Hírmorzsák 2020-07-15 (10:30)

James Harden megérkezett Orlandóba. Michael Beasley koronavírusos, elhagyta az orlandói buborékot. Nikola Jokics átesett a karanténidőszakon, elkezdhet edzeni a többiekkel. Harrison Barnes is elkapta a vírust, Luc Mbah a Moute sem érkezett még meg. Dennis Schröder elhagyja a buborékot. Jimmy Butler a saját nevét sem akarja rátenni a mezére.

Arról már reggel beszámoltunk, hogy a Sacramento Kings kiscsatára, Harrison Barnes koronavírusos, de a tervek szerint csatlakozik majd a csapatához Orlandóban - az elutazás előtt mutatták ki nála a fertőzést, de jól van.

Viszont van még egy koronavírusos játékos: Michael Beasley most térne vissza az NBA-be a Brooklynnál, egy hete sincs, hogy leigazolták, de pozitív lett a tesztje, úgyhogy már el is hagyta az orlandói buborékot. Sean Marks GM szerint Beasley egy hotelbe került és sorozatban hat negatív teszteredményt kell produkálnia ahhoz, hogy visszatérhessen a csapathoz - nem biztos, hogy ez megtörténik.

Jó hír viszont, hogy Nikola Jokics megérkezett Orlandóba, sőt, átesett a karanténidőszakon is, úgyhogy csatlakozhat a csapatához. A Denver Nuggets még azért végez rajta egy fizikai felmérést, mielőtt engedik edzeni, de elvileg már nincs akadálya annak, hogy együtt dolgozzon a társaival - Mike Malone vezetőedző elmondta, hogy megkönnyebülést látott játékosán annak kapcsán, hogy végre túl van a karanténon és a kosárlabdával foglalkozhat.

Szintén megérkezett Orlandóba James Harden: Szakállról nem lehetett tudni, hogy miért nem tartott a csapatával múlt héten, majd kiderült, hogy Russell Westbrook koronavírusos és felmerült, hogy talán Harden is ilyen okokból maradt távol. Kedd este viszont megérkezett és semmi információt nem közöltek vele kapcsolatban, csak hogy a szokásos kétnapos karantén következik számára - helyszíni források szerint jó állapotban van, fizikálisan abszolút felkészült. Westbrook természetesen még nincs a helyszínen és Luc Mbah a Moute sem érkezett meg a Houstonnál.

Dennis Schröder, az OKC irányítója közben azt jelentette be, hogy három-négy héten belül el fogja hagyni a buborékot, mert ott akar lenni második gyermeke születésénél - mint mondta, szereti a kosárlabdát, de a család az első, úgyhogy bármilyen következményekkel is jár a távozás, ő akkor is ezt fogja választani. Ha egy játékos kevesebb mint hét napra távozik, akkor a visszatérése után négy napig kell karanténban lennie és minden távol töltött napján negatív teszteredményt kell produkálnia.

Jimmy Butler, a Miami Heat vezére úgy döntött, hogy ő semmilyen nevet nem szeretne a meze hátára - mint ismert, a Black Lives Matter miatt különleges neveket viselhetnek a játékosok Orlandóban, Butler viszont azt szeretné elérni, hogy semmit se kelljen a hátára írni. A Heat közzé is tette, hogy mely játékosa mit választott, Butlernél pedig üresen maradt ez a rész.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus