Hírmorzsák 2020-09-04 (20:00)

Ja Morant tudni szeretné, hogy ki volt az az ember, aki nem őt rakta az első helyre az Év Újonca szavazáson. Steve Nash felkérte Dirk Nowitzkit, hogy legyen a segédje, de a német nemet mondott. Nash az edzősködésről beszélt. Doc Rivers szerint vicc, hogy Tyronn Lue nem vezetőedző. Jayson Tatum túlságosan rágörcsölt arra, hogy All-Star legyen. Kyrie Irving továbbra is Tatum mentora. A Celtics soha nem ajánlotta fel Tatumot vagy Jaylen Brownt Anthony Davisért. Richard Jefferson szerint Giannis Antetokounmpo egy Scottie Pippen - utóbbi, Jay Williams és LeBron James is bekerült a beszélgetésbe. Chris Paulnak tetszett az irány, amelybe az OKC haladt, ezért sem kért cserét. Facundo Campazzo az NBA szezon kezdetéig a Real Madridnál marad.

Arról ma reggel olvashattatok már, hogy Ja Morant lett az Év Újonca, de 100 szavazóból csak 99 rakta az első helyre, a 100. embernél Zion Williamson nyert. A Memphis Grizzlies újonca azt nyilatkozta, hogy szeretné megtudni, ki volt az, aki nem az első helyre szavazta. Köszönetet akar mondani az illetőnek, hogy még motiváltabbá tette, úgyhogy kérte a jelenlévő újságírókat, hogy ha tudják, kiről van szó, árulják el neki.

A Brooklyn Nets magyar idő szerint tegnap délután nevezte ki új vezetőedzőjének Steve Nasht. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy Nash megkereste jó barátját és egykori csapattársát, Dirk Nowitzkit, hogy akar-e a segédedzője lenni a Netsnél, a Dallas Mavericks ikonja azonban visszautasította a felkérést. A hírek szerint egyelőre még nem áll készen arra, hogy újfent teljes munkaidőben a kosárlabdával foglalkozzon, miután még csak nemrég, 2019-ben vonult vissza.

Nash Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett arról, hogy mindig is érdekelte az edzősködés, mert nagyon szeret tanítani, tanulni, csapatban dolgozni, csapatot építeni és imádja a versengést. Ebben a szakmában minden megvan ahhoz, hogy valaki emberileg is fejlődhessen, miközben egy csapat vezetője lehet. Tanulhat az emberekről és a játékról is, része lehet egy klubnak és annak kulturájának, és ott van a versenyhelyzet is. Őt ezek izgatják, ezért nagyon örül ennek a lehetőségnek.

Ha már edzők: a Los Angeles Clippers trénere, Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy szerinte egy vicc, hogy Tyronn Lue jelenleg nem vezetőedzőként dolgozik az NBA-ben. Azt is hozzátette, hogy számára előny, hogy ez nem így van, amit megpróbál kihasználni.

Kyrie Irving és Jayson Tatum még a 2017-es draft előtt ismerték meg egymást, majd két évig csapattársak voltak a Boston Celticsnél. Mikor Irving tavaly nyáron lelépett a Brooklynhoz, azt mondta Tatumnak, hogy eljött az ideje, és készüljön fel, hogy ő lesz a vezér. A két kosaras továbbra is jó kapcsolatban van, erről Tatum Shams Charaniának (Yahoo Sports) mesélt - olyan számára Irving, mintha a bátyja lenne, folyamatosan beszélnek, Irving pedig bátorítja. A Celtics üdvöskéjének saját bevallása szerint sokat számít, hogy ilyen fiatalon ilyen mentora van.

Tatum másról is beszélt Charaniának: állítása szerint kicsit agyonnyomta a szezon első felében, hogy be akart kerülni az All-Star gálára, nagyon rágörcsölt erre. Az előző idény vége után nagyon szerette volna, ha elviszik a főmeccsre, és amint kihirdették januárban a csapatokat, el is kezdett jobban játszani - sokkal szabadabbnak érezte magát. Előtte túlságosan is akarta ezt, minden meccs után azon morfondírozott, hogy vajon bekerül-e az AS-csapatba vagy sem. Utána csak a játékra koncentrált, és az önbizalma is megnőtt.

Szintén Charania írta meg, hogy a Celtics sem Tatumot, sem Jaylen Brownt nem ajánlotta be a New Orleans Pelicansnek Anthony Davisért cserébe. A Boston eredetileg össze akarta rakni Davist Irvinggel, de már tavaly tavasszal érezni lehetett, hogy Irving távolodik az együttestől, Davisék pedig úgy gondolták, hogy az irányító el fogja hagyni a gárdát a szabadügynökpiacon - ez végül meg is történt.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Chris Paul Chris Haynesszel (Yahoo Sports) beszélgetett erről a szezonról. Paul szerint ha ő valami mellett leteszi a voksát, akkor bizony odateszi magát. Mindenki azt gondolta, hogy cserét fog kérni a Thundertől, de ez nem így történt - tetszett neki az irány, amelybe az együttes haladt, és hitt abban, hogy segíthet a gárda következő szintre emelésében. Ha pályára lép, úgy érzi, bárkivel fel tudja venni a küzdelmet, és azt szeretné, ha társai is ugyanígy éreznének.

A napokban Richard Jefferson került elő egy kijelentésével, miszerint Giannis Antetokounmpo egy Scottie Pippen - szüksége van a saját Jordanére ahhoz, hogy csapatszinten eredményes tudjon lenni. Pippen egy kis oltás mellett annyival válaszolt, hogy ő nem Giannis - soha nem nyert két MVP címet, ahogy valószínűleg a görög fog pár napon belül. Az ESPN szakértője, Jay Williams is reagált Jeffersonnak, hogy akkor LeBron James is egy Pippen volt valaha Dwyane Wade mellett. Erre viszont már James is bekapcsolódott, aki egy kicsit kiakadt Williamsre, mondván neki ugyan mi köze van ehhez a témához, hogy már megint sikerült felemlegetnie valakinek, mikor épp a Rockets elleni sorozatra próbál felkészülni. Hozzátette azt is, hogy ő soha nem volt más, csak saját maga.

A végére pedig Facundo Campazzo maradt, aki az AS spanyol napilat értesülései szerint marad a Real Madridnál a következő NBA idény kezdetéig. A lap azt is megírta, hogy az argentin játékmester a saját pénzéből fogja állni a kivásárlási árát, ami több millió euro. Mint ismert, Campazzo iránt több NBA csapat is érdeklődik, és többen lényegében borítékolják, hogy a 2020/21-es szezonban már a tengerentúlon játszik majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus