Hírmorzsák 2020-07-16 (19:00)

Zion Williamson elhagyta a buborékot az egyik családtagja egészségügyi gondja miatt. Alex Caruso Black Lives Matter mezfelirattal játszik majd. A Nets új játékost igazol Michael Beasley helyére, Justin Anderson esélyes. Jamal Crawford alig hitte el, hogy szerződést kapott egy NBA csapattól. Spencer Dinwiddie és Rudy Gobert szerint sem a besúgóvonal használata a megoldás a karanténszabályok betartására. Jimmy Butler a szobájában edzett, feljelentették. Kelly Oubre Jr. játéka az orvosi stáb kezében van. Giannis Antetokounmpo nem panaszkodik a szobája miatt.

A New Orleans Pelicans közleményben jelentette be, hogy Zion Williamson távozott a buborékból egy, a családját érintő sürgős egészségügyi probléma miatt. David Griffin emellett azt is hozzátette, hogy a család iránti tiszteletből nincs több kommentárjuk ezzel kapcsolatban - azt nem tudni, hogy kivel van probléma Zionéknál. Annyi biztos, hogy a jelenlegi szabályok értelmében négy nap karantén vár Williamsonra, ha a távolléte utolsó hét napjában minden nap negatív koronavírustesztet produkál (nyilván ha nincs távol 7 napig, akkor nem kell 7 napnyi minta). Ha viszont ez nincs meg, akkor 10 napig lesz karanténban a tavalyi 1/1-es. A Pelicans július 30-án, két hét múlva kezdi meg az alapszakasz hajráját a Utah Jazz ellen.

Ha már Lakers: Alex Caruso bejelentette, hogy Black Lives Matter felirattal a mezén fog játszani. Caruso azt mondta, hogy mivel sok fiatal fehér srác példaképének tekinti őt, úgy érzi, fontos, hogy megmutassa, ez a helyes dolog.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Brooklyn Nets elbúcsúzott Michael Beasley-től, új játékost igazolnak a helyére - mint ismert, Beasley koronavírusos lett, el is hagyta már az orlandói buborékot, de úgy tűnik, nem vár rá a Nets. Charania úgy tudja, hogy Justin Anderson leigazolására továbbra is jó esélyek mutatkoznak - az ő szerződtetése már Beasley és Jamal Crawford megszerzése előtt is napirenden volt Brooklynban.

Maradjunk még Jamal Crawfordnál, aki tegnap az újságíróknak elmondta, alig akarta elhinni, hogy szerződést kapott. Elment aludni, majd másnap felkelt, és nem tudta, hogy álmodta-e az egészet, vagy tényleg megtörtént, a Nets valóban ajánlatot tett-e neki, ő pedig tényleg aláírta-e azt. Megköszönte Istennek és azoknak, akik segítettek neki. Egy éve nem volt csapata, és ilyenkor az ember elkezd kételkedni abban, hívják-e még bárhova. Sok mindent átélt az elmúl időszakban. Eleinte egyáltalán nem értette, miért nem keresi senki. Épp megnyerte a legjobb csapattársnak járó díjat, így ilyen szempontból kevés gond lehetett vele. Játékban persze más szerepe volt utolsó évében, inkább mentor volt már, de amikor pályára küldték, mindig megállta a helyét. Aztán elkezdett máshogy hozzáállni ehhez - úgy volt vele, hogy ha egy olyan meccs számára az utolsó, amin a padról beszállva 51 pontot szerez, akkor legyen, nem mindennapi kilépő az ilyen. Kezdett megbékélni azzal, hogy soha nem fog már az NBA-ben játszani, ráadásul több időt tölthetett a családjával, de most nagyon örül, hogy visszatérhet

Az előbb említett Charania hozta a hírt, hogy a liga egy kiküldött levélben hangsúlyozta a csapatoknak, hogy meg nem engedett személlyel személyes kapcsolatba lépni vagy őt bevinni a buborékba szigorúan tilos. A hírek szerint a kluboknak a következő csapatmegbeszélésük egy részét arra kell szánniuk, hogy elmagyarázzák a liga által hozott egészségügyi protokollokat. Malika Andrews (ESPN) emellett hozzátette, hogy ebben a levélben benne volt a maszkhasználatra való figyelmeztetés és az is, hogy megfelelő öltözetben kell fogadni a szobaszervízt.

Arról a ma délelőtti morzsában olvashattatok már, hogy érkezett néhány névtelen bejelentés a liga forródrótjára, amelyen a buborék házirendjének szabályszegéseit lehet jelenteni. A Brooklyn irányítója, Spencer Dinwiddie twitteren azt üzente játékostársainak, hogy ne hívják a besúgóvonalat - igaz, Dinwiddie nincs a buborékban, Kelly Oubre Jr. pedig nemhogy a forródrótot hívta, hanem egyenesen twitteren közölte, hogy kívülről lehet ételt rendelni, ezen csúszott el Richaun Holmes és Bruno Caboclo is. A Utah Jazz centere, Rudy Gobert annyit mondott erről, hogy nem tudja, fogja-e valaki használni ezt a vonalat, de szerinte elég piti dolog. Hozzátette, hogy másfelöl persze szeretné, ha mindenki betartaná a szabályokat. Ettől függetlenül szerinte ez a forródrót nem sokat fog ebben segíteni. Szerinte inkább az egymás iránti tisztelet lehet mérvadó - úgy kell viselkedniük, mint egy kis közösségben.

Van olyan is, akit a buborékszabályok megsértésénél hétköznapibb dolog miatt köptek be: egy biztonsági őr a minap meglátogatta a szobájánál Jimmy Butlert, mert kaptak egy bejelentést, hogy pattogó hang jön Butler szobájából, és ez zavarja a szomszédokat. Mikor a Miami Heat sztárja kinyitotta az ajtót, teljes edzésfelszerelésben volt leizzadva - úgy néz ki, hogy a labdavezetési technikáján dolgozott a szobájában.

Szóba került Kelly Oubre Jr., a Phoenix Suns kiscsatárához pedig még egy hír tartozik - Oubre azt nyilatkozta kedden, hogy az egészségi állapotáról, illetve a játékáról az orvosi és a szakmai stáb fog dönteni, de ő jól érzi magát. Segíteni akarja a társait, fejlődni akar, és jó vezér szeretne lenni - a többi nem rajta múlik. Mint ismert, Oubre jobb meniscusát meg kell műteni márciusban, az elsők között volt, akinek a játékát kizárták az orlandó folytatásra, ám most úgy tűnik, mégsem ennyire egyértelmű ez a dolog. Monty Williams vezetőedző annyit tett hozzá az elhangzottakhoz, hogy játékosa teljesen meggyógyult, úgy tűnik, rendben van fizikálisan, de van még néhány dolog, amin át kell esnie, mielőtt újra játszhat. Akkor fognak megnyugodni, ha az orvosi stáb is rábólint a játékára, ettől függetlenül jól néz ki Oubre - 5-5 ellen egyelőre még nem edz.

Az ételek mellett voltak olyanok is, akiknek a szállással volt bajuk, a Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo azonban nem tartozik közéjük. A görög játékos még hétfőn azt nyilatkozta, hogy szerencsés helyzetben van, nem panaszkodhat. Hozzátette, hogy persze mindig van valami, ami miatt bosszakodhat az ember, mindig van valami probléma, de megpróbál nem erre koncentrálni. Sokkal kisebb lakásban élt Görögországban a négy testvérével, mint a mostani hotelszobája, úgyhogy próbálja kiélvezni a pillanatot. Azt is elmondta, hogy ez egy különleges szezon. Reményei szerint ez a világjárvány soha nem tér vissza, így nem kell megint egy campusra vonulniuk, de ez a szezon így most igazán történelmi. Örül, hogy a részese lehet, és hogy újra kosarazhat, úgyhogy nincs miért panaszkodnia.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus