Hírmorzsák 2020-09-11 (11:00)

Frank Vogel szerint a védekezésük a harmadik szupersztárjuk. LeBron James dicsérte James Hardent. Az NBA jelentése alapján hibáztak a bírók a Celtics-Raptors meccs utolsó másodperceiben. Kevin Durant alig várja, hogy Steve Nash legyen az edzője. A Lakers és a Knicks is elveszítheti egy-egy segédedzőjét. Változások lehetnek a 76ers vezetőségében.

Frank Vogel szerint az elit védekezés ér annyit, mint egy sztárjátékos. A Los Angeles Lakers edzője úgy gondolja, hogy a védekezésük lehet a harmadik szupersztárjuk. Amikor elég magabiztosak, egymást követő 5-6 labdabirtoklás során is meg tudják állítani az ellenfelüket, utána pedig LeBron James vezérletével nagyon gyorsan támadásba tudnak lendülni, ezek miatt is hisznek abban, hogy a jelenlegi csapatukkal sikeresek lehetnek. Összességében elégedett volt a Houston Rockets elleni 4. meccsen mutatott védekezéssel, ugyanakkor az elkövetett személyi hibák számával, illetve az ezekből következő büntetők mennyiségével már nem.

LeBron James eközben arról beszélt, hogy a védekezésük jelenleg arra koncentrál, hogy James Harden ne kerüljön oda a büntetővonalra, és így is 20 alkalommal állhatott oda a Rockets hátvédje a két csapat ma hajnali meccsén. James szerint Harden minden idők egyik legjobb támadójátékosa, és egyszerűen annyira okos, hogy ilyen védekezéssel szemben is ennyi büntetőt tud kiharcolni. Megpróbálják elvenni tőle a legtöbb fegyvert, de azzal tisztában vannak, hogy egyszerűen lehetetlen lenullázni a teljes eszköztárát, mert annyira jó támadójátékos.

Mike D’Antoni szerint fejben nem voltak ott a meccsen, nem találták a játékukat. Ezt bizonyítja az is, hogy az 1997-ig visszamenőleg elérhető statisztikák alapján először fordult elő a rájátszásban, hogy egy csapat 3 negyeden keresztül ne szerezzen pontot se gyorsindításból, se második esélyből. James Harden és Russell Westbrook sem tudott választ adni ennek a miértjére. Westbrook szerint mindenkit terhel a felelősség, az viszont jó jel, hogy a negyedik negyedben küzdöttek és nem adták fel.

Az NBA kiadta a szokásos L2M jelentését a Boston Celtics és a Toronto Raptors 6. meccse után, amiben összesen 50 játékvezetői döntést vizsgáltak meg. Ezek közül a legérdekesebb, hogy a liga szerint a játékvezetők hibáztak, amikor a rendes játékidő lejárta előtt 4,4 másodperccel nem fújtak szabálytalanságot OG Anunoby ellen, aki odaütött Kemba Walkernek. Ezen kívül még egyszer tévedtek a bírók, az első hosszabbítás során Norman Powell ellen egyszer lépéshibát kellett volna ítélni.

Az L2M Report kitért Nick Nurse és Jayson Tatum esetére is. A liga hivatalos álláspontja szerint Nurse nem tett semmi rosszat, nem állt olyan helyen, ahol neki nem szabadott volna, és nem tett semmilyen aktív beavatkozást a játékba.

Kevin Durant izgatott, hogy Steve Nash lesz az új edzője. A Brooklyn Nets sztárja J. J. Redick podcastjében mondta el, hogy Nash rálátásra a játékra és a kommunikációs készsége biztosan segíteni fog neki fejleszteni a játékát, és ez így lesz a többiek esetében is. Korábban akárhányszor volt vele az edzőteremben, mindig szivacsként szívta magába Nash szavait. Mondandóját azzal zárta Durant, hogy mindig is olyasvalakiként gondolt magára, aki folyamatosan tanulni, fejlődni akar a pályán.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Nets tovább dolgozik az edzői stábja megerősítésén. Legújabb kiszemeltjük Phil Handy, aki jelenleg a Los Angeles Lakers edzői stábjában dolgozik. Korábban megfordult Tyronn Lue stábjában is a Cleveland Cavaliersnél, vagyis dolgozott már együtt a Nets másik jelenlegi sztárjával, Kyrie Irvinggel.

New York másik felében, a Knicks csapatánál is lehetnek még változások az edzői stábban. A játékosok fejlesztésével foglalkozó Royal Ivey iránt több csapat is érdeklődik. A Knicks egyelőre nem hozott döntést a jövőjével kapcsolatban, ugyanakkor várhatóan megengedik neki, hogy leüljön beszélgetni más csapatokkal is. Legalább egy csapat már az előző szezon során is érdeklődött a szolgálatai iránt, de akkor a csapat nem engedte meg neki az interjút. A Knicksnél jelenleg 5 másodedző van szerződés alatt, és Ian Begley értesülései szerint Tom Thibodeau 6 embert szeretne a stábjába, várható még mozgolódás ezen a téren.

A Philadelphia 76ers csapatánál vezetőségi szinten lehet változtatás. Várhatóan távozik a kosárlabdával kapcsolatos ügyek alelnöke, Alex Rucker, aki a hírek szerint jelentős befolyással bírt a csapat keretének a kialakítására. Rucker 2016-ban érkezett Philadelphiába, miután az azt megelőző 7 évet a Toronto Raptorsnál töltötte.

Végül pedig egy 2021-es drafttal kapcsolatos hír: a jelenleg az első kör végébe várt Ben Gregg a Gonzaga játékosa lesz, náluk kezdi el az egyetemi pályafutását. Az Oregon, az Oregon State, az Arizona és a California helyett választotta a Bulldogs csapatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus