Hírmorzsák 2020-03-22 (21:00)

Adam Silver szerint túl korai még a koronavírus NBA-re gyakorolt pénzügyi hatásáról beszélni. David Griffin úgy érzi, a liga mindent megtesz azért, hogy a szezon folytatódjon majd. Felgyorsulhat majd a draft előtti procedúra. PJ Tucker cipőboltot nyit Houstonban.

A liga komisszárja, Adam Silver elmondta, hogy egyelőre túl korai arról beszélni, hogy milyen pénzügyi hatásai lesznek a koronavírusnak a ligára. Naponta, sőt, óránként elemzik a különböző forgatókönyveket és azok financiális vonzatát. Az egyértelmű, hogy nem túl fényes a helyzet, de ez mindenkire igaz, bármilyen iparágban is van jelen. Ha nem lesz több alapszakaszmeccs, az 259 találkozó kiesést jelent - a Fivethirtyeight.com becslése szerint 1 milliárd dollártól eshet el az NBA, ha nem játszanak több mérkőzést az idei szezonból.

A New Orleans Pelicans GM-je, David Griffin azt nyilatkozta, hogy minden nagyon gyorsan változik, úgyhogy badarság lenne kijelenteni, hogy ez vagy az fog történni. Annyit azonban biztosra tud mondani, hogy a liga nem akarja törölni a szezont, szeretnék folytatni az idényt - minden lehetőséget vizsgálnak, hogy hogyan tudnának "terméket előállítani" a szurkolók számára. Szórakozásra szükség lesz a jövőben is, de amíg nincs kordában tartva a koronavírus, a liga nem indul újra - reményei szerint mihamarabb visszatérhetnek a pályára.

Jonathan Givony (ESPN) értesülései szerint az NBA-ben dolgozó vezetők arra számítanak, hogy a draft előtti szokásos procedúrák nagyon fel lesznek gyorsítva, le lesznek rövidítve - scoutolni egyébként is kevesebb lehetőség volt helyszínen, mivel a March Madnesst törölték a világjárvány miatt, az utazások sokkal nagyobb kockázatot jelentenek majd ezután, de az orvosi vizsgálatok lezavarása is érdekes lesz. Az egyik vezető szerint a draft az utolsó dolog, amivel most az NBA foglalkozik - előbb azokban a kérdésekben és partnerekkel kell dűlőre jutni, amik és akik a pénzt hozzák.

A végére egy üzleti hír maradt: PJ Tucker saját cipőboltot nyit Houstonban az idei év későbbi szakaszában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus