Hírmorzsák 2020-08-24 (10:30)

Brett Browntól hamarosan elköszönhet a Sixers. Bizonyos feltétellel megadta volna az 5 éves maximumot a Philly Jimmy Butlernek. Gregg Popovich mellett Tyronn Lue is a Nets kívánságlistáján. James Ennis és Marvin Williams pénzbüntetést kaptak a ligától. Eric Gordon ellen szabálytalankodtak a Rockets-Thunder harmadik meccs végjátékában. James Hardennek a válla, Kyle Lowrynak a lábfeje sérült meg. Csúszhat a draft és az FA-piac nyitása is. A Knicks Devin Vassellt nézte ki magának? A Warriors nyitott az 1/2 elcserélésére.

Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy fogalmazott, hogy forrásai szerint nem nagyon támogatja senki a klubon belül, hogy Brett Brown maradjon a Philadelphia Sixers vezetőedzője, Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései pedig megerősítették ezt: a Sixers elköszön Browntól a következő idény kezdete előtt - még két év van hátra szerződéséből, de minden jel arra mutat, hogy nem fogja kitölteni ezt. Wojnarowski azt írta, hamarosan meglehet a hivatalos döntés - napokon belül bejelenthetik Brown távozását, főleg miután a Philly söpréssel kiesett a Boston Celticsszel szemben. Haynes úgy tudja, hogy Brown és a játékosok között soha nem volt teljes a bizalom, a tréner nem tudta kézben tartani az öltözőt.

Haynes arról is cikket írt, hogy a Sixers megadta volna az 5 éves maximumot Jimmy Butlernek a nyáron, amennyiben Butler belement volna abba a kikötésbe, hogy nem tárgyal más csapatokkal. A Miami Heat sztárja nem akarta teljesíteni ezt a feltételt, majd aláírt a floridaiakhoz. A hírek szerint egyébként több csapattársa és Brown sem igazán jött ki Butlerrel - az egyik Nets elleni elleni mérkőzés előtt egy csoportos chatben írta le Ben Simmonsnak, hogy mit kellene csinálnia, ami az ausztrálnak nagyon nem tetszett.

Arról volt már szó korábban, hogy a Brooklyn Nets megpróbál majd rámenni Gregg Popovichra, és ezt a pletykát máshonnan is megerősítették most. Jackie MacMullan (ESPN) forrásai szerint a gárda GM-je, Sean Marks elég erőteljesen gondolkodik azon, hogy véglegesítse Jacque Vaughn jelenleg még csak ideiglenes vezetőedzői státuszát, ám állítólag Kevin Durant és Kyrie Irving nagyobb kaliberű szakembert szeretnének, mint Popovich vagy Tyronn Lue - a hírek szerint mindketten a kalapban vannak a lehetséges jelöltek között.

A liga fejenként 15.000 dollárra büntette James Ennist és Marvin Williamst, amiért összekaptak egymással a Milwaukee Bucks - Orlando Magic párharc harmadik találkozóján - mindkét érintettet azonnal kiállították a játékvezetők.

Az L2M Report alapján Eric Gordon ellen szabálytalankodtak a Houston Rockets - Oklahoma City Thunder sorozat harmadik összecsapásán a rendes játékidő vége előtt 24 másodperccel. A Rockets akkor kettővel vezetett, és két büntetőt kellett volna, hogy dobjon - ehelyett PJ Tucker az oldalbedobásból eladta a játékszert, Shai Gilgeous-Alexander pedig vezetést jelentő triplát értékesített a túloldalon.

A Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni elmondta, hogy James Harden válla fáj, de ettől függetlenül teszi a dolgát, továbbra is fantasztikusan játszik - kétsége sincs afelöl, hogy a továbbiakban is hozni fogja a tőle megszokott szintet. Sok sérüléssel együtt kellett már játszania sztárjának, és mindig megoldotta.

Ugyanez a téma: a Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry bal lábfejsérülést szenvedett - eredetileg bokasérülésnek tűnt a dolog, a későbbi vizsgálatok után derült ki, hogy nem erről van szó. Az MRI eredményére várunk, de Norman Powell már hangsúlyozta, milyen fontos szerepe van a játékmesternek a csapatban: ő a vezér a pályán és azon kívül is. Powell elmondta, hogy így a többiektől több kell majd, de reménykedik abban, hogy most a pár nap szünet alatt felépül majd csapattársa.

A végére ezúttal a draft, illetve az ahhoz kapcsolódó hírek maradtak. Az NBA lotteryn a média képviselői közül egyedül Zach Lowe (ESPN) volt jelen, aki annyit mondott, hogy örökre ráég, ha kiderül, hogy bunda volt a lottery, ő meg nem vette észre, hogy a liga előre megrendezte az egészet. Lowe írt arról is, hogy több vezető is úgy számol, hogy csúszni fog a draft október 16-ról, ahogy a szabadügynökpiac nyitása is október 18-ról. A legtöbben azt várják, hogy az NBA és a Játékosok Szakszervezete nem fog tudni előállni egy pontos fizetési sapkával ezekre az időpontokra. Lowe úgy tudja, hogy sok szakértő szerint novemberig, sőt, akár december elejéig is elhúzódhat az FA-piac megnyitása.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a New York Knicksnél többen is támogatják Devin Vassell draftolását - ő a Florida State-en 12.7 pontot és 5.1 pattanót átlagolt az előző idényben. A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers pedig azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak, hogy a csapat nyitott az 1/2-es pick elcserélésére. A Warriors maximalizálni akarja esélyeit a bajnoki címre a jelenlegi garnitúrával, ehhez pedig jobb egy már kész játékos, mint egy fiatal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus