Hírmorzsák 2020-05-08 (11:15)

Steve Kerr szerint jót tett kapcsolatuknak, hogy egymásnak mentek egy edzésen Michael Jordannel, de nem büszke az esetre. Mark Cuban James Harden cseréjéhez hasonlította Kristaps Porzingis megszerzését. Giannis Antetokounmpo komoly hackertámadás áldozata lett. Pau Gasol Kobe Bryant haláláról beszélt. Rich Kleiman szerint irreális az, hogy Kevin Durant még ebben az idényben visszatér. Van olyan vezető, aki attól fél, hogy valamelyik beosztottja meghal a szezon újraindítása miatt. Többen attól tartanak, hogy lesznek, akiknek a játékára negatív hatással lesz a koronavírustól való félelem. Mike D'Antoni nem aggódik. 37.3 fokos hőemelkedéssel már nem lehet bemenni az edzőközpontba. Elhunyt az Indiana Pacers megalapítója, Mike Storen.

Arról reggel olvashattatok már, hogy Mark Cuban mellett CJ McCollum sem biztos abban, hogy megéri újraindítani a szezont. Ehhez kapcsolódik, hogy Henry Abbottnak (TrueHoop) egy ligában dolgozó vezető elmondta, attól fél, hogy mi van akkor, ha valaki meghal a szezon folytatása közben. Ez egy halálos vírus, és az NBA-ben, valamint annak környékén is elkapták már jó néhányan, a tünetek pedig néhány esetben elég súlyosak voltak.

Baxter Holmes (ESPN) információi szerint több csapat vezetői amiatt aggódnak, hogy a játékosokat és a szakmai stáb tagjait lélektanilag negatívan érintheti, hogy a koronavírus közben visszatérnek az edzőközpontokba - főleg a germofóbokat (akik különösen rettegnek a baktériumoktól). Sokak szerint ez hatással lehet a pályán nyújtott teljesítményre is. Egy keleti konferenciában dolgozó edző szerint lesznek, akik könnyebben kikapcsolják a külvilágot, de lesznek olyanok is, akiknek ez óriási kihívás lesz. Egy keleti főcsoportban dolgozó GM máshogy gondolkodik: vannak, akik állnak a nehézségek elé, meg vannak, akiknek meg kell mondani, hogy ha nem játszik, nem kap pénzt - utóbbiak esetében ekkor derül ki, hogy valaki mennyire komolyan gondolja a problémáját.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni nem aggódik, ott lesz az oldalvonal mellett, ha folytatódik az idény, hiába van nagyobb esélye a megbetegedésre vagy esetleg arra, hogy belehal a ferzőzésbe - ő a liga második legidősebb trénere, 69 éves. A hírek szerint maszkot fog viselni a meccseken, és bízik Adam Silverben és a ligában, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket fogják megteremteni.

Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, hogy az NBA protokollja szerint az a személy, akinek 99.1 Fahrenheit a hőmérséklete, azaz nagyjából 37.3 Celsius-fokos hőemelkedése van, aznap nem léphet be az edzőközpontba.

Térjünk még vissza az elején említett Mark Cubanhez, akit Brice Paterik (Dallas Morning News) arról kérdezett, hogyan tudott a Dallas Mavericks ilyen jó üzletet kötni Kristaps Porzingisért. Cuban azt mondta, hogy olyan volt ez a csere, mint a James Harden-féle - sokan kérdezték, hogy miért nem őket kereste meg a New York Knicks. A tulaj úgy érzi, sokszor döntő a ligában, hogy kivel tud jól együtt dolgozni az ember, ők pedig ilyen szempontból mindig is jó viszonyban voltak a Knicksszel. A New York-iak szóltak nekik, hogy korábban érdeklődtek Porzingis iránt, itt van egy ajánlat, kell vagy nem kell? Ők meg igent mondtak.

Arról tegnap este olvashattatok, hogy Jay Williams szerint nem fair Kevin Duranttől azt várni, hogy visszatér az idei rájátszásban. Durant üzlettársa, Rich Kleiman nagyjából ugyanezt mondta el Frank Isolának és Wes Wilcoxnak a Sirius XM NBA Radio műsorában - szerinte nem reális, hogy KD ebben az idényben pályára lép, de ez csak az ő véleménye. Nem nagyon mentek bele mélyebb beszélgetésekbe ezzel kapcsolatban, de úgy érzi, Durant szólt volna neki, ha bármi változás lett volna a korábbiakhoz képest. Azért is tűnik irreálisnak ez Kleiman számára, mert óriási a bizonytalanság, nemcsak az NBA-ben, hanem a mindennapi életben is.

A Last Dance következő részében szerepet kap majd az a jelenet is, amikor Michael Jordan és Steve Kerr egymásnak mentek a Chicago Bulls egyik edzésén. A Golden State Warriors vezetőedzője Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy nem büszke erre a dologra. Rendszeresen történik ilyen minden csapaton belül, ekkora a versenyszellem a játékosok között az edzéseken, de nagyon furcsa lesz, hogy ő és Jordan is kamera elé állnak majd, és az egész világ ezt fogja boncolgatni. Kerr szerint nem véletlen, hogy nem lehet videózni edzéseken.

Felvételek ugyan valószínűleg nem lesznek az esetről, mert nem 1998-ban történt, de az sem lesz túl szórakoztató, hogy beszélnek róla. Jordan még aznap felhívta, elnézést kért, és bármennyire furcsa is, ez szükséges lépés volt a kapcsolatukban - utána sokkal jobban megértette őt Jordan, és fordítva is igazi volt ez. Ezt követően sokkal jobban kijöttek egymással, egymás oldalán harcoltak, és úgy érezte Kerr, hogy Jordan jobban bízott benne a balhé után. Végülis jól alakultak a dolgok, de nem beszélték erről azóta - ő nem is igazán gondol erre az esetre, de rákérdeztek nála, hiszen különleges helyzetről volt szó.

Pau Gasol Ryan Warddal (ClutchPoints) Kobe Bryant haláláról beszélgetett. A spanyol magasember elmondta, hogy hazafelé vezetett, amikor hallotta a hírt, és teljesen lefagyott mentálisan és érzelmileg is. Nem is nagyon akart tovább menni, de haza akart vezetni, hogy megtudja, mi történt. Amikor hazaért, az volt az első reakciója, hogy ez biztosan nem lehet igaz, ez valami nagyon beteg vicc. Hiába konstatálta, hogy igazak a hírek, napokig nem akarta elhinni. Olyan volt neki Kobe, mintha a bátyja lett volna - mindig számíthatott, támaszkodhatott rá.

84 esztendős korában elhunyt Mike Storen, aki 1967-ben megalapította az Indiana Pacerst, a klub első GM-je volt, 1973-74-ben pedig az ABA kommiszárjaként is tevékenykedett.

A végére a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo maradt, akinek feltörték a közösségi médiában található fiókjait, és durva megjegyzések sorát tették azokon - azóta természetesen ezt észrevették, az illetékesek intézkedtek. Giannis természetesen elnézést kért mindenkitől, akit a hacker megbántott - szóba került LeBron James, Khris Middleton, a Bucks, Stephen Curry és családja, de még Kobe Bryant is. Ami a nagyobb baj a görög MVP szempontjából, hogy a telefonját, az emailjét és a bankszámláit is feltörték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus