok nélkül folytatódhat a CBA - minden külföldi beutazónak kéthetes karanténba kell vonulnia Kínában, kivétel nélkül.

A végére pedig ezúttal is maradt egy koronavírust nem érintő hír. A Portland TrailBlazers veterán játékosa, Carmelo Anthony csapattársával, CJ McCollummal beszélgetett, akinek elmondta, hogy Portland nagyon fontos pillanatban érkezett az életébe és a pályafutásába. Nagy szüksége volt arra, amit Portland adott neki a pályán és azon kívül is - a térre, a nyugalomra, az "én időre", hogy fejben és fizikailag is össze tudja rakni magát. Legalább annyira kellett neki Portland, mint amennyire a csapatnak ő. Isten nem téved, ő pedig próbálja a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Nem is feltétlenül a kosárlabda most a lényeg neki, hanem hogy újra élvezi ezt az egészet, utazhat a csapattal, megoszthatja az élményeit másokkal, és boldog.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus