Hírmorzsák 2020-10-02 (20:45)

LeBron Jamest a 2011-es döntő megtanította arra, hogy ne bízza el magát. Jerry Colangelo szerint James ott lenne az olimpián, de senki nem tudja elkötelezni magát emellett a jelenlegi helyzetben. Kyrie Irving és Kevin Durant a 2019-es All-Star gálán beszélték meg egymással, hogy egy csapatban folytatják pályafutásukat. Tyronn Lue ma interjúzik a Pelicansszel - megy a Rocketshez is, ahogy David Vanterpool is. A Pacersnél Dave Joerger a legnagyobb esélyes, Chris Finch és Chauncey Billups is a kalapban. Tim Connelly azt szeretné, ha Paul Millsap a Nuggetstől vonulna vissza. LaMelo Ball visszalépett a draftfelmérőtől.

Arról ma délben olvashattatok már nálunk, hogy Kyrie Irving csapattársa, Kevin Durant podcastjében, a The ETCs-ben szerepelt. Itt a korábban leírtak mellett az is elhangzott Duranttől, hogy a 2019-es Charlotte-i All-Star gálán döntötték el, hogy egy csapatban folytatják attól a nyártól kezdve. Volt egy felvétel, hogy az öltöző folyosón beszélgetnek egymással - azt még nem tudta senki akkor, hogy hova fognak igazolni, de akkor beszélték meg, hogy együtt megy tovább a karrierjük.

Szintén volt szó délelőtt arról is, hogy Tyronn Lue-nak jó esélyei vannak a Los Angeles Clippers vezetőedzői posztjára, viszont Steve Ballmerék nem fognak kapkodni az új tréner kinevezésével. Adrian Wojnarowski (ESPN) hozzátette, hogy egyáltalán nem biztos az, hogy Lue váltja majd Doc Riverst - Lue ma megy interjúzni a New Orleans Pelicanshez, de a Houston Rockets is érdeklődik iránta. A Rocketsnél a Minnesota Timberwolves első számú segédedzője, David Vanterpool is a kalapban van, megy is interjúzni a közeljövőben a texasiakhoz. Az a hír pedig szintén Wojnarowskitól származik, hogy az Indiana Pacers is leül beszélgetni a héten a kinézett edzőivel. Dave Joerger, a Pelicans segédedzője, Chris Finch és Chauncey Billups egészen biztosan interjúzik Kevin Pritchardékkal, és állítólag Joergernek jó esélyei vannak, hogy újra vezetőedző legyen, ezúttal Indianában.

És arról is volt szó, hogy LeBron James szerint egyáltalán nem féltékenyek egymásra Anthony Davisszel - James szerint egyébként ez a sikerük kulcsa, emiatt tudnak ilyen jól egymás mellett játszani. LeBron szerint sokszor van olyan, hogy egy sportágban két alfa, két olyan játékos, akik dominálják a csapatukat, összeállnak, és arról beszélnek, hogy és mit fognak elérni. James úgy érzi, hogy két sztár között sokszor kialakul az irigység, de ez pont nem jellemző rájuk és az ő kapcsolatukra Davisszel. Tudják, kicsodák és hogy mit szeretnének - a legjobbat akarják egymásnak minden egyes nap a pályán és azon kívül is. Davis hozzátette, hogy mindketten felelősségre szokták vonni a másikat, ez nagyon fontos - ha elront egy védekezést, szólni szokott neki James, és fordítva is így van ez. Ettől működik ilyen jól kettejük munkakapcsolata.

James még a döntő első mérkőzése után beszélt arról is, hogy egyáltalán nem bízza el magát, és ilyen szempontból az élet volt a legjobb tanítómester számára. Voltak már olyan meccsei a fináléban, amikor úgy érezhette mindenki, hogy náluk van az összes momentum, ők irányítanak, aztán egy labdabirtoklás rosszul sikerült náluk, a másik oldalon meg jól, és az egész széria megváltozott emiatt. Kiemelte a 2011-es nagydöntő második találkozóját, amelyen Dwyane Wade triplájával már 13 vagy 17 ponttal vezettek a Dallas Mavericks ellen. Onnantól kezdve azonban a Dallas csinált egy óriási sorozatot, a végén pedig Dirk Nowitzki balkezes ziccerével be is húzta a meccset - az az összecsapás még ma is fáj neki.

Az is Jameshez kapcsolódik, hogy Jerry Colangelo elmondása szerint a Los Angeles Lakers sztárja szeretne ott lenni a jövő évi tokiói olimpián, de jelenleg senki nem tudja elkötelezni magát az olimpiai részvétel mellett, annyi a bizonytalanság. Colangelo Chris Sheridannek (BasketballNews) felhozta, hogy először úgy volt, hogy december elején kezdődik a következő NBA idény, aztán volt szó karácsonyról is, most pedig már csak januárról beszél Adam Silver. Minél tovább tolódik a szezon, annál kisebb az esélye annak, hogy mindenki ott lehet majd az ötkarikás játékokon, mivel nagy valószínűséggel az egybe fog esni a következő idénnyel, legalábbis a PO egy részével. Lehet, hogy csak a rájátszásba nem jutó gárdák játékosai közül tud majd válogatni, aztán viszont a PO-ból kieső együttesekből is csatlakozhatnak majd a kerethez. A gond az, hogy van egy határidő, amikorra le kell adni a 12-es keretet - abban bízik Colangelo, hogy ettől eltekint majd a NOB a jelenlegi különleges körülmények és a világjárvány miatt.

Térjünk át más témára: a Denver Nuggets GM-je, Tim Connelly azt nyilatkozta az Altitude-nek, hogy nagyon szeretné, ha Paul Millsap a Nuggetstől vonulna vissza, mert különleges dolgokat tesz a csapatért és Denver városáért is. Szerinte nem is kérhetnének többet az erőcsatártól, aki rengeteget tanított nekik a sikerről és arról, hogyan kell eljutni eddig a pontig, ahol most tartanak. Mint ismert, Millsap szabadügynök lesz a szezon végén.

A végére pedig LaMelo Ball maradt, aki visszalépett az idei draft felmérőtől. Volt egy sima, liga által szervezett interjúja a média képviselőivel, de külön a csapatokkal nem beszélgetett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus