Hírmorzsák 2020-04-19 (10:00)

Mark Cuban szerint Luka Doncic túlszárnyalhatja Dirk Nowitzkit. Leon Rose nem tudja, mit csináljon Kevin Knox Jr.-ral. LaMarcus Aldridge a Spursnél vagy a Blazersnél vonulna vissza. Calvin Booth a Nuggets új GM-je. Spencer Dinwiddie a nigériai válogatottban szerepelhet a jövő évi olimpián. Sekou Doumbouya hazatért Franciaországba. Adam Silver és Michael Jordan között megállapodás volt, hogy a másik engedélye nélkül egyikük sem hozza nyilvánosságra a Last Dance felvételeit. CJ Elleby, Denzel Mahoney és Marek Blazevic is bejelentkeztek a draftra.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks új elnöke, Leon Rose még nem tudja, mit csináljon Kevin Knox Jr.-ral - fogalma sincs róla, hogy Knoxnak van-e jövője az együttesnél vagy sem. A hírek szerint Rose pont azt bánja leginkább a szezon hirtelen lezárásában, hogy nem tudta jobban megfigyelni a 20 éves kosarast - Knox egyébként 6.4 pontot és 2.8 pattanót átlagolt idén, nem volt nagy éve, de korábbi egyetemi edzője, John Calipari néhány hete elmondta, hogy későn érő típus, és nagy hiba lemondani róla.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Gerard Bourguet-val (FanSided) beszélgetett, akinek egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Luka Doncic túlszárnyalhatja Dirk Nowitzkit, mert sokat változott a játék az elmúlt 20 évben - sokkal nyitottabb lett, mint mikor a német legenda megérkezett az NBA-be. Doncicnak tehát megvan ez az előnye, de nyerhet MVP címeket és bajnokságokat is. Ezt reméli a tulaj, és tudja, hogy Nowitzki is ebben reménykedik - jó barátok Doncic-csal, oda-vissza támogatják egymást.

A San Antonio Spurs magasembere, LaMarcus Aldridge Michael C. Wrightnak (nba.com) adott interjút, amelyben elmondta, hogy két helyen fejezné be szívesen a pályafutását - jelenlegi klubjánál, illetve az előzőnél, a Portland TrailBlazersnél, bármelyik megfelelne neki. Jó emlékeket szerzett San Antonióból, egy nagyszerű család része, amely megérti őt, ő pedig megérti a Spurst. Ez is tetszik neki, de Portlandben elég komoly múltja van, úgyhogy ha visszatérne, azzal sem lenne problémája. Egyáltalán nem bánná, ha San Antonióban fejezhetné be pályafutását, de ha úgy dönt a klub, hogy fiatalít, és más irányba indul el, akkor szívesen térne vissza a Blazershez.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Calvin Booth lesz a Denver Nuggets új GM-je, erről nemrég külön is beszámoltunk.

Szintén Charania hozta a hírt, hogy a Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie nigériai útlevelet kap, így Nigéria válogatottjában játszhat a jövő évi olimpián. Dinwiddie nem kapott behívót a Team USA-től, hiába átlagolt 20.6 pontot és 6.8 gólpasszt ebben az idényben. A nigériai csapatban ott lehet mellette Al-Farouq Aminu, Josh Okogie és Ekpe Udoh is, a válogatottat pedig Mike Brown irányítja majd.

A Detroit Pistons újonca, Sekou Doumbouya hazatért Franciaországba, Párizsba, ez derült ki az instagramjáról. Mint ismert, a liga már nem tiltja a játékosok utazását az Egyesült Államokon belül, de ott sem ajánlatos túl sokat mozogni, és azt is csak az aktuális csapat jóváhagyásával érdemes. Emiliano Carchia (Sportando) úgy tudja, hogy a Pistons nem tudott arról, hogy Doumbouya hazautazik.

Ma éjszaka mutatják be Amerikában a Last Dance dokumentumsorozat első részét, így Adam Silver commish is megszólalt a Michael Jordan utolsó évéről szóló felvételekről és magáról a Chicago Bulls klasszisáról. Silver Tim Reynoldsnak (Associated Press) elárulta, hogy nehéz szavakba önteni, mennyie híres volt akkor Jordan és mennyire népszerű a Bulls. Andy Thompsonnak éppen ezért támadt az az ötlete, hogy az ő dicsőségüket meg kell örökíteni, pedig akkoriban a sportról egyáltalán nem volt többrészes dokumentumfilm.

Silver szerint nem készült volna el az alkotás, ha előre kijelölik, mennyi pénzt hajlandóak rááldozni. Nulla bevételük volt és rengeteg kiadásuk, de zsigeri megérzésük volt, hogy muszáj megcsinálniuk ezt, és annyit költenek, amennyit muszáj minden idők egyik legjobb sportolójának és egyik legjob csapatának megörökítésére. A jelenlegi commish azt is elmondta, hogy volt egy megállapodása Jordannel, miszerint a másik beleegyezése nélkül egyikük sem használhatja fel ezeket a felvételeket. Azt mondta MJ-nek, hogy a legrosszabb esetben nála van minden idők legjobb házimozija, amit majd mutogathat a gyerekeinek.

Spike Lee és Danny DeVito is meg akarta szerezni a felvételeket, de 2016-ig az NBA raktárában voltak. Ekkor a többek között a Coach Cartert és a Smallville sorozatot is jegyző Mike Tollin leült beszélgetni Jordannel. Tollin csinálta 2014-ben az Iverson című dokumentumfilmet, ami nagyon tetszett Jordannek - háromszor is megnézte, és saját bevallása szerint sírt rajta. Ez is segített, hogy végül bólintson, és igent mondjon arra, hogy elkészüljön a Last Dance. Silver egyébként 1998-ban az NBA Entertainment, tehát a szórakoztatásért felelős részleg vezetője volt.

A végére pedig a szokásoknak megfelelően jöjjön a draft. A Washington State másodéves wingje, CJ Elleby bejelentkezett a börzére - 18.4 pontot, 7.8 pattanót és 1.8 szerzett labdát átlagolt ebben az idényben 34%-os triplamutatóval. A Creighton hátvédje, Denzel Mahoney is ott lesz az idei drafton, legalábbis a jelen állás szerint - ő és Elleby sem fogadtak még ügynököt, tehát ha úgy döntenek, visszatérhetnek az egyetemre. A 18 esztendős litván magasember, Marek Blazevic is kiválasztható lesz majd idén, ezt az ügynöke jelentette be - Blazevic 6.1 pontot és 3.2 pattanót átlagolt a litván élvonalban és a EuroCupban a Rytas Vilnius színeiben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus