Hírmorzsák 2020-04-14 (11:30)

Kendrick Nunn szerint ő az Év Újonca, nem Ja Morant - Morant válaszolt. Elhunyt Karl-Anthony Towns édesanyja és a Blazers video-koordinátora is. Masai Ujiri szerint sok tennivaló van még addig, mire rendbe hozzák kapcsolatukat DeMar DeRozannel. Joe Lacob úgy véli, Kevin Durant távozásának időpontja miatt gyorsabban tudott újjáépülni a Warriors. A Hawks az elérhető legjobb embert fogja elvinni a drafton, posztfüggetlenül. Jalen Harris, Devon Dotson és Immanuel Quickley is bejelentkeztek a draftra.

Sajnálatos hírrel kell kezdenünk: mint arról ma reggel már szó volt, a koronavírus miatt elhunyt Karl-Anthony Towns édesanyja. Nemcsak emiatt gyászol azonban az NBA közössége: távozott közülünk a Portland TrailBlazers video-koordinátora, Zach Cooper is - halálának oka egyelőre nem ismert.

A Miami Heat újonc dobóhátvédje, Kendrick Nunn Ira Windermannel (South Florida Sun-Sentinel) beszélgetett, akinek elmondta, hogy a többség szerint biztosan Ja Morant az Év Újonca, ő azonban nem hisz ebben. Nunn úgy gondolja, hogy a győzelmeknek kellene a legfontosabb faktornak lenniük - mindketten kezdő hátvédek csapatukban, a Heat pedig nagyszerűen teljesít. PO-csapat a Miami, úgyhogy szerinte Kendrick Nunn-nak kellene lennie az Év ÚjoncánakMorant nem maradt adós a válasszalegy gif formájában fejtette ki véleményét a dologról.

Nunn azt is hozzátette, hogy sem Morant, sem Zion Williamson statisztikáit nem figyelte a szezon során, csak a játékukat - így próbált felkészülni ellenük. Arról is beszélt a dobóhátvéd, hogy amikor az előszezonban összerakták a rotációt és a különböző felállásokat, már látszódott, hogy a támadójátékra gyakorolt hatása, a pontszerzési képessége miatt nem lehet majd kihagyni a kezdőből.

A Golden State Warriors tulajdonosa, Joe Lacob Tim Kawakami podcastjében elmondta, hogy furcsa lehet, de az, hogy Kevin Durant akkor lépett le, amikor, végül jól jött ki a gárda számára. A legjobbakat kívánja Durantnek pályafutása hátralévő részére. Úgy érezte a kétszeres döntő MVP, hogy nem az a legjobb megoldás, ha marad a Warriorsnál, nem érezte magát elég jól ehhez - Lacob ugyan nem tudja ezt megmagyarázni, nem tudja, miért volt ez így, de a lényeg az, hogy Durant távozott.

Ha viszont maradt volna, ebben az idényben nem játszott volna egyébként sem, hiszen sérült, így pedig hatalmas lett volna a fizetési listájuk. Talán az a legjobb, ami történhetett jelen helyzetben, hogy Durant eligazolt, mert így egy fokkal hamarabb kezdhettek bele az újjáépülésbe, mint egyébként tették volna. Lehet, hogy hosszútávon így a jobb. Optimista, mindig a pozitívumokat nézi. Durant elment, ez a negatív része a dolognak, de gyorsabban léphettek tovább, és kerülhettek a következő fázisba.

A Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri Ernie Johnsonnak adott interjút, amelyben elmondta, Dwane Casey-vel és családjával már sokkal jobb a kapcsolata, DeMar DeRozan esetében viszont még rengeteget kell tennie ezért - Ujiri hisz benne, hogy Isten segítségével azért javulni fog a helyzet. Mint ismert, Casey-t azután menesztette az elnök, hogy előbbi az Év Edzője lett, DeRozan pedig a franchise arca volt, mielőtt elcserélte őt Ujiri San Antonióba. A helyettük érkező Nick Nurse és Kawhi Leonard-Danny Green páros azonban kulcsszerepet játszott a kanadaiak történetének első bajnoki címében.

A szakvezető elmondása szerint nehéz döntéseket kell hozni az NBA-ben, de ilyen a liga, főleg az elnöki székből. Mindig is azt mondta, hogy a két legnehezebb dolog az, ha elcserélnek egy játékost, illetve ha szabadügynökként távozik - ez történt DeRozannel, ami a kosaras szempontjából volt nehéz, majd tavaly nyáron Leonarddel, ami a klub részéről nem volt könnyű helyzet. Mindkét oldalát megtapasztalhatta, és az ilyen dolgok néha megrontják az emberi kapcsolatokat, ahogyan ez DeRozan esetében is történt.

Az Atlanta Hawks GM-je, Travis Schlenk Chris Kirschnernek (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy azt fogják vinni a drafton, akit az adott helyen a legjobbnak gondolnak. Schlenk szerint hibás döntés posztra húzni játékost, kivéve persze akkor, ha ugyanolyan tehetségű emberek vannak a kiválaszthatóak között. Olyan magasságokban azonban, ahol ők választhatnak majd, az elérhető legjobbat kell draftolniuk.

A végére ezúttal is draft új nevei maradtak. A Nevada hátvédje, Jalen Harris is bejelentkezett a börzére - 22 pontot, 7 pattanót és 4 gólpasszt átlagolt, az ESPN 100-as listáján pedig a 93. helyet foglalja el. A Kansas másodéves irányítója, Devon Dotson szintén ott lesz a drafton, és Jeff Goodman (ESPN) forrásai szerint bent is hagyja majd a nevét, nem fog visszalépni. A Kentucky másodéves kosarasa, Immanuel Quickley is a kiválasztható emberek között lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus