Hírmorzsák 2020-05-07 (20:15)

John Hollinger még most is sokat gondol arra, hogy mi van, ha 2014-ben a Memphis Grizzlies draftolja Nikola Jokicsot. Mi lehet még Jonathan Isaacből? A Warriors évek óta arra készül, hogy ajánlatot tudjon tenni Giannis Antetokounmpóért. Daryl Morey szerint Russell Westbrook és Ron Artest az a két Rockets-játékos, akiket a leginkább félreismernek az emberek. Jay Williams szerint nem fair azt várni, hogy Kevin Durant a feszített PO-menetrendben tér vissza sérüléséből. Jalen Brunson válla gyógyul, de nem eléggé ahhoz, hogy pályára léphessen. Jimmy Butler a Heatet dicsérte, nem megy az olimpiára. Udonis Haslem visszavonulása függ attól, lesz-e folytatása a szezonnak. John Wall szerint hármasra és kispadra van szüksége a Wizardsnak. Mark Cuban megpróbálta a Dallashoz csábítani Michael Jordant 2001-ben. Jordan elvette Horace Grant ételét, ha utóbbinak gyenge meccse volt.

Időről időre felröppen ez a pletyka, de Connor Letourneau (San Francisco Chronicle) is megírta most: a Golden State Warriors évek óta arra készül, hogy meg tudja szerezni Giannis Antetokounmpót, és ajánlatot tudjon adni a Milwaukee Bucksnak, amennyiben a görög sztár elérhetővé válik

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey az ESPN Los Angeles Mason & Ireland műsorának vendége volt nemrég, ahol elmondta, hogy ha valaki ismeri Russell Westbrookot, akkor kedveli. Westbrook az egyik játékos, aki úgy érkezett Houstonba, hogy jó pár negatív véleményt lehetett hallani, amikről kiderült, hogy egyáltalán nem igaz állítások, mert nagyon kedves fickó - a másik ilyen játékos Ron Artest volt Morey elmondása szerint. Vannak olyan kosarasok a ligában, akikről nem is érti, hogyan lehet az embereknek negatív a véleménye - Westbrook is közéjük tartozik.

Mint ismert, John Hollinger (The Athletic) visszatért a médiába, de előtte évekig a Memphis Grizzlies vezetőségében dolgozott, és több fontos döntésre is volt befolyása. Saját bevallása szerint nem nagyon szokott azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha... de Nikola Jokics 2014-es draftolásán mind a mai napig elmereng. Hollinger elmondása szerint a 22. picken nem volt opció a szerb sztár, de a 35. helyen elgondolkodtak rajta. Ő volt az első a Grizzlies azon listáján, ahol a bizonyos ideig még Európában hagyható játékosok voltak, de Jarnell Stokest választotta ki a Memphis a 22. helyen, aki elvileg ugyanaz a poszt lehetett volna, így Jokicsot végül otthagyták. Hollinger azt is leírta legutóbbi cikkében, hogy Stokes kiválasztása láncreakciót indított el: nemcsak Jokicsot bukták miatta, hanem Hassan Whiteside-ot is. Whiteside-nak jól sikerült az edzőtábora, de Stokes garantált szerződésen volt, így helyette Whiteside-ot rakták szabadlistára. Ugyanerre Jokics kiválasztása esetén nem lett volna szükség, hiszen utóbbi csak 2015-ben kezdte meg NBA karrierjét.

Az Orlando Magic 22 éves játékosa, Jonathan Isaac az off-szezon során idő előtti hosszabbítást köthet a floridai alakulattal, de eléggé megoszlóak a vélemények róla, erről írt cikket Josh Robbins (Orlando Sentinel). Egy játékosmegfigyelő azt mondta, hogy a sérülése előtt Isaac volt a liga legjobb védője. A magassága, a lábai és a kezei hossza, a gyorsasága, az, hogy több posztot is képes volt levédeni, és hogy értette, mi folyik a pályán, elképesztően jó megérzései voltak - minden emellett szólt. Az illető szerint Isaacnek mindene megvan ahhoz, hogy hosszú évekig a liga legjobbja legyen ebben a tekintetben, a határ pedig a csillagos ég a számára. Egy másik scout viszont azt mondta, hogy nagy kérdés, mennyire bírja a strapát Isaac, ráadásul pontszerzőként és shooterként is kérdőjeles még. Nem első, második vagy harmadik számú opció támadásban, márpedig azért draftolták őt a hatodik helyen, hogy az legyen. A játékosmegfigyelő úgy érzi, túl korán választották ki Isaacet - fiatal még, de scorerként és kinti dobóként is fejlődnie kell még.

Az ESPN szakértője, Jay Williams Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy semmilyen belső infója nincs barátja, a Brooklyn Nets sztárja, Kevin Durant állapotáról, de szerinte az idény várhatóan sűrített menetrendje elrentettő lesz KD visszatérése szempontjából. Williams szerint az egy dolog, ha valaki visszatér a következő idény kezdetén, amikor van elég hely és idő is regenerálódni, és van lehetőség játékba rázódni. Az viszont egy teljesen másik történet, ha valaki a rájátszás menetrendjében próbál újra pályára lépni egy ilyen sérülést követően. Szerinte nem fair Duranttől elvárni, hogy még ebben a szezonban megpróbálkozzon a visszatéréssel, de KD a maga ura - azt teszi majd, amit akar.

A Dallas Mavericks irányítója, a vállsérüléséből felépülőben lévő Jalen Brunson a 105.3 The Fan műsorában elmondta, hogy jól halad a rehabja, de bármennyire szeretne is játszani, és bármennyire is megtesz mindent annak érdekében, hogy zöld utat adjanak neki az orvosok, egyelőre úgy tűnik, hogy nem reális, hogy pályára tud lépni, akkor sem, ha júniusban folytatódik a szezon.

Arról reggel többször is írtunk, hogy egyelőre mindössze három csapatnál biztos az, hogy holnaptól kezdve elkezdik az edzéseket. Andrew Lopez (ESPN) úgy tudja, hogy a New Orleans Pelicansnél május 18-át lőtték be céldátumnak, de ez még változhat - Mark Medina (USA Today) jelentette, hogy ugyanekkor próbálja meg elkezdeni a tréningeket a Houston Rockets is. Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a Los Angeles Lakers május 16-án szeretne nekilátni az "alapozásnak" - Los Angelesben a jelenlegi kijárási korlátozások május 15-ig vannak érvényben. A Toronto Raptors folyamatosan egyeztet a város elöljáróival arról, hogy elkezdhessék az egyéni edzéseket, John Tory, Toronto polgármestere pedig azt nyilatkozta Doug Smith-nek (Toronto Star), hogy reményei szerint a hét végéig választ tud adni a klub számára. A Sacramento Kings bejelentette, hogy május 11-én akar visszatérni edzőközpontjába, a Miami Heat pedig május 13-át jelölte ki erre.

Maradjunk még a Heatnél. A gárda sztárja, Jimmy Butler Anthony Chiangnak és Barry Jacksonnak (mindketten Miami Herald) elmondta, hogy nagyon elégedett jelenlegi csapatával, nem is lehetne jobb helyen. Butler szerint a pont megfelelő tapasztalt és a fiatal játékosaik vannak - utóbbiak tudják, mi a feladatuk, és alig várják már, hogy visszatérhessenek a pályára. Korábbi együtteseinél is sok emberrel épített ki kiváló kapcsolatot, de a Heat különleges. Butler arra is célzott, hogy nem lesz ott az olimpián - mondta Carmelo Anthonynak, hogy ha megy, akkor bevállalja ő is, de Anthony mondta neki, hogy nem lesz ott a válogatottban.

A Heat klublegendája, Udonis Haslem az NBA TV eheti adásában elmondta, hogy hatással lehet a koronavírus és a leállás arra, hogy visszavonul-e az idény végén vagy folytatja még egy évig. Haslem elmondása szerint három dolgot tűzött ki maga elé. Egyrészt saját elhatározásából akarja abbahagyni a játékot. Másrészt szeretné átadni a Heat kultúráját a következő generáció számára. Harmadrészt pedig mindig is az volt a célja, hogy egy nagyszerű PO-meneteléssel vonuljon vissza. Jelenleg egyik dologra sincs befolyása, úgyhogy kíváncsian várja a fejleményeket.

Arról is volt már szó nem egyszer, hogy a Washington Wizards irányítója, John Wall az All the Smoke vendége volt, ahol sok mindenről szót ejtett. Wall többek között azt is elmondta, hogy ott van ő, Bradley Beal, illetve Rui Hachimura is, akikre lehet építeni, de úgy érzi, szükségük van egy bika hármasra - olyas valakire, aki nagy harcos, helyzeteket tud kreálni, és be is tudja dobni a triplákat. A játékmester emellett hozzátette, hogy úgy gondolja, a kispadot is meg kell erősíteniük.

A végére pedig Michael Jordanről maradt két történet. Egyrészt a The Jordan Rules írója, Sam Smith a KNBR-en beszélgetett Jordan és Horace Grant viszonyáról. Több játékos is elmesélte Smith-nek az évek alatt, hogy Jordan egyszerűen elvette Grant ételét a repülőn, amikor az erőcsatárnak gyenge meccse volt - megmondta a stewardesseknek, hogy ne adjanak neki ételt, mert nem érdemli meg. Másrészt a Dallas tulajdonosa, Mark Cuban elmesélte, hogy mikor megvette a Mavst, Jordan éppen akkor készült aláírni szerződését a Washington Wizards-dzal, ügynöke, David Falk pedig megkérdezte tőle, hogy miért nem találkozik Jordannel? Cuban erre fogta magát, elment Falk irodájába, majd megpróbálta meggyőzni MJ-t, hogy ne írja alá a wizardsos szerződését, hanem menjen inkább a Mavshez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus