Hírmorzsák 2020-07-29 (19:10)

Rudy Gobert szerint a média úgy festette le, mintha ő vitte volna Amerikába a koronavírust. Július 20. óta egyetlen pozitív teszt sincs a buborékban. Michael Porter Jr. szerint a koronavírust csak arra használják, hogy irányítsák a nagy tömegeket. PJ Dozier is megérkezett a buborékba. JJ Redick teljes biztonságban érzi magát a Disney Worldben. Kyle Kuzma szerint Hawaii-on lehetne a következő idény buborékja. Adam Silver a himnusz közbeni térdelésről: tiszteletben tartja a békés tiltakozást. Doc Rivers elégedett Ivica Zubaccal. Joakim Noah és Jeff Van Gundy is örültek Tom Thibodeau New York-i kinevezésének. Mark Jackson továbbra is szeretne visszatérni NBA vezetőedzőként. A Pistons megvette a Suns G-Ligás csapatát.

Az NBA bejelentette, hogy 344 játékost tesztelnek a buborékban, és egyetlen pozitív koronavírusteszt sem volt a legutóbbi, július 20-ai helyzetjelentés óta.

Ehhez a hírhez kapcsolható, hogy a Denver Nuggets játékosa, Michael Porter Jr. Snapchaten válaszolt néhány kérdésre. Téma volt a koronavírus is, amire Porter azt mondta, hogy egy nagyobb cél miatt használják ezt a világjárványt - így tudnak nagy tömegeket az irányításuk alá vonni, a vírus miatt az egész világ kontroll alatt van. A fiatal játékos elmondta, hogy most maszkot kell viselni, aztán ki tudja, mi lesz, ha meglesz az ellenszer - lehet, hogy csak vakcinával lehet majd utazni. Hozzátette, hogy őt soha semmi ellen nem oltották be. Őrület, ami most folyik, de még egyszer elmondta, hogy emögött az egész mögött más célok vannak - szerinte túlságosan felfújják a COVID-19 dolgot. Később törölte a bejegyzést.

Szintén a Nuggetshez tartozik, hogy PJ Dozier megérkezett a buborékba a tegnapi napon, így teljes a Denver kerete.

A Utah Jazz centere, Rudy Gobert Ben Gollivernek (Washington Post) elmondta, hogy a média úgy festette le, mintha miatta kellett volna leállítani a ligát ahelyett, hogy azt írták volna, hogy van egy világjárvány, Rudy Gobert pedig pozitív mintát produkált. A francia játékos szerint sokan - akik nem tudnak tovább gondolkodni annál, amit eléjük raknak - azt gondolták, hogy ő vitte a koronavírust az Egyesült Államokba. Azt elismerte, hogy a videó, amin végigsimogatja a mikrofonokat, olyan színben tüntette fel, mintha nem érdekelné az emberek biztonsága vagy élete.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, JJ Redick Mark Medinának (USA Today) elmondta, hogy egyáltalán nem volt biztos abban, hogy biztonságban érzi majd magát az orlandói buborékban, de most már kijelentheti, hogy fölöslegesen aggódott. Nagyon jó helyen vannak, a protokollok nagyon rendben vannak. A kérdés azután merült fel, hogy az MLB-ben egy csapatban 17 koronavírusost találtak, az NFL-ben pedig sorra mondják vissza a játékosok az idei szezont. Redick szerint nehéz összehasonlítani a különböző ligákat, mert teljesen mást csinálnak, mint a másik két említett bajnokság.

Volt arról szó ma délben, hogy Michele Roberts szerint a következő idényt is buborékban rendezhetik, ha nem javul az amerikai koronavírus-helyzet. A Los Angeles Lakers játékosa, Kyle Kuzma twitteren reagált erre, mondván szerinte Hawaii-on kellene kialakítani a következő szezon buborékját, ha tényleg ez lesz a helyzet.

Arról is beszámoltunk, hogy egyre több játékos tervezi azt, hogy térdelni fog a himnusz alatt. Adam Silver commish annyit mondott erről Robin Robertsnek (Good Morning America), hogy még David Stern előtt lett bevezetve az a szabály, hogy állni kell a himnusz alatt. Ettől függetlenül a békés tiltakozást tiszteletben tartja - azt nem tudja, mit fognak tenni holnap este a kosarasok, majd ha eljutnak oda, foglalkoznak a dologgal, de azt mindenkinek éreznie kell, hogy ez egy rendkívüli időszak.

A Los Angeles Clippersnél Ivica Zubac éppcsak meggyógyult a vírusból és megérkezett a Disney Worldbe, Doc Rivers máris kipróbálta, 13 percet töltött a parketten hétfő este. Rivers azt mondta, hogy nem érdekli, ki mennyit edz, egy NBA meccs más, ott ennyi kihagyás után kifárad az ember. Ettől függetlenül megdicsérte horvát centerét, aki szerinte azt csinálta, amit szokott - takarított a festékben, segített az elzárás-leválásban, elégedett volt vele.

A napokban volt arról szó, hogy Gregg Popovich szerint Tom Thibodeau nagyszerű választás volt a New York Knicks vezetőedzői posztjára, és ezt vallja Thibodeau egykori játékosa, Joakim Noah is. A Clippers centere szerint védekezést és az edzéseken rendkívül fontos szokásokat fogja Thibs meghonosítani a Knicksnél. Azt is hozzátette a francia, hogy Thibodeau-t csak a kosárlabda érdekli, tökéletesen passzol az együtteshez. A csapat egykori trénere, Jeff Van Gundy is örült Thibodeau kinevezésének - még ő vitte anno a Knickshez 1996-ban, a segédedzője volt. JVG szerint Thibs mindent bele fog adni, hogy változtasson a klubon, sikeresebb pályára állítsa.

A Brooklyn Netsnél még nem tudni, ki lesz a vezetőedző a következő idényben, de a klubbal kapcsolatban többször is emlegetett Mark Jackson újra elmondta, hogy ő bizony nagyon szívesen visszaülne egy NBA csapat kispadjára. Jackson Marc Bermannek (New York Post) azt mondta, hogy a Golden State-nél nagyszerű kapcsolatokat alakított ki, olyanokat, amik egy életre szólnak, és várja, hogy mikor nézhet szembe újra az edzői szakma kihívásaival.

A végére pedig a Detroit Pistons maradt, amely megvette a Phoenix Suns G-Ligás fiókcsapatát, a Northern Arizona Sunst. A Suns a következő idényben is a Northern Arizonával lesz partneri viszonyban, mint ahogy a Pistons is marad még egy évig a Grand Rapids Drive-nál. A Wayne State Egyetemen épül egy új csarnok - 2021/22-re odaköltözik majd a teljesen új arculatot kapó együttes.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus