Hírmorzsák 2020-06-28 (09:45)

Chris Paul szerint nem gond, hogy vannak ellenvélemények a szezon folytatásával kapcsolatban. A Pelicans könyű menetrendjének megvan az oka. Courtney Lee ott lesz a csapattal Orlandóban. A liga egy második helyszínről tárgyal, ahol a buborékból kimaradó csapatok játszhatnának. Tobias Harris szerint új esélyt kaptak. Jabari Parker koronavírusosan teniszezgetett, Joe Ingles csúnya dolgon kapott egy fiút.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, az NBA engedélyt adott különleges mezek viselésére a szezon folytatásakor – részletek ezen a linken.

Chris Paul, a Játékosok Szakszervezetének (NBPA) elnöke kifejtette, hogy szerinte semmi gond nincs azzal, hogy nem mindenki véleménye egyezik az újraindítással kapcsolatban. Mint ismert, június 5-én egyhangúlag szavazta meg 28 csapat képviselője – az NBPA jóváhagyásával – a folytatást, azóta azonban ezt ellenző hangok is felerősödtek Kyrie Irving és Avery Bradley vezetésével. Paul szerint ők egy nagy családot alkotnak, és a családokban sem mindig mindenről van egyetértés.

A New Orleans Pelicans hátralévő menetrendje a legkönnyebb az orlandói buborék csapatai közül, mindössze két mérkőzést játszanak pozitív mérlegű együttesek ellen Zion Williamsonék. Ez Rod Walker (NOLA.com) szerint azért van így, mert ha a leállás előtti menetrendet vesszük alapul, akkor 18-ból csak három ilyen derbije lett volna a gárdának – a Sixers, a Clippers és a Jazz ellen.
New Orleans városa egyébként maga is „licitált” lehetséges helyszínként - a város polgármestere is támogatta az ötletet, ezzel jelezték volna, hogy készen állnak az újranyitásra. Orlandóval azonban nem tudtak versenyezni, mivel ott gyakorlatilag egy elkülönített város áll majd a kosarasok rendelkezésére, illetve az ABC/ESPN is a Disney égisze alá tartozik.

A Dallas Mavericks dobóhátvédje, Courtney Lee vádlisérülés miatt valószínűleg kihagyja a szezon hátralévő részét, de ez nem akadályozza a játékost, hogy ott legyen társaival a folytatásban - az öltözőben is nagy szükség lehet a tapasztaltabb veteránok hangjára . Lee 2009-ben éppen az Orlando Magic színeiben járt a nagydöntőben, nem ismeretlen tehát számára a város.

Az NBA és az NBPA egy esetleges második helyszínről tárgyal, ahol a buborékból kimaradó nyolc együttes közösen készülhetne, meccseket játszhatna. Az érintett csapatok a Chicago Bulls, a New York Knicks, a Golden State Warriors, a Minnesota Timberwolves, az Atlanta Hawks, a Charlotte Hornets, a Cleveland Cavaliers és a Detroit Pistons.

A folytatásban érintett Philadelphia 76ers bedobója, Tobias Harris az ESPN First Take című műsorában elmondta, hogy egyelőre a várakozásokon alul teljesítenek. Sérülések is nehezítették a dolgukat, és a csapaton belüli kémia sem volt az igazi – Orlandóban egy új esélyt kapnak, hogy megmutathassák, mit tudnak. 

Jabari Parkert teniszezésen kapták – három nappal azután, hogy pozitív koronavírus-tesztet produkált a Sacramento Kings játékosa. Parker egy chicagói parkban teniszezgetett szombaton, pedig két nappal korábban még olyan közleményt adott ki, miszerint önkéntes karanténba vonul. A csapat vizsgálja az eset körülményeit. 

A végére pedig a Utah Jazz sokoldalú kiscsatára, Joe Ingles maradt – az ausztrál annak a  gördeszkázó fiúnak üzent, aki a kocsibejárójukra pisilt. Ingles szerint a biztonsági kamera rögzített minden apró részletet... 

Fotó: Bleacher Report

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus