Hírmorzsák 2020-05-12 (09:45)

Kyrie Irving Kemba Walker ellen akar játszani - szerinte mindenki kíváncsi erre a párharcra. Jayson Tatum nem akarta, hogy a Boston draftolja, a Sunshoz akart kerülni. Davis Bertans szerint nagyobb demokrácia van a Wizardsnál, mint a Spursnél. Blake Griffin készen áll a szezon folytatására. Michael Jordan szerint a sikernek ára van. Daryl Morey nem nézi a Last Dance-t. A Kings több tízmillió dollárt is bukhat a koronavírus miatt. Szeptemberig dönthet a liga arról, felmondja-e a jelenlegi kollektív szerződést - Adam Silver szerint a mostani CBA-t nem egy hosszan tartó világjárványra tervezték. A liga felméri, kiket akarnak látni a csapatok a draft előtti felmérőn. Kai Sotto a G-Ligába megy az egyetem helyett.

Jason Anderson (Sacramento Bee) értesülései szerint a Sacramento Kings több tízmillió dollárt bukhat. Az NBA leállása és az élő események elmaradása drasztikus hatással van a Golden 1 Centerre - a csapat bevételeinek több mint a fele az ilyen rendezvényekből származik. A Kings visszatéríti a jegyek árát akár törölték az adott eseményt, akár nem - a meccsekbelépőkre is igaz ez, de lehet kérni azt is, hogy a következő idényre legyenek érvényesek a jegyek, ez egyébként a New York Knicksnél is ugyanígy adott.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a liga és a Játékosok Szakszervezete megegyeztek abban, hogy szeptemberig kitolják az NBA opcióját arra, hogy vis maiorra hivatkozva felmondja a jelenlegi kollektív szerződést - az eredeti, 60 napos opció ezen a héten járt volna le. Ezzel a megállapodással mindkét fél pontosabb képet kaphat a koronavírus miatti leállás gazdasági hatásairól - több, pénzügyileg problémás pontot is újratárgyalhatnak, mint például a fizetési sapka vagy a luxusadó.

Adam Silver múlt pénteken, a játékosoknak tartott konferenciabeszélgetés során már pedzegette, hogy lesznek változások, mondván a jelenlegi CBA-t nem egy hosszan tartó világjárvány esetére tervezték. Nincs olyan mechanizmus benne, ami megfelelően lőné be például a fizetési sapkát, amikor ennyire bizonytalan a helyzet. A következő szezonba úgy mennek bele, hogy lehet a bevételük 10 milliárd dollár is, de elképzelhető, hogy csak 6 lesz, vagy még annál is kevesebb.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a liga kiküldött a csapatoknak egy kérdőívet, hogy kit akarnak látni az idei draft előtti felmérőn - azt még mindig nem tudni, hogy ennek mikor lesz az időpontja. A hírek szerint az NBA annak a lehetőségét is vizsgálja, hogy csak virtuális verzióban legyen megtartva a "Combine" - annyi biztos, hogy most nem lesznek annyian egy helyre csődítve, mint normál esetben, ezért is akarja felmérni a liga, hogy a klubok kiket szeretnének megnézni. Mint ismert, a fiatal tehetségeket sok szempontból mérik ezen az eseményen, és itt szoktak interjúzni a csapatokkal.

A Detroit Pistons magasembere, Blake Griffin Sage Steele-lel (Encore) beszélgetett, akinek elmondta, hogy nagyszerűen érzi magát, jó ideje zöld utat kapott arra, hogy teljes értékű edzésmunkát végezhessen és játszhasson, csak egyszerűen otthon van, bezárva, mint mindenki más. Griffin hozzátette, hogy bármikor is folytatódik az idény, ő készen áll rá.

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving Darryl "Truck" Bryanttel beszélgetett Instagram Live-on, ahol felmerült a kérdés, hogy ki ellen szeret igazán játszani. Irving azt mondta, hogy Kemba Walker ellen akar pályára lépni, mert nagyon tisztelik egymást, ráadásul mindenki kíváncsi erre a párharcra - mint ismert, Walker váltotta Irvinget a Boston Celticsnél. Irving elmondta, hogy mindig nagyszerű meccseket vívnak egymás ellen - Walker is dob nekik 40-et, meg ő is Walker csapatának. Megy az adok-kapok, de ilyen környéken nőttek fel - Irving New Jersey-ben nőtt fel, Walker pedig Bronxban.

A Boston feltörekvő sztárja, Jayson Tatum az All the Smoke podcast vendége volt, ahol elmesélte, hogy nem akarta, hogy a Celtics draftolja - a Phoenix Sunshoz akart kerülni, mert nagyszerű beszélgetést folytatott a draft előtt az arizonaiak akkori vezetőedzőjével, Earl Watsonnal. Tatum elmondta, hogy a Boston volt kelet első számú csapata, ott volt Isaiah Thomas, Jaylen Brown, Marcus Smart, Al Horford és Jae Crowder, ezért úgy érezte, hogy nem fog játszani - hozzátette, hogy szerencsére minden jól alakult.

Tim Kawakami (The Athletic) hozta a hírt, hogy Mark Stevens újra teljes értékű kisebbségi tulajdonosa a Golden State Warriorsnak, és visszatért az együttes végrehajtó testületébe is. Stevens még a tavalyi döntő harmadik mérkőzésén lökte meg Kyle Lowryt, majd kiabált az irányítóra, ami miatt a teljes 2019/20-as idényben fel volt függesztve - nem járhatott a meccsekre és nem vehetett részt semmiféle, Warriorsszal kapcsolatos eseményen. Azt nem tudni pontosan, hogy mekkora Stevens részesedése, de valahol 2 és 10% között van.

A Washington Wizards lett játékosa, Davis Bertans a Justin Kutcherrel beszélgetett a Wizz Social Hour műsorban. Bertans elmondta, hogy számára az a legnagyobb különbség a fővárosiak és a San Antonio Spurs között, hogy a Wizardsnál nagyobb a demokrácia - San Antonióban legtöbbször az van, amit Gregg Popovich mond. Alig pár ember volt az ott töltött ideje alatt, akinek igazat adott Pop - 150%-ig biztosnak kell lenned, hogy jó, amit mondasz, ha az ellenkezőjét állítod annak, amit ő. Washingtonban bátran elmondhatja az ember a véleményét, és biztonságban érzi magát, semmi nem fog történni. Ha nincs igazad, maximum kijavítanak, de ennyi - ez a nagy különbség a két gárda között.

Mint ismert, a Last Dance legutóbbi két részében Michael Jordan kegyetlenebb énje is előkerült. A Chicago Bulls legendája azt mondta, hogy minden áron nyerni akart, és ha valakinek nem ez volt a hozzáállása, az jobb, ha nem volt mellette, mert addig gúnyolta az illetőt, amíg fel nem nőtt az ő szintjére - ha ez nem történt meg, akkor pokollá tette az életét. Jordan szerint ára van a sikernek és annak, ha valaki vezető. Húzta magával a többieket és kihívásokat állított eléjük akkor is, amikor azok nem akarták. Kiérdemelte, hogy ezt tehesse, mert mások követték - nem bírták, amit ő igen. Amikor valaki csatlakozott a Bullshoz, azon a szinten kellett játszania, amin ő, nem érte be kevesebbel.

A Last Dance hetedik és nyolcadik része 5.1 milliós átlagnézettséget hozott az ESPN-en - megint a korábbi epizódot néztek többen, 5.3 millióan, míg a nyolcadik részt 4.9 millióan. Ide kapcsolódik az is, hogy felkerült a netre árverésre egy 15.000 dolláros csekk, amit Jordan az 1997/98-as szezon közben állított ki a Trump Casino Indianának. A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey pedig elárulta, hogy nem nézi a Last Dance-t - ha egy erkélyen lenne, inkább leugrana, mert Clevelandben nőtt fel, és nem akarja látni, ahogy Jordan elveri Craig Ehlót és akkori kedvenc csapatát a Cavst.

A végére ezúttal Kai Sotto maradt - a Fülöp-szigeteki center úgy döntött, hogy Jalen Greenékhez hasonlóan kihagyja az egyetemet, és megy a G-Liga Select Teamjéhez játszani a most következő idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus