Hírmorzsák 2020-06-24 (08:45)

Avery Bradley úgy döntött, hogy inkább nem játszik Orlandóban, nélküle kell nyernie a Lakersnek - JR Smith érkezhet a helyére, jöhet a Caruso-time? Tyler Johnson a Netsé, David Nwaba a Houstoné. Mike Budenholzer szerint nekik nagy előny, hogy Giannis Antetokounmpo egészséges, nem érdekli sem a riválisok sztárjainak állapota, sem az elvesztett hazai pálya. Nikola Jokics és két Suns-játékos is koronavírusos. 

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, Nikola Jokics, a Denver Nuggets centere koronavírusos, emiatt egyelőre nem térhet vissza csapatához - egyébként az ESPN úgy tudja, hogy azért arra számítanak, hogy nagyjából egy hét múlva megteheti ezt.

Ide kapcsolódik, hogy a Phoenix Sunsnál is koronavírusos lett két játékos, írja a The Arizona Republic - a nevüket nem árulták el.

Folytatódik a szezon végét kiülők névsora: Avery Bradley, a bajnokesélyes Los Angeles Lakers egyik alapembere döntött úgy, hogy inkább nem tér vissza az idény befejezésére. Az ok az, hogy inkább a családjával, feleségével és három gyerekével szeretne lenni, megóvni őket - erről a kitűzött határidőig informálta is csapatát, a Lakers nyugtázta a dolgot és igyekszik pótolni valahogy a 44 meccsen kezdőként pályára lépő játékost. Bradley hat éves fia, Liam korábban nehezen birkózott meg olyan betegségekkel, amelyek a légzését nehezítették, így a játékos inkább nem teszi ki veszélynek.

Az ESPN forrásai szerint egyébként a Lakers a helyére JR Smith-t szeretné leigazolni, aki a 2018/2019-es szezonban játszott utoljára, akkor is csak pár meccset - LeBron Jamesszel meglévő kapcsolata és rutinja azért értékes lehet a klub számára, de februárban edzett már náluk és akkor inkább Dion Waiterst szerződtették.

Ugyanakkor ez egy lehetőség lehet Alex Caruso számára is, aki játékperceinek 80%-át akkor kapta ebben a szezonban, amikor Bradley a padon ült, vagy sérült volt - márpedig nála jobb netratingje csak LeBron Jamesnek van a csapatbam.

Mike Budenholzer, a Milwaukee Bucks vezetőedzője szerint csapata számára óriási előny, hogy van egy egészséges Giannis Antetokounmpójuk. A regnáló MVP parádés szezont futott, de éppen a leállás előtt szenvedett kisebb sérülést és valószínű volt, hogy egy időre kiesett volna - így viszont most meggyógyult, kipihente magát, feltöltődött és 100%-os állapotban van. Budenholzer szerint az a legnagyobb feladatuk, hogy visszafogják Giannist, mert különösebb nyomás nincs rajtuk kívülről, de Giannis nagyon hajtja őket.

Azt is hozzátette, hogy ő most semmi mással nem foglalkozik, csak azzal, hogy a csapata minél felkészültebben várhassa az újraindítást - megkérdezték tőle, hogy nem aggódik-e amiatt, hogy a riválisok vezérei kipihenték magukat, de azt válaszolta, hogy ez még eszébe sem jutott. Tény, hogy ők többet pihentették sztárjaikat, Giannist is az alapszakaszban és nem kellett olyan dolgokkal törődni, mint Kawhi Leonard load managementje, vagy LeBron James életkora, de ez nem számít, csak az a fontos, hogy az ő csapata milyen formában lesz. Ugyanez a véleménye arról is, hogy a buborék miatt nem lesznek hazai pályán a PO-ban, hiába harcolták már ezt ki maguknak korábban - annyit mondott erről, hogy ez van, nem fognak sírni miatta, hanem teszik a dolgukat.

Van egy aláírás is, Tyler Johnson ugyanis megegyezett a Brooklyn Nets csapatával. A dobógépet a Phoenix Suns tette ki a keretéből még februárban, azóta többen is érdeklődtek iránta, legutóbb arról volt szó, hogy a Houston Rockets is szeretné megszerezni, de végül a Nets lett a befutó - a Brooklyn korábban is szerette volna már leigazolni, de akkor még a Miami Heat tartotta az ajánlatot. A Nets egyébként Theo Pinsont tett ki emiatt a keretéből.

A Houston közben David Nwabával erősített és Isaiah Hartensteint tette ki a keretéből a kedvéért - Nwaba két évre írt alá, viszont még mindig sérült, télen szakadt el az Achillese a Netsnél, utána kitették a keretből és azóta is lábadozik. Ő így Orlandóban nem fog játszani, inkább a következő szezonra készül már ezzel a Rockets.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus