Hírmorzsák 2020-04-30 (19:30)

Ed Stefanski nagyon dicsérte Derrick Rose-t, de elcseréli az irányítót, ha megfelelő ajánlat érkezik rá. Pat Riley szerint közel van ahhoz a Heat, hogy újra bajnokesélyes legyen. Luke Walton úgy érzi, Buddy Hield nagyszerűen reagálta le, hogy a cserepadra került. Zach LaVine azt szeretné, ha a Bulls játékosai áldozatokat hoznának a fejlődés és a sikerek érdekében. Mark Cuban óvatosan optimista a szezon folytatásával kapcsolatban. Steve Clifford szerint időbe telik, mire formába kerülnek a játékosok. Isiah Thomas elmondta, mit mondott Wilt Chamberlain 1997-ben Michael Jordannak. James Worthy szerint Jordan a GOAT, de LeBron James is elképesztő játékos. Magic Johnsonról is dokumentumfilm készül. LeBron a végzős középiskolásoknak próbál segíteni.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley videoüzenetben beszélt a szezonról: szerinte közel voltak ahhoz, hogy újra bajnokesélyes szintű együttesük legyen. 41-24-gyel, vagy valahogy így álltak, pályaelőnyük lehetett volna a rájátszásban - nagyszerű évük volt. Azt sajnálja nagyon, hogy nem láthattuk a szezon végét, főleg azt követően, hogy sikerült megszerezniük Andre Iguodalát, Jae Crowdert és Solomon Hillt. Annak nagyon örül, hogy sikerült megfordítaniuk a dolgokat azzal, hogy megszerezték a megfelelő embereket - itt kiemelte Jimmy Butler sign-and-trade-jét, valamint Tyler Herro, Kendrick Nunn és Duncan Robinson nem várt produkcióit. Jó elegyet alkottak az elzárás-leválásból a gyűrűt támadó, a palánknak háttal dolgozó, valamint a kintről jól dobó kosarasok. Azt is hozzátette Riley, hogy rendkívül optimista a klub jövőjével kapcsolatban.

A Sacramento Kings vezetőedzője, Luke Walton Sam Amicknek és Joe Vardonnak (The Athletic) a Tampering podcastben elmondta, hogy Buddy Hield nem örült annak, amikor kikerült a kezdőcsapatból, de nem kezdett el folyamatosan problémázni ezen - azt mondta neki Hield, hogy "Te vagy az edző, azt teszem, amire szükség van". A tréner szerint hiába volt csere Hield, kezdő szintű perceket játszott, sok mérkőzésen a végjátékában is a pályán volt - ez pont olyan helyzet volt, amikor az embernek alá kell rendelnie magát a csapatérdekeknek, és ha ezt megteszi, az óriási érték. Walton úgy érzi, hogy Hield megtette ezt, és ezzel jobbá tette a Kingst.

A Chicago Bulls sztárja, Zach LaVine Alex Kennedyvel (HoopsHype) beszélgetett, és azt nyilatkozta, hogy már beszélt a gárda két új vezetőjével, Arturas Karnisovasszal és Marc Eversley-vel. LaVine elmondta, hogy azt szeretné, ha mindenki készen állna arra, hogy áldozatokat hozzon a siker és a fejlődés érdekében. Többször is nyilatkozott arról a leállás óta, hogy mennyire nem volt elégedett azzal, ahogy a Bulls teljesített idén, ez újfent szóba került. Úgy álltak a szezonhoz, hogy jók lesznek, és kiderült, hogy nem azok, ez pedig picit sokkolta is őket - nem volt jó a hozzáállásuk, és a csapategység sem volt elég jó. LaVine hozzátette, hogy a jövőben bizonyítaniuk kell, és rá kell cáfolniuk a kritikusokra.

A Detroit Pistons elnöke, Ed Stefanski Omari Sankofa II-nek (Detroit Free Press) adott interjút, melyben egy kérdésre elmondta, hogy azért nem cserélték el Derrick Rose-t a deadline előtt, mert úgy érezték, hogy nem kaptak eleget cserébe azért, amit az irányító a pályán és a pályán kívül tett az együttesért. Stefanski azt ecsetelte, hogy Rose-nak milyen komoly szerepe van a fiatalok mellett - felnéznek rá, mint korábbi MVP-re, így segíteni tud a kevésbé tapasztalt csapattársainak. Mindemellett a pályán is nagyszerű teljesítményt nyújt Rose, sokszor adott új lendületet a gárdának, többször is miatta tudtak nyerni, ami a fiatalok önbizalma szempontjából szintén nagyszerű. Ettől függetlenül azt is elmondta Stefanski, hogy minden lehetőséget meg fognak vizsgálni, ami adódik, és ha úgy látják, megéri megkötni egy üzletet, akkor meghúzzák a cseréjét.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a CNN-nek elmondta, hogy óvatosan, de optimista a szezon folytatásával kapcsolatban. Cuban azt is hangsúlyozta, hogy TV-n követhetik majd figyelemmel a mérkőzéseket a szurkolók - gyakorlatilag biztos, hogy zártkapus lesz az idény, ha sikerül is folytatni.

Az Orlando Magic vezetőedzője, Steve Clifford Roy Parrynek (Orlando Sentinel) adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy mennyi idő kellhet, mire a játékosok újra felveszik a ritmust. Clifford elmondta, hogy sokan lassan 6-7 hete nem fogtak kosárlabdát a kezükbe - ő div III-as játékos volt anno, de életében nem fordult még elő, hogy 6 hétig nem játsszon. A tréner úgy érzi, hogy elég sok idő fog kelleni, mire eljutnak oda, hogy rendes NBA szintű meccseket, főleg PO mérkőzéseket tudjanak játszani majd.

A Last Dance természetesen továbbra is téma. A Detroit Pistons akkori játékmesterét, Isiah Thomast megkérdezték, hogy mit mondott Wilt Chamberlain Michael Jordannek 1997-ben, amikor találkozott egymással a két legenda. Thomas szerint azt, hogy "Michael, megváltoztatták miattam a szabályokat, hogy ne tudjak dominálni, az esetedben meg azért változtatták meg a szabályokat, hogy dominálni tudj".

James Worthy is elmondta a véleményét a GOAT témakörben. Jordan egyetemi csapattársa, Worthy azt mondta az Inside the Greem Roomban, hogy soha nem láttunk még olyan fizikai adottságú kosarast, mint LeBron James, akire ez lényegében NBA-be érkezése óta igaz - a Dallas Cowboysnál is játszhatna az NFL-ben. Ettől függetlenül ha Worthy választhatna, Jordant választaná, akinek volt csapattársa és ellene is játszott bőven - LeBron egészen elképesztő kosaras, de szerinte Jordan minden idők legnagyobbja.

A Lakers legendája, Magic Johnson Kevin Frazierrel (Entertainment Tonight) beszélgetett, akinek elmondta, hogy sorozat készül az életéről a pályán és azon kívül is. Magic azt mondta, hogy lesz benne kosárlabda is, de az is szerepet kap, hogy hogyan építette fel magát újra, hogyan vált üzletemberré és azzá, ami ma. Azt is megerősítette, hogy Kobe Bryant utolsó szezonjáról is készülőben van egy alkotás - szerinte okos döntés volt, hogy Kobe-t abban az idényben mindenhova követte a kamera, mindent megörökítettek. Johnson szerint sok kulisszatitkot láthatunk majd, és Bryant családi életébe is betekintést nyerhetünk.

A végére pedig az előbb említett LeBron James maradt, aki az alapítványán keresztül, az XQ Institute-tal és az Entertainment Institute alapítvánnyal együtt külön műsort készít a középiskolás végzősök számára, amelyet május 16-án fognak leadni. James egy közleményben azt írta, hogy ezek a hónapok mindenki számára nehezek, de főleg azoknak, akik végzősök, és elmarad a ballagásuk. A ballagás élete egyik legszebb élménye volt - szeretnék, ha a végzősök tudnák, hogy gondolnak rájuk, és reményei szerint legalábbis egy kicsit segít majd nekik ez műsor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus