Hírmorzsák 2020-10-18 (10:00)

A Rockets a játékosokkal konzultál a következő edző személyéről. Daryl Morey már az edzőkeresés elején háttérbe szorult. Jól sikerült Dan Craig interjúja a Pacersnél. Fred VanVleet hasonló szerződést kaphat, mint Malcolm Brogdon. Nick Nurse szerint döntőig is mehettek volna. Vincent Poirier nagyon szeretne menni az olimpiára.

Tegnap arról beszámoltunk, hogy minden bizonnyal Stephan Silas, Jeff Van Gundy és John Lucas közül kerül ki a Houston Rockets következő edzője. Mark Berman (Fox 26) információi szerint a Rockets vezetősége jelenleg a játékosokkal konzultál arról, hogy mit gondolnak a 3 jelöltről.

Kelly Iko és Sam Amick (mindketten The Athletic) jelentette, hogy a Rockets edzőkeresési folyamatában Daryl Morey azelőtt is limitált szerepet játszott csak, hogy a hét közepén elváltak volna az útjai a csapattól. A GM gyakorlatilag olyan szerepet töltött be az edzőkeresés során, mint egy tanácsadó. Több edzőjelölt is megerősítette, hogy nem Morey vezette az interjúkat, ketten viszont ennek ellenére is azt állítják, hogy a beszélgetések során nem volt egyértelmű, hogy Morey távozni fog.

Barry Jackson (Miami Herald) forrásai úgy tudják, hogy remekül sikerült Dan Craig pénteki interjúja az Indiana Pacersnél. Craig 2003 óta tartozik a Miami Heat kötelékébe, a videós részlegen kezdett gyakornokként, onnan küzdötte fel magát segédedzőig, most pedig az első főedzői megbízatására ácsingózik. Jackson ugyanakkor úgy tudja, hogy továbbra is Chris Finch, a New Orleans Pelicans segédedzője a legesélyesebb a Pacers vezetőedzői posztjára.

Stefan Bondy (New York Daily News) szerint a Toronto Raptors hátvédje, Fred VanVleet hasonló szerződést kaphat szabadügynökként, mint amilyet tavaly nyáron Malcolm Brogdon aláírt. A Pacers játékosa 4 évre és 85 millió dollárért írt alá. Bondy még augusztusban a Detroit Pistons, a Phoenix Suns és a New York Knicks várható érdeklődéséről írt, most pedig ismét megpendítette, hogy a Knicks ajánlatot tehet neki.

Nick Nurse a World of Basketball podcast vendége volt, ahol többek között a Raptors rájátszásáról is beszélt. A sikerhez elengedhetetlen, hogy úgy pattanjon a labda, ahogy az neked jó, de ez nem igazán történt meg a most lezárult idényben. Nem játszottak azon a szinten, amire képesek. Nem akarja elvenni a Boston Celtics érdemeit, mert nagyszerűen játszottak és nagyszerűen irányított csapat voltak. A két csapat nagyon hasonló erősségű volt, és ez a párharc során is kijött. Nurse nem sok mindent csinálna másképp. Néhány játékosuk nem hozta azt a szintet, amire képes, ellenkező esetben akár döntőig is menetelhettek volna, és ott is nyerhettek volna meccseket.

Nurse arról is megosztotta a gondolatait, hogy szerinte miről szól az edzőség. A teljes munkából körülbelül 15%-ot teszi az „X”-ek és az „O”-k felrajzolása. Ez egy nagyon fontos 15%, és ezt tapasztalta a pályafutása során Angliában, Belgiumban, a G Ligában és még a Raptorsnál is. Eleinte a legtöbben mindenhol azt kérdezték, hogy „Ki ez a pasas?”, úgyhogy megtanulta, hogy ezeknek az „X”-eknek és „O”-knak tűéleseknek kell lenniük, mert akkor valamennyire bízni fognak benne és nyitottabban fognak felé kommunikálni. A kémia fejlesztése, a szerepek csiszolása, a motivációs oldal, a sportpszichológiai oldal és az emberi oldal mind az edzősködés fontos része, és ő mindegyikben igyekszik elmélyülni.

A Utah Jazz és a Boston Celtics középjátékosai, Rudy Gobert és Vincent Poirier jelenleg közösen készül a következő szezonra a Párizs mellett található Nanterre városkájában. Az egyik közös edzés alkalmával két utánpótláskorú francia centert bevonva játszottak egy kis kettő-kettőt. A 18 éves Maxime Ekono és a 16 esztendős Victor Wembanyama is velük készülhetett. Sok következtetést nem érdemes levonni ebből a barátságos mérkőzésből, de Rudy Gobert megmutatta, hogy edzéskörülmények között a triplát is be tudja dobni.

Poirier a francia Konbini Sports kérdésére elmondta, hogy ha választania kellene az olimpiai bajnoki cím és az NBA bajnoki címe közül, akkor az előbbi mellett tenné le a voksát. A francia olimpiai aranyak ritkák, és ha egyike lenne annak a 12 játékosnak, akikkel megnyernék az ötkarikás játékokat, akkor sportlegenda válna belőle a hazájában. Korábban nem volt alkalma olimpián játszania, és frusztrálja az a gondolat, hogy esetleg a most következő játékokat azért kell majd kihagynia, mert az összecsúszik az NBA 2020/21-es szezonjával. Nem tudja, hogy miként alakulnak a dolgok, de szerinte mindenki szeretne ott lenni. Ha az NBA játékosai nem tudnak részt venni a tornán, akkor az nem lesz ugyanolyan.

A végére pedig Thon Maker öccse, Maker Maker maradt, aki egy spanyol harmadosztályú focicsapathoz igazolt. Szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét, hogy nincs ma április 1-je, Maker Maker új csapatának neve valóban Flat Earth FC

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus