Hírmorzsák 2020-08-04 (10:30)

Zion Williamson úgy érzi, hogy ismét él. Dennis Schröder elhagyta a buborékot. Billy Donovan és Mike Budenholzer az év edzője a kollégák szavazásán. Brett Brown szerint csak a szerencse miatt nyertek. Az NBA döntött a nem egyértelmű teszteredményekről. Beismert egy tévedést a Heat-Raptors játékvezetője. Több egyetemista is döntött a drafttal kapcsolatban.

Az elmúlt napokban sokat szerepelt a hírekben Zion Williamson a játékpercei miatt. Még a ma hajnali, Memphis Grizzlies ellen játszott mérkőzése előtt arról beszélt Brian Windhorst a podcastjében, hogy szerinte a Pelicans erőcsatárnak egyáltalán nem kellett volna pályára lépnie az első két meccsen. Arra hivatkozott, hogy beszélt egy játékosmegfigyelővel, aki szerint Williamson rosszabb fizikai állapotban van, mint tavaly a Summer League előtt.

Williamson hajnalban már 25 percet kapott, és a Grizzlies ellen a végjátékban is pályán volt. A meccsen karriercsúcsot jelentő 21 dobást vállalt el, amiről azt nyilatkozta, hogy az edzői stáb is bíztatta, hogy legyen agresszív. Hálás nekik és a csapattársainak is, hogy bíztak benne a hajrában is. A pályán úgy érezte, hogy végre ismét él. Hozzátette, hogy szörnyű érzés volt a kispadról nézni, ahogy a csapattársai küzdenek, tehetetlennek érezte magát, mivel nem segíthetett nekik.

Dennis Schröder tegnap elhagyta a buborékot, mivel a felesége hamarosan életet ad a második gyermeküknek. Billy Donovan, az Oklahoma City Thunder edzője elmondta, hogy egyelőre nem tudják, pontosan mikor térhet vissza a német irányító.

Donovan egyébként egy jeles elismerésben is részesült. Ahogy arról reggel már beszámoltunk, ő és Mike Budenholzer megosztva lettek az év edzői az NBCA szavazásán. A díjról a 30 csapat edzője döntött.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az NBA enyhít a nem egyértelmű teszteredményeket követő protokollon. 1000 esetenként átlagosan 5 alkalommal áll fent ez a probléma, és ha egy játékos tesztje nem mutat egyértelmű eredményt, akkor is lehetősége lesz pályára lépni a következő meccsen. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a következő tesztje negatív legyen, és annak az eredménye 60 perccel a kezdés előtt meglegyen.

A Philadelphia 76ers centere, Kyle O'Quinn vasárnap elfelejtett tesztet csináltatni, ezért nem léphetett pályára a San Antonio Spurs ellen. A mérkőzést 132-130-ra a 76ers nyerte, amiről azt nyilatkozta Brett Brown, hogy csak a szerencsének köszönhetik a győzelmet. Az edző szerint azonnal változásra van szükségük, mert egészen botrányos, amit a negyedik negyedben műveltek most, illetve az előző meccsükön is. Joel Embiid annyit tett hozzá, hogy nemcsak ezekben a játékrészekben kell javulniuk, hanem összességében is.

A Miami Heat és a Toronto Raptors összecsapását követően David Guthrie játékvezető elismerte, hogy tévesen minősítette Kelly Olynyk szabálytalanságát flagrantnek. A mérkőzés alatt a visszajátszások alapján úgy ítélte meg, hogy szándékosan kaszált oda Olynyk és elérte Kyle Lowry arcát, de a meccs után ismét kielemezte a felvételeket, amik után már úgy gondolja, hogy tévedett. Az esetet a liga is vizsgálja, és amennyiben ők is így ítélik meg, a flagrantet visszaminősíthetik sima szabálytalansággá. Az összecsapást 107-103-ra a Raptors nyerte.

A drafttal kapcsolatban több kosaras is döntött a sorsáról. A Michigan State harmadéves magasembere, Xavier Tillman bent hagyja a nevét a kiválasztható játékosok között. Jared Butler (Baylor) és Makur Maker (Howard) ugyanakkor úgy döntött, hogy visszalép a játékosbörzétől és maradnak még egy évet az egyetemen.

A liga elindítja az NBABet Stream szolgáltatását, amin a közvetítésekben fogadási tippek és elemzések fognak elhangozni. A szolgáltatás elérhető lesz NBA TV és League Pass előfizetéssel is, és ugyanúgy lehet majd kiválasztani, ahogy a különböző csapatok kommentátorainak hangsávját. A tesztüzem már el is kezdődött ma hajnalban az Oklahoma City Thunder és a Denver Nuggets összecsapásán.

Shams Charania számolt be arról, hogy megvan az NBA G League Select csapatának otthona. A fejlesztőliga új csapata az Oaklandtől pár kilométerre található Walnut Creek városában játssza majd a hazai mérkőzéseit.

Végül pedig egy kis bulvár: a Detroit Pistons egy Twitter-bejegyzésben próbajátékra hívta J. Cole rappert. A 35 éves zenész a közelmúltban írt a The Players Tribune oldalára egy bejegyzést, amiben kifejtette, hogy gyerekkori álma az NBA-ben szerepelni, azóta pedig folyamatosan edzésben van. J. Cole egyébként 2012-ben szerepelt az All-Star gálán a hírességek meccsén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus