Hírmorzsák 2020-03-30 (10:45)

Doc Rivers szerint LeBron James fizikális adottságaival sokan rendelkeznek a ligában, hozzá hasonló esze viszont senkinek nincs a játékhoz. Marcus Smart meggyógyult a koronavírusból. A liga arra kéri a felépült játékosokat és csapatkörüli embereket, hogy adjanak plazmát. Gersson Rosas első minnesotai évéről beszélt. A tokiói olimpia 2021. július 23-án indul a jelenlegi tervek szerint. Kobe Bryant egyik, 2016-os szezonzárón használt törölközője 33.000 dollárért kelt el. Rayshaun Hammonds és Mac McClung is bejelentkeztek a draftra.

Amint arról reggel már beszámoltunk, a Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart is meggyógyult a koronavírusból. Ehhez kapcsolódik, hogy a liga az NBA Together nevű programján keresztül arra kéri a koronavírusból felépült sportolókat és klubalkalmazottakat, hogy adjanak plazmát. Egy olyan kísérlethez járulhatnak hozzá így az érintettek, amelyben a legjobb specialisták vizsgálják a plazmát, mint lehetséges gyógymódot a világjárványra.

Tegnap este írtunk már arról, hogy Melissa Rohlin (Sports Illustrated) Jason Kidd-del beszélgetett LeBron James játékintelligenciájáról. Ugyanebben a cikkben megszólalt a Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers is, aki azt mondta, hogy sokan vannak, akik James fizikális adottságaival rendelkeznek, de senki nincs a ligában, akinek olyan esze lenne a játékhoz, mint a Lakers sztárjának.

A Minnesota Timberwolves elnöke, Gersson Rosas Sid Hartmannek (Star Tribune) adott interjút, amelyben első, Timberwolvesnál töltött idényéről beszélt. Rosas azt mondta, hogy már az elején kijelentette: ebben az idényben az lesz a lényeg, hogy a csapatnak legyen arca, kialakuljon a csapategység és olyan szokások is, amelyekre egy győztes kultúrát lehet felépíteni. Azt is megmondta előre, hogy ez az időszak fájdalmas lesz, és a szezon eddigi 50 mérkőzésén voltak is gondjaik, de Ryan Saunders kitűnő partner a munkában, minden nap azt csinálta, amit kellett.

Rosas szerint a vezetőség dolga volt, hogy javítson az alapon, a játékosállományon. Még csak most rakják le az alapjait egy olyan gárdának, amely hosszútávon is sikereket tud elérni, ezért minden nap számít nekik. Elég agresszíven alakították át a dolgokat a klubnál, de céllal tették mindezt - szerették volna megteremteni a lehetőségét, hogy valami mást építhessenek fel. Minnesota és a szurkolók is megérdemlik mindezt - remélhetőleg testközelből figyelhetik majd őket, mert Rosas úgy érzi, érdekes időszak elé néznek.

Az NHK, a japán közszolgálati műsorszolgáltató forrásai szerint a jelenlegi terv az, hogy 2021. július 23-án indulna az idén elhalasztott tokiói olimpia. Hivatalos döntés és bejelentés a következő hetekben várható majd. Az új időpont megegyezik azzal, ami idén lett volna, részben az NBCUniversal közvetítési menetrendje miatt - a televíziós társaság több mint 1 milliárd dollárt fizetett az amerikai közvetítési jogokért. A NOB arra is odafigyelt, hogy ne legyen ütközés az ötkarikás játékok és a futball Európa-bajnokság között, amely általában júniusban kerül megrendezésre.

Az Iconic Auctionsön tegnap 33.000 dollárért kelt el Kobe Bryant egyik törölközője, amit a 2016-os szezonzárón használt - mint ismert, ez a Utah Jazz elleni összecsapás volt az idén elhunyt legenda utolsó meccse, amelyen 60 pontot szórt. A törölközőt az egyik szurkoló vette le Kobe válláról, amikor lefelé sétált a pályáról. Amanda Jackson (CNN) úgy tudja, hogy ez a bizonyos szurkoló még abban az évben eladta a törölközőt valamivel kevesebb mint 9000 dollárért. Az Iconic Auctions elnöke szerint a vasárnapi nyertes licitáló egy Lakers-múzeumot akar létrehozni Dél-Kaliforniában.

A végére nem meglepő módon ezúttal is a draft maradt. A Georgia Egyetem harmadéves kosarasa, Rayshaun Hammonds ott lesz a drafton - 12.9 pontot és 7.4 pattanót átlagolt idén. A Georgetown Egyetemen két évet töltő, Mac McClung is bejelentkezett az idei játékosbörzére. McClung második egyetemi évében 15.7 pontot átlagolt, és elég ismert a közösségi médiában a nagy zsákolásai miatt, de összességében csak 32.3%-kal dob kintről, ami egy hátvédtől bajos, az ESPN listáján nincs is a Top60-ban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus